Il­ma­ki­ta­roin­ti toi tuottaja Hanna Ikosen Ouluun – "Mies on joskus kysynyt, eikö vähempikin työnteko riittäisi"

Hanna Ikosen ensimmäinen vuosi ilmakitaransoiton MM-kisojen tuottajana on kulunut nopeasti ja työtä on riittänyt. KUVA: Ester van Dam
Kale! 29.3.2018 20:35
Anna Pesonen-Smith

Työteliäs tuottaja Hanna Ikonen muutti Ouluun ilmakitaran vuoksi.

Hanna Ikonen, 39, on työskennellyt Airnest Productions Oy:ssä ilmakitaransoiton MM-kisojen tuottajana vuoden. Saman ajan hän on asunut Oulussa – kierrettyään ensin eri työtehtävissä kirjaimellisesti ympäri Suomen.

Ikonen syntyi Jyväskylässä, mutta varttui Lieksassa. Turussa, Humanistisessa ammattikorkeakoulussa, hän opiskeli kulttuurituotantoa vuoteen 2010.

– Siellä jo tuli yhtä omaa leffatapahtumaa pyöriteltyä. Sitten muutin kulttuurisihteeriksi Inariin. Sieltä palasin Turkuun, menin Raumalle Pitsiviikkoja tuottamaan ja seuraavaksi Oulaisiin kulttuurihankkeeseen, sieltä tulin Ouluun, Ikonen luettelee asuinpaikkojaan, joita on ollut kaikkiaan kymmenen.

– Ilmakitaransoitossa itseäni kiinnosti kansainvälisyys, rauhan ja ekologisuuden arvopohja, Ikonen sanoo.

Ikonen osasi varautua muuttovalmiuteen jo kulttuurialalle hakeutuessaan. Liikkumisesta on tullut pakon edessä luonteva asia.

– Mies on joskus kysynyt, eikö vähempikin työnteko riittäisi. Mutta kun on itselle herkullisten juttujen äärellä ja tekemiseen on paloa, sellaisiin töihin tarttuu mielellään, Ikonen kommentoi.

Hän kokee itselleen ominaisemmaksi kehittäjän roolin kuin staattisen aseman.

– Varsinkin nykyisessä pestissäni vähän yrittäjämäinen asenne on hyvästä. Työ on sopivan haastavaa ja itsenäistä, pääsee rakentamaan kokonaisuuksia.

Ensimmäinen vuosi ilmakitaransoiton MM-kisojen tuottajana on kulunut nopeasti – niin kuin Ikosen mukaan oli odotettavissa.

Hänestä Oulu tuntuu kaupunkina etäisen kotoisalta, vaikka itärajalta matkaa pohjoiseen kertyykin. Paikallisessa puheessa on lupsakkuutta ja maanläheisyyttä.

– Sitä en olisi voinut kuvitellakaan, kuinka hyvä työyhteisön henki täällä on, Ikonen sanoo.

Ilmakitaransoiton MM-kisat alkoivat Oulun Musiikkivideofestivaalin kyljessä. Vuonna 2011 toiminta yhtiöitettiin ja Airnest Productions aloitti kisojen taustaorganisaattorina.

Viime vuonna kaupunki halusi ilmakitaransoiton MM-kisat Kuuskan paluu -tapahtuman aloittajaksi.

– Vastassa oli kolme lämpöastetta, viima ja jäätävä sade. Turvallisuushenkilöt eivät olleet missään nähneet niin hyväntuulista porukkaa niin kauhealla säällä, Ikonen kertoo hyväntuulisesti.

Mediahuomio tapahtumalle on vuosittain merkittävää, kun otetaan huomioon, että kisa järjestetään pohjoisessa Suomessa ja ajankohtana, jolloin tapahtumia vietetään muualla Euroopassakin.

– Ehkä yksi hienoimmista asioista on, että sama viihdebrändi on kestänyt yli 20 vuotta. Rauhan ja kestävän kehityksen teemat ovat nykyisin arvossaan arvaamattomassa. Niissä riittää kosketuspintaa kaikkien ikäluokkien keskuudessa ja kaikilla mantereilla.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jaa. Nekö vielä järjestää näitä. Eikö tuo ilmakitarahomma ole jo aika vanha ja väsynyt vitsi?Ekan kerran ehkä vähän hauska mutta ei kannata toistaa monesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

101
Oulunportista tulee jättimäinen suurten kauppojen alue – kaupunginhallitus hyväksyi kaavamuutoksen
73
Kolumni: Kannattaa yrittää ymmärtää Oskar Osalaa
70
Kelirikkokeväästä odotetaan normaalia, päällystetyt maantiet surullisessa kunnossa – "Teitä ei pystytä uusimaan, vaikka pitäisi"
64
Hailuodon siltahankkeen valmistelu etenee – kilpailutus alkanee syksyllä
39
Esikouluun jo 5-vuotiaana vai jatketaanko oppivelvollisuutta 18-vuotiaaksi? – Vihreät kannattaa molempia, perussuomalaiset ei kumpaakaan
37
Otto Karvinen korvaa pelikieltoon joutuneen Oskar Osalan illan Ilves-pelissä – Manner: ”Aina sattuu ja tapahtuu tällaisessa kamppailulajissa, kun tuon kokoinen pelaaja taklaa”
27
Kärpät kaatoi Ilveksen kolmannen kerran puolivälierissä – Oululaisten maaleista vastasivat Ville Leskinen ja Jussi Jokinen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eikö töissä haluta käydä?

töissä käydään pakosta jos muuta elättämis mahdollisuuta ei ole Lue lisää...
pakko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image