Kale!

Il­ma­ki­ta­roin­ti toi tuottaja Hanna Ikosen Ouluun – "Mies on joskus kysynyt, eikö vähempikin työnteko riittäisi"

Hanna Ikosen ensimmäinen vuosi ilmakitaransoiton MM-kisojen tuottajana on kulunut nopeasti ja työtä on riittänyt. KUVA: Ester van Dam
Kale! 29.3.2018 20:35
Anna Pesonen-Smith

Työteliäs tuottaja Hanna Ikonen muutti Ouluun ilmakitaran vuoksi.

Hanna Ikonen, 39, on työskennellyt Airnest Productions Oy:ssä ilmakitaransoiton MM-kisojen tuottajana vuoden. Saman ajan hän on asunut Oulussa – kierrettyään ensin eri työtehtävissä kirjaimellisesti ympäri Suomen.

Ikonen syntyi Jyväskylässä, mutta varttui Lieksassa. Turussa, Humanistisessa ammattikorkeakoulussa, hän opiskeli kulttuurituotantoa vuoteen 2010.

– Siellä jo tuli yhtä omaa leffatapahtumaa pyöriteltyä. Sitten muutin kulttuurisihteeriksi Inariin. Sieltä palasin Turkuun, menin Raumalle Pitsiviikkoja tuottamaan ja seuraavaksi Oulaisiin kulttuurihankkeeseen, sieltä tulin Ouluun, Ikonen luettelee asuinpaikkojaan, joita on ollut kaikkiaan kymmenen.

– Ilmakitaransoitossa itseäni kiinnosti kansainvälisyys, rauhan ja ekologisuuden arvopohja, Ikonen sanoo.

Ikonen osasi varautua muuttovalmiuteen jo kulttuurialalle hakeutuessaan. Liikkumisesta on tullut pakon edessä luonteva asia.

– Mies on joskus kysynyt, eikö vähempikin työnteko riittäisi. Mutta kun on itselle herkullisten juttujen äärellä ja tekemiseen on paloa, sellaisiin töihin tarttuu mielellään, Ikonen kommentoi.

Hän kokee itselleen ominaisemmaksi kehittäjän roolin kuin staattisen aseman.

– Varsinkin nykyisessä pestissäni vähän yrittäjämäinen asenne on hyvästä. Työ on sopivan haastavaa ja itsenäistä, pääsee rakentamaan kokonaisuuksia.

Ensimmäinen vuosi ilmakitaransoiton MM-kisojen tuottajana on kulunut nopeasti – niin kuin Ikosen mukaan oli odotettavissa.

Hänestä Oulu tuntuu kaupunkina etäisen kotoisalta, vaikka itärajalta matkaa pohjoiseen kertyykin. Paikallisessa puheessa on lupsakkuutta ja maanläheisyyttä.

– Sitä en olisi voinut kuvitellakaan, kuinka hyvä työyhteisön henki täällä on, Ikonen sanoo.

Ilmakitaransoiton MM-kisat alkoivat Oulun Musiikkivideofestivaalin kyljessä. Vuonna 2011 toiminta yhtiöitettiin ja Airnest Productions aloitti kisojen taustaorganisaattorina.

Viime vuonna kaupunki halusi ilmakitaransoiton MM-kisat Kuuskan paluu -tapahtuman aloittajaksi.

– Vastassa oli kolme lämpöastetta, viima ja jäätävä sade. Turvallisuushenkilöt eivät olleet missään nähneet niin hyväntuulista porukkaa niin kauhealla säällä, Ikonen kertoo hyväntuulisesti.

Mediahuomio tapahtumalle on vuosittain merkittävää, kun otetaan huomioon, että kisa järjestetään pohjoisessa Suomessa ja ajankohtana, jolloin tapahtumia vietetään muualla Euroopassakin.

– Ehkä yksi hienoimmista asioista on, että sama viihdebrändi on kestänyt yli 20 vuotta. Rauhan ja kestävän kehityksen teemat ovat nykyisin arvossaan arvaamattomassa. Niissä riittää kosketuspintaa kaikkien ikäluokkien keskuudessa ja kaikilla mantereilla.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jaa. Nekö vielä järjestää näitä. Eikö tuo ilmakitarahomma ole jo aika vanha ja väsynyt vitsi?Ekan kerran ehkä vähän hauska mutta ei kannata toistaa monesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:04
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
19:00
Arvio: Televisio leviää Suomeen, mutta sopiiko se vanhoillislestadiolaisten uskovaisten olohuoneeseen? – SRK:n historiankirjoituksessa on edetty 1960- ja 1970-lukujen vaikeisiin kysymyksiin Tilaajille
19:00
Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli" Tilaajille
18:42
Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi
18:32
Omakotitalon yhteydessä olevassa automaalaamossa syttyi tulipalo Pateniemessä, paloa sammutetaan parhaillaan
18:16
Iijokea soudetaan ja melotaan ensi kesänä kahdessa tapahtumassa samaan aikaan – Perinteisen Iijokisoudun rinnalle nousee Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma
18:00
Oulujärven saarihakkuiden kiellolla voi olla ennakkopäätöksen luonne – "Aikaisemmin Metsähallitus ei juuri suojelijoita kuunnellut" Tilaajille
50
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
39
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
27
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
27
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
23
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
18
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

187 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Onneksi monet tajuavat Ay-liikkeen tarkoituksen ja sen antaman todellisen suojan työntekijöille kuten aloittajakin. En ... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image