Huimapää Eija Suvala harrastaa las­ku­var­jo­hyp­pää­mis­tä kilpailemalla muo­dos­tel­ma­hyp­py­jen maa­jouk­ku­ees­sa

Eija Suvalan laskuvarjoreppu on erityisen pieni. ”Minulla on pienet valjaat, koska olen pieni ihminen. Laskuvarjoa voi myös pienentää kokemuksen myötä. Lisäksi joukkueen valjassponsori halusi testata, miten pienen repun voi tehdä, ja pääsin koekaniiniksi”, Suvala kertoo. KUVA: Ester van Dam
Kale! 23.11.2019 14:19
Anna-Tuulia Hautala

Oululainen Eija Suvala muistaa edelleen selkeästi ensimmäisen laskuvarjohyppynsä. Hän seisoi lentokoneen oviaukossa, katseli alhaalla näkyviä talojen kattoja ja mietti, mitä ihmettä on tekemässä. Jotenkin hän sai astuttua eteenpäin.

– Ensimmäiset parikymmentä hyppyä jännityksen ja nautinnon tasapaino oli aina enemmän jännityksen puolella. Silti halusin takaisin heti, kun jalat koskettivat maata, Suvala nauraa.

Nyt, 19 vuotta myöhemmin, Suvala jännittää teknisen suorituksen onnistumista. Hän hyppeli huvikseen viitisen vuotta, kunnes innostui kilpailemisesta.

– On monta eri tapaa harrastaa laskuvarjohyppäämistä, mutta minulle tämä on kilpaurheilua.

Suvala kuuluu Suomen maajoukkueeseen, joka kilpailee muodostelmahypyissä.

– Kilpailusuorituksessa tehdään ennalta arvottuja muodostelmia niin monta kuin ehtii 35 sekunnissa, Suvala selittää.

Pro-Team-joukkueessa on kuusi jäsentä, joista neljä tekee muodostelmia ja yksi kuvaa suorituksen. Lisäksi on varahenkilö, joka auttaa harjoitteluissa ja tuuraa tarvittaessa hyppääjiä. Suvala tekee muodostelmia. Joukkueesta on tullut Suvalalle toinen perhe, jonka kanssa hän on tekemisissä myös vapaa-ajalla.

Maajoukkueessa olemiseen kuuluu paljon reissaamista. Hyppäämistä eli vapaapudotusta voi harjoitella myös tuulitunnelissa. Joukkue kokoontuu talvisin Suomen ainoaan tuulitunneliin Helsinkiin kuukausittain.

Kesäisin joukkue suuntaa Ruotsiin treenaamaan 2–3 viikoksi, koska Suomessa ei pysty harjoittelemaan koneesta tehtäviä muodostelmahyppyjä.

– Suomessa ei ole sopivia lentokoneita eikä hyppykeskuksia, joissa onnistuisi tehokas 12–14 hypyn treenipäivä, Suvala kertoo.

Hyppäämisestä on tullut Suvalalle elämäntapa, joka näkyy arjessa joka päivä. Perheen lomatkin vietetään pitkälti lentokentän laidalla.

– Välillä on vähän huono omatunto, kun lomat menevät harjoittelun ehdolla. Toisaalta lapset ovat kyllä viihtyneet reissuissa ja nähneet paikkoja, joihin ei muuten välttämättä tulisi lähdettyä.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Tämänkin turhake-urheilun voisi oikopäätä kieltää vaikka ilmaston lämpenemiseen ja hiilipäästöihin vaikuttavana lajina. Tämä on sitä "Tahko Pihkalan tekniikka vie ylös, ja painovoima tuo alas" urheilua!!!!!??????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11.12.
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
11.12.
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
11.12.
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
11.12.
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
11.12.
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
11.12.
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
11.12.
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image