Hälytys saattaa yllättää – VPK on oululaisen Willbergin perheen yhteinen harrastus

Taija, Patrik, Anton ja Oliver Willberg ovat kaikki VPK-laisia. Harrastus kehittää kädentaitoja ja helpottaa selviytymistä monista arkielämässä vastaantulevista asioista. KUVA: Kalle Kvick
Kale! 13.1.2018 23:03
Kalle Kvick

Patrik Willberg on vapaaehtoisen palokunnan päällikkö. Taija Willberg on mukana naisosaston toiminnassa. Pojat Anton ja Oliver odottavat jo kovasti etenemistä hälytysosastoon. Koskelan paloasemalla vapaaehtoisista VPK-laisista on jopa ylitarjontaa.

Harrastuksen alkuaikoina perhe sai tottua kesken päivän tulleisiin hälytyksiin. Erityisesti pariskunnan ensimmäinen joulu on painautunut Taija Willbergin mieleen.

– Oltiin vasta muutettu yhteen ja vietimme ensimmäistä kertaa joulua kahdestaan. Hälytys tuli sitten kesken illan, Taija kertoo.

Nyt jo huumorilla asiaan suhtautuva Taija on kuullut naisosaston jäseniltä myös muita hauskoja tilanteita, joissa hälytys on päässyt yllättämään kesken kaiken.

– Olen kuullut tarinoita, joissa mies on kesken kauppareissun joutunut lähtemään hälytykseen. Vaimo on sitten kassalla huomannut, että lompakko jäi miehelle, Taija nauraa.

Yli 20 vuotta jatkunutta harrastusta Patrik on pitänyt luonnollisesti hyvin opettavaisena kokemuksena. Lukuisien kurssien ja hälytyksien myötä myös monet arkielämässäkin eteen tulevat asiat ovat helpottuneet.

– Kädentaidot kehittyvät täällä huimasti. Erilaiset työkalut moottorisahasta lähtien tulevat nopeasti tutuiksi. Erilaisia kursseja on pitkä liuta, Patrik kertoo.

Vuonna 2017 VPK:n autot starttasivat kohti hälytystehtävää 40 kertaa. Koskelassa sijaitsevalla palokunnalla on jo pitkät perinteet, sillä palokunta on ollut toiminnassa jo yli 140 vuotta. Tämä ei olisi mahdollista ilman lukuisia vapaaehtoisia.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Ruosterenkaalle tiedoksi, hälytykset ei tule kahtaviikkoa aikaisemmin tietoon, ne tulee juuri sillä hetkellä kuin häke tekee hälytyksen.Ei niitä voi ennakoida,jos ymmärrät mitä tarkoitan,Aika huono tuo sinun ymmärryksen taso,Olen ollut alalla noin 40 vuotta ja en muista tapausta että olisi ennakko ilmoitus tullut seuraavan viikon hälytyksistä.ainakaan täällä Kainuussa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ja halpa harrastus,suosittelen.Onnittelut perheelle fiksusta harrastuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Jos eläkekatto tulee voimaan nyt, siis nyt. Se vaikuttaa ensimmäisenä tällä hetkellä 17-18v työuraansa aloittelevilla. I... Lue lisää...
öö ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image