Ilo Oulu toi tanssit ja artistit Hietasaareen

Katriina Karjalaisen ja Karri Oikarisen luotsaamassa Ilo Oulussa järjestetään viikonloppuna Tutka-nuorisofestivaalit. KUVA: Ester van Dam
Kale! 10.8.2018 13:57
Anna Tilvis

Ilo Oulun tapahtuma-alue herätti kesäkuussa henkiin entisen Hietasaaren leirikeskuksen. Nyt Mustasalmen rannalla kuunnellaan artisteja ja tanssitaan lavatansseja.

Toimintaa pyörittävät Katriina Karjalainen ja Karri Oikarinen kertovat, että kesän kokemukset ovat olleet myönteisiä.

– On yllättänyt, miten positiivisesti ihmiset ovat suhtautuneet meihin. Ollaan saatu hyvää palautetta, ja ihmiset ovat ehdottaneet uusia ideoita. Kesäkuun alussa oli ensimmäiset tapahtumat. Niitä on tarkoitus pitää elokuun loppuun asti, ehkä vielä syyskuussakin, kertoo Karjalainen.

Lavatanssipaikalle on ollut kysyntää ja kiinnostusta. Teltassa järjestetään sekä levy- että orkesteritansseja. Erityisesti orkesteritanssit ovat olleet suosittuja, ja niissä on riittänyt kävijöitä tasaisesti. Tanssien aluksi on myös tanssiopetusta.

– Kävijämäärissä näkee, että lavatanssipaikasta on ollut pulaa, Karjalainen arvioi.

Oikarinen kertoo, että alkukesän kokemuksista on opittu jo paljon. Alueen ja tilojen toimivuudessa ei kuitenkaan ole ollut ongelmia.

Ilo Oulun tapahtuma-alue on keskeisellä paikalla, mutta kuitenkin omassa rauhassaan.

– Me ollaan vielä pikkuisen piilossa. Ensi kesää varten mietitään, että miten saisimme ihmiset löytämään tämän paikan paremmin, Oikarinen toteaa.

Ilo Oulun mukavuusalue kätkee sisäänsä monia erilaisia toimintoja. Hostellissa on ollut yöpyjiä kohtalaisesti. Erityisesti paikan ovat löytäneet ulkomaalaiset matkailijat.

– Hostelli toimii talvellakin, Oikarinen mainitsee.

Elokuussa Karjalainen ja Oikarinen järjestävät Tutka-nuorisofestivaalit. Ne ovat avoimet myös alaikäisille.

– Haluamme tuoda esiin artisteja, jotka jäävät tutkan ulkopuolelle. Meillä esiintyy uusia, nousevia kykyjä ja myös oululaisia artisteja.

Festivaaleilla esiintyy oululainen hiphop-tulokas Spaz Caroon, joka säveltää kappaleensa itse. Lisäksi lavalle nousee niin ikään oululainen räppäriduo Sitku.

Lauantai-illan pääesiintyjä on Audile, joka esittää elektronista future house -musiikkia.

Tutka 2018 järjestetään Ilo Oulussa 10.–11. elokuuta. Perjantaina esiintyvät Eetu Viinikka ja Varttuneet, SAVE ja Sitku, lauantaina Spaz Caroon, Boyat, Audile.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

 

MAINOS

Kommentoi

Käyty on ihan okei kun annetaan aikaa kehity. Mutta voi olla että tansikoulun käyneet pilaavat tämänkin yrityksen.(tavallinen tanssija jää jalkoihin)
Voisko Oulussa järjestää kunnon tansseja ja vaikka tanssikoulun ihan tavalisille tansijoille ja tanseile.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riekalehalpateltta, keikat tyhjää lattiaa täynnä. Huonoilla halvoilla vanhoilla hirsi ym. kulisseilla ja muutamilla muovimainoslakanoilla ei Iloa ihmisille tehdä. En enää käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18.12.
Urheilutoimenjohtaja Harri Aho paljasti todennäköiset lähtijät Kärpistä – Niukka voitto Ilveksestä jäi ulosajojen ja jatkosopimusuutisten varjoon
18.12.
Turvapaikanhakijoita värvätään Saksassa rikollistoimintaan – Berliinin rikollisklaanit haluavat heidät myymään huumeita ja tekemään murtoja
18.12.
Kevytkuorma-autolla Ylitorniolla ajanut ruotsalaismies karautti poliisin tutkaan jäisellä tiellä yli sataaviittäkymppiä
18.12.
Pekka Asikainen valittiin Oulun seurakuntien uudeksi yhtymäjohtajaksi – strategiatyö alkaa heti kirkon toimintaympäristön muutosten paineissa
18.12.
Pohjolan Liikenne lopettaa kaikki pikavuoronsa helmikuun loppuun mennessä – linja-autoyhtiö keskittyy pääkaupunkiseudun sopimusliikenteeseen
18.12.
Trumpin entisen neuvonantajan oikeudenkäynnissä lykättiin tuomiota – sitä ennen tuomari puhui maanpetoksesta, maansa myymisestä ja lopulta pyörsi puheensa
18.12.
Kärpiltä iso joululahjasäkki faneille: Suuri määrä jatkosopimuksia julki, Kukkonen ja Pyörälä jatkavat – tässä on joukkueen runko seuraavalle kaudelle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

se Bostonin Typykkä! kirjoitti sinulle jo vuosia sitten? Ei eläkeläiset ole ahneita vaan eläkevakuutusyhtiöt. Tähänkin o... Lue lisää...
Mites

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.12.

Fingerpori

19.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image