Hollihaan lii­ken­ne­puis­to heräsi talviunesta: Loppiaisena avatusta ret­ki­luis­te­lu­ra­das­ta tuli kau­pun­ki­lais­ten suosikki

Piipposen ja Koskela-Uimarin perheet nauttivat Hollihaassa pirteästä pakkassäästä eväiden ja luistelun merkeissä. KUVA: Ester van Dam
Kale! 21.1.2019 11:42
Tiina Jokinen

Oulun keskustan tuntumassa oleva Hollihaan liikennepuisto ei uinu talviunta. Loppiaisena puistoon avattiin retkiluistelupaikka, jonka 250 pitkä rata on mukavan kurvikas.

Lumen alta pilkistävät liikennemerkit luovat jännittävän tunnelman ja mielikuvitus ottaa vallan.
Jään vieressä nouseva liikennevalo hämmästyttää pientä luistelijaa:

– Miksihän liikennevalot eivät ole päällä?

Liikenneympyrän merkki kehottaa luistelijaa pyöräyttämään piruetin. Stop-merkin kohdalla tehdään tietysti äkkijarrutus. Jos  reittejä jäädytetään lisää, voisi samalla harjoitella liikennesääntöjä, aivan kuten kesälläkin.

Sää suosii ulkoilijoita ja ikäskaala radalla on ilahduttavan lavea. Luistelemassa näyttää olevan pieniä ensikertalaisia.
Kypärä suojaa innostuneen harjoittelijan päätä, eikä alkumetrien muksahtelu haittaa. Aikuisen avustamana tuleva ”Kiira Korpi” jatkaa kikatellen matkaansa.

Nuorisokin on löytänyt radalle. Valmistumassa on videoblogi ja naurua tyttärien taltioinnista ei ainakaan tule puuttumaan.
- Enhän mää voi näin luistella, pakko mennä takaperin! Mitenhän mää ossaan? teinitytöt porisevat iloisesti Oulun murteella.
Pakkaspäivästä on nauttimassa myös eläkkeellä oleva Riitta Penttilä.

– Uskaltauduin kokeilemaan tänne luistelua, sillä ympäristö on mukavampi, kuin perinteisillä luistelukentillä.

Penttilän riisuessa luistimiaan, hän pohtii jo seuraavaa kertaa:

– Luistelin tänään 500 metriä, joten taidan harjoitella niin paljon, että keväällä jaksan luistella kokonaisen kilometrin.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Tykkään Oulussa siitä, että entiseen kotikaupunkiin verrattuna on paljon tämänkaltaisia juttuja. Radan jäädyttäminen on loistoidea. Minua ei haittaa vaikkei olisikaan aurattu viimeisen päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos jääbytetään rata täytyis myös sitä välillä huoltaa eikä jättää oman onnensa varaan. Tosi huono jää puistossa on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko siellä kolaa? Voihan sitä vähän kolata jos eivät oo auranneet... Sehän ei niiin vaarallista hommaa oo etteikö itekki vois, alakoulussa meijän kenttä kyllä käytiin linkoamassa välillä, mutta usein ulkoilu/liikunta tunti alko sillä että open johdolla kolattiin kenttä... eipä se kyläkoulun kenttä kyllä iso ollu =D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suruksemme olemme samaa radan hoitamattomuutta todenneet! Kummallisilta näyttävät Oulun Liikuntatoimen auraus- ja muutkin ajoitukset?

Hollihaan Liikennepuiston kauan jo kaivattu ja lasten iloksi perusteellisesti tehty uudistus otettiin juhlallisesti käyttöön tosi outoon aikaan!
Avajaiset olivat vasta koululaisten heti kesälomien alettua, vaikka tämä Liikennepuisto on perinteisesti ollut vuosittain kaikkein suurimpien lapsiryhmien; aikataulutetusti eri ryhmille kokojensa ja ikänsäkin tuoman taitotasonsa mukaisesti tehokkaimmin käytössään juuri toukokuun kolmen viimeisen viikon kevätretkikohteena!

Viime keväänä eivät siis kesälaitumille kirmaavat lapset päässeetkään virkistämään liikennesääntöjä uusitulla radalla, varmistaakseen tulevan kesän omatoimiretkiensä turvallista liikennöintiään.

Ei kait nyt juuri viikonlopun alla sitten jätetä luisteluratoja auraamatta käyttökelvottomiksi tai arvota taaskin tutusti varsinkin haja-asutusalueiden vähien kyläkoulujen, pienten urheilukenttiensä jäädyttämisiä ja niiden aurauksia kustannusten takia!
Eivät kaikkien perheiden lapset voi päästä keskikaupungille luistelemaan edes viikonlopuillaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En haluaisi olla negis, mutta kun lauantaina pojan kanssa käytiin päivällä niin ei ollut ketään muita.
Rataa ei ollut myöskään aurattu, niinpä ei se tuntunut siltä olisi tullut jotenkin kaupunkilaisten suosikkipaikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

41
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
40
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
29
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
10
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
8
Sulamisvedet uhkasivat rakennuksia Pudasjärven keskustassa – palomestari: "Vesi jo nurkkapielessä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

218 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Ilkeää on, tuo kateus nimittäin. Alle promille, siis tuhannesosa eläkeläisistä, saa yli kymppitonnin eläkettä (Iltalehti... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image