Hollihaan lii­ken­ne­puis­to heräsi talviunesta: Loppiaisena avatusta ret­ki­luis­te­lu­ra­das­ta tuli kau­pun­ki­lais­ten suosikki

Piipposen ja Koskela-Uimarin perheet nauttivat Hollihaassa pirteästä pakkassäästä eväiden ja luistelun merkeissä. KUVA: Ester van Dam
Kale! 21.1.2019 11:42
Tiina Jokinen

Oulun keskustan tuntumassa oleva Hollihaan liikennepuisto ei uinu talviunta. Loppiaisena puistoon avattiin retkiluistelupaikka, jonka 250 pitkä rata on mukavan kurvikas.

Lumen alta pilkistävät liikennemerkit luovat jännittävän tunnelman ja mielikuvitus ottaa vallan.
Jään vieressä nouseva liikennevalo hämmästyttää pientä luistelijaa:

– Miksihän liikennevalot eivät ole päällä?

Liikenneympyrän merkki kehottaa luistelijaa pyöräyttämään piruetin. Stop-merkin kohdalla tehdään tietysti äkkijarrutus. Jos  reittejä jäädytetään lisää, voisi samalla harjoitella liikennesääntöjä, aivan kuten kesälläkin.

Sää suosii ulkoilijoita ja ikäskaala radalla on ilahduttavan lavea. Luistelemassa näyttää olevan pieniä ensikertalaisia.
Kypärä suojaa innostuneen harjoittelijan päätä, eikä alkumetrien muksahtelu haittaa. Aikuisen avustamana tuleva ”Kiira Korpi” jatkaa kikatellen matkaansa.

Nuorisokin on löytänyt radalle. Valmistumassa on videoblogi ja naurua tyttärien taltioinnista ei ainakaan tule puuttumaan.
- Enhän mää voi näin luistella, pakko mennä takaperin! Mitenhän mää ossaan? teinitytöt porisevat iloisesti Oulun murteella.
Pakkaspäivästä on nauttimassa myös eläkkeellä oleva Riitta Penttilä.

– Uskaltauduin kokeilemaan tänne luistelua, sillä ympäristö on mukavampi, kuin perinteisillä luistelukentillä.

Penttilän riisuessa luistimiaan, hän pohtii jo seuraavaa kertaa:

– Luistelin tänään 500 metriä, joten taidan harjoitella niin paljon, että keväällä jaksan luistella kokonaisen kilometrin.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Tykkään Oulussa siitä, että entiseen kotikaupunkiin verrattuna on paljon tämänkaltaisia juttuja. Radan jäädyttäminen on loistoidea. Minua ei haittaa vaikkei olisikaan aurattu viimeisen päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos jääbytetään rata täytyis myös sitä välillä huoltaa eikä jättää oman onnensa varaan. Tosi huono jää puistossa on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko siellä kolaa? Voihan sitä vähän kolata jos eivät oo auranneet... Sehän ei niiin vaarallista hommaa oo etteikö itekki vois, alakoulussa meijän kenttä kyllä käytiin linkoamassa välillä, mutta usein ulkoilu/liikunta tunti alko sillä että open johdolla kolattiin kenttä... eipä se kyläkoulun kenttä kyllä iso ollu =D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suruksemme olemme samaa radan hoitamattomuutta todenneet! Kummallisilta näyttävät Oulun Liikuntatoimen auraus- ja muutkin ajoitukset?

Hollihaan Liikennepuiston kauan jo kaivattu ja lasten iloksi perusteellisesti tehty uudistus otettiin juhlallisesti käyttöön tosi outoon aikaan!
Avajaiset olivat vasta koululaisten heti kesälomien alettua, vaikka tämä Liikennepuisto on perinteisesti ollut vuosittain kaikkein suurimpien lapsiryhmien; aikataulutetusti eri ryhmille kokojensa ja ikänsäkin tuoman taitotasonsa mukaisesti tehokkaimmin käytössään juuri toukokuun kolmen viimeisen viikon kevätretkikohteena!

Viime keväänä eivät siis kesälaitumille kirmaavat lapset päässeetkään virkistämään liikennesääntöjä uusitulla radalla, varmistaakseen tulevan kesän omatoimiretkiensä turvallista liikennöintiään.

Ei kait nyt juuri viikonlopun alla sitten jätetä luisteluratoja auraamatta käyttökelvottomiksi tai arvota taaskin tutusti varsinkin haja-asutusalueiden vähien kyläkoulujen, pienten urheilukenttiensä jäädyttämisiä ja niiden aurauksia kustannusten takia!
Eivät kaikkien perheiden lapset voi päästä keskikaupungille luistelemaan edes viikonlopuillaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En haluaisi olla negis, mutta kun lauantaina pojan kanssa käytiin päivällä niin ei ollut ketään muita.
Rataa ei ollut myöskään aurattu, niinpä ei se tuntunut siltä olisi tullut jotenkin kaupunkilaisten suosikkipaikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:15
Miesten trapin finaalipaikat karkasivat suomalaisilta Hollolassa
18:03
Valtteri Bottas huilaa kotimaisemissaan ilman sopimusstressiä
18:00
Sentencedin comebackia ei kannata toivoa, sillä sitä ei tule, sanovat yhtyeensä menneisyyttä muistelevat Sami Lopakka ja Vesa Ranta – kirjoja sen sijaan ilmestyy Tilaajille
17:00
"Liberaalivyörytys" ja "Pride-ideologia" rajoittavat konservatiivien mielestä sananvapautta – Tämä uhka saa perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit lähentymään toisiaan Tilaajille
15:33
Pyhäjärvellä ulosajo – yksi henkilö viety sairaalaan
15:21
Matkailuyhdistys haluaa kestävän kehityksen sertifikaatin Ruka-Kuusamon alueelle – Matkailuyrittäjät näkevät aluesertifikaatin hyvänä välineenä
14:30
Omakotitalo paloi Ylitorniolla lauantaina – viranomaiset vaitonaisia palon syystä
23
Yli neljä miljoonaa ihmistä on paennut Venezuelasta – Suomeen on tullut tänä vuonna vasta yhdeksän turvapaikkahakemusta
23
OAJ huolissaan: Lisääntyneet yo-uusinnat lisäävät opettajien töitä, vaikka rahoitusta on vähennetty
23
Yhdysvallat antoi takavarikkomääräyksen iranilaistankkerista – Gibraltarin kanta asiaan yhä epäselvä
20
Oulun Radisson-hotellin työmaalta tehtiin mahdollisesti Pohjois-Suomen vanhimpiin kuuluva laivalöytö – Hahtiperän hylyksi nimetty laiva voi olla jopa 1600-luvulta
20
Alaikäisten seksikaupasta syytetyn Jeffrey Epsteinin kuolinsyy selvisi – Lakimiehet haluavat tutkia asiaa edelleen
20
Nelostien onnettomuus Oulun Haarakankaan kohdalla oli nokkakolari – pohjoisen suunnasta tullut henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle
17
Maailmalla yritetään horjuttaa oikeusvaltiota – Korkeimman oikeuden uutta presidenttiä Tatu Leppästä viime aikojen ilmiöt mietityttävät

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Kyllä maailma on paljon parempi paikka, kun meitä demareita on. Lue lisää...
Äärettömän hyvältä ä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image