Hollihaan lii­ken­ne­puis­to heräsi talviunesta: Loppiaisena avatusta ret­ki­luis­te­lu­ra­das­ta tuli kau­pun­ki­lais­ten suosikki

Piipposen ja Koskela-Uimarin perheet nauttivat Hollihaassa pirteästä pakkassäästä eväiden ja luistelun merkeissä. KUVA: Ester van Dam
Kale! 21.1.2019 11:42
Tiina Jokinen

Oulun keskustan tuntumassa oleva Hollihaan liikennepuisto ei uinu talviunta. Loppiaisena puistoon avattiin retkiluistelupaikka, jonka 250 pitkä rata on mukavan kurvikas.

Lumen alta pilkistävät liikennemerkit luovat jännittävän tunnelman ja mielikuvitus ottaa vallan.
Jään vieressä nouseva liikennevalo hämmästyttää pientä luistelijaa:

– Miksihän liikennevalot eivät ole päällä?

Liikenneympyrän merkki kehottaa luistelijaa pyöräyttämään piruetin. Stop-merkin kohdalla tehdään tietysti äkkijarrutus. Jos  reittejä jäädytetään lisää, voisi samalla harjoitella liikennesääntöjä, aivan kuten kesälläkin.

Sää suosii ulkoilijoita ja ikäskaala radalla on ilahduttavan lavea. Luistelemassa näyttää olevan pieniä ensikertalaisia.
Kypärä suojaa innostuneen harjoittelijan päätä, eikä alkumetrien muksahtelu haittaa. Aikuisen avustamana tuleva ”Kiira Korpi” jatkaa kikatellen matkaansa.

Nuorisokin on löytänyt radalle. Valmistumassa on videoblogi ja naurua tyttärien taltioinnista ei ainakaan tule puuttumaan.
- Enhän mää voi näin luistella, pakko mennä takaperin! Mitenhän mää ossaan? teinitytöt porisevat iloisesti Oulun murteella.
Pakkaspäivästä on nauttimassa myös eläkkeellä oleva Riitta Penttilä.

– Uskaltauduin kokeilemaan tänne luistelua, sillä ympäristö on mukavampi, kuin perinteisillä luistelukentillä.

Penttilän riisuessa luistimiaan, hän pohtii jo seuraavaa kertaa:

– Luistelin tänään 500 metriä, joten taidan harjoitella niin paljon, että keväällä jaksan luistella kokonaisen kilometrin.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Tykkään Oulussa siitä, että entiseen kotikaupunkiin verrattuna on paljon tämänkaltaisia juttuja. Radan jäädyttäminen on loistoidea. Minua ei haittaa vaikkei olisikaan aurattu viimeisen päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos jääbytetään rata täytyis myös sitä välillä huoltaa eikä jättää oman onnensa varaan. Tosi huono jää puistossa on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko siellä kolaa? Voihan sitä vähän kolata jos eivät oo auranneet... Sehän ei niiin vaarallista hommaa oo etteikö itekki vois, alakoulussa meijän kenttä kyllä käytiin linkoamassa välillä, mutta usein ulkoilu/liikunta tunti alko sillä että open johdolla kolattiin kenttä... eipä se kyläkoulun kenttä kyllä iso ollu =D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suruksemme olemme samaa radan hoitamattomuutta todenneet! Kummallisilta näyttävät Oulun Liikuntatoimen auraus- ja muutkin ajoitukset?

Hollihaan Liikennepuiston kauan jo kaivattu ja lasten iloksi perusteellisesti tehty uudistus otettiin juhlallisesti käyttöön tosi outoon aikaan!
Avajaiset olivat vasta koululaisten heti kesälomien alettua, vaikka tämä Liikennepuisto on perinteisesti ollut vuosittain kaikkein suurimpien lapsiryhmien; aikataulutetusti eri ryhmille kokojensa ja ikänsäkin tuoman taitotasonsa mukaisesti tehokkaimmin käytössään juuri toukokuun kolmen viimeisen viikon kevätretkikohteena!

Viime keväänä eivät siis kesälaitumille kirmaavat lapset päässeetkään virkistämään liikennesääntöjä uusitulla radalla, varmistaakseen tulevan kesän omatoimiretkiensä turvallista liikennöintiään.

Ei kait nyt juuri viikonlopun alla sitten jätetä luisteluratoja auraamatta käyttökelvottomiksi tai arvota taaskin tutusti varsinkin haja-asutusalueiden vähien kyläkoulujen, pienten urheilukenttiensä jäädyttämisiä ja niiden aurauksia kustannusten takia!
Eivät kaikkien perheiden lapset voi päästä keskikaupungille luistelemaan edes viikonlopuillaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En haluaisi olla negis, mutta kun lauantaina pojan kanssa käytiin päivällä niin ei ollut ketään muita.
Rataa ei ollut myöskään aurattu, niinpä ei se tuntunut siltä olisi tullut jotenkin kaupunkilaisten suosikkipaikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

54
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
44
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
33
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
29
Metsästyskortilla äänestämään? – Kysyimme, voisiko äänestysikärajan laskea osan kohdalla 16 vuoteen
9
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
7
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
6
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image