Hanna Hautala toivoo Ouluun pieniä huo­ne­teat­te­rei­ta ja am­mat­ti­lais­teat­te­rei­ta

Teatteriohjaaja Hanna Hautala myös opettaa Osykissa draamaa. Hänen mukaansa nuorille on tarjolla mahdollisuuksia teatterin parissa Oulussa. KUVA: Ester van Dam
Kale! 25.4.2018 18:37
Anna Pesonen-Smith

Oulu elää vireää teatterikautta, sillä Oulun seudulla toimii Oulun teatterin lisäksi muun muassa Oulun Työväen Näyttämö, Ylioppilasteatteri, Akseli Klonk, Nuu-teatteri, Oulunsuun näyttämö, Teatteri Rio, Korvenkylän Nuorisoseura ja Meri Oulun kesäteatteri.

Oulun Työväen Näyttämön kevätkaudelle Kahdeksan naista -dekkarinäytelmän ohjannut Hanna Hautala, 35, soisi alansa kukoistavan vieläkin näkyvämmin:

– Pieniä huoneteattereita ja ammattilaisteattereita voisi olla vielä enemmän, hän toivoo.

Hautala on ohjannut Työväen Näyttämölle aiemmin kolme nuorten näytelmää vuosina 2010–2012.

Hautalan teatteriura alkoi vuonna 1995 Lasten ja nuorten teatterifestivaalilla, Rokkia ja rakkautta -näytelmässä. Oulun kaupunginteatterin isolle näyttämölle haettiin eri ikäisiä nuoria esiintymään ja Hautala hyppäsi mukaan. Silloin iski teatterintaika.

Nykyisin Hautala myös opettaa samassa koulussa, jossa hän on itsekin aikanaan opiskellut. Entisessä Kuusiluodon lukiossa, nykyisessä Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa eli Osykissa, hän vetää draaman kursseja uusille innokkaille nuorille.

Hautala aloitti vuonna 2007 Hailuoto Teatterifestivaalin lipunmyyjänä. Nykyisin hän on Hailuoto Teatterifestivaalin toiminnanjohtaja ja tapahtuman tukiyhdistyksen puheenjohtaja. Hailuodossa Hautala pääsee myös kerran vuodessa lavalle näyttelijänrooliin.

– Kolmipäiväisen festivaalin hyväksi talkoillaan noin sadan hengen porukalla ja ollaan viikko telttailemassa hiekat varpaissa. Yleisö saapuu paikalle heinäkuun viimeiseksi viikonlopuksi, joka sinetöi monen mukana olevan laitosteatterilaisen kesäloman ennen kuin arki taas koittaa, Hautala toteaa.

Hailuoto Teatterifestivaalin nettisivut on juuri julkaistu osoitteessa: www.hailuototeatterifestivaali.com

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Esittäkää uudestaan Tulitikkuja lainaamassa. Se ompi hyvä ja ratkiriemukas!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:50
Oulussa meni kuitukaapeli poikki kahtena peräkkäisenä päivänä – "Kaivajilla on velvollisuus selvittää, mitä maan alla on"
7:00
Kalen! kalluppi: Pelekääkkö nää punkkeja?
7:00
Päivän elokuvapoiminnat: Aviopari unohtuu vaarallisille vesille – pienen budjetin elokuva hyödynsi tehot tarkkaan
7:00
Arvaisitko, mikä poliisisarjoista on Riku Niemisen kaikkien aikojen suosikki? Kysyimme kahdeksalta Roban poliisinäyttelijältä, mitä he itse tv:stä katsovat
7:00
Hyvä asiakaspalvelu on tärkeää kaikkien te-palvelujen asiakkaiden kohdalla Lukijalta
7:00
Lammas on tehokas vieraslajien hävittäjä – myrkyllisetkin kasvit kelpaavat muun ravinnon seassa Tilaajille
7:00
Puhinaa ja murinaa muhkean parran takaa – Kärpissä neljä kautta kiekkoillut Hakanpää: "Yritän hoitaa kiekon vain Manun lapaan" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Työvoimapula on todellinen. Suomi on saavuttanut rakennetyöttömyyden rajan. Se on meillä matalammalla työllisyystasolla ... Lue lisää...
Työvoimapula on tode...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image