Frisbeegolfin pariin pääsee pikkurahalla – lajin ammattilainen Jenni Eskelinen arvioi Oulun radat

Jenni Eskelinen tykkää kierrellä Oulun frisbeegolfratoja. Hänen menestyksensä salaisuus on pitkäjänteinen harjoittelu. KUVA: Ester van Dam
Kale! 4.8.2018 20:12
Kalle Kvick

Oululaisen Jenni Eskelisen syntymäpäivälahjaksi vuonna 2009 saamat fresbeegolfkiekot muuttivat kaiken. Vuonna 2014 hän voitti Euroopan mestaruuden ja Euroopassa kisoja kiertävä lajin ammattilainen haaveilee pääsevänsä kisaamaan vielä Yhdysvaltojen radoille.

– Aluksi oli mukavaa käydä viikonloppuisin kavereiden kanssa heittelemässä kiekkoa. Sitten pelaaminen lisääntyi ja huomasin pelaavani usein myös arkisin. Töiden jälkeen oli aina kauhea kiire ehtiä radalle. Vuonna 2012 vietin varmasti enemmän aikaa radoilla kuin kotona tai muissa harrastuksissani, muistelee Jenni Eskelinen, jonka palkintokaappia koristavat myöa yksi EM-pronssi ja kaksi SM-pronssia.

Suomalaiset ovat ruotsalaisten lisäksi Euroopan innokkaimpia frisbeegolfin harrastajia. Suuria harrastajamääriä palvelee jo lähes 700 rataa erilaisilta alueilta.

Laji on helppo aloittaa, sillä suurimmalle osalle radoista pääsee veloituksetta. Laji ei myöskään maksa maltaita. Alkuun pääsee helposti jo muutamalla kymmenellä eurolla.

– Kiekot maksavat noin 15 euroa. Muutamalla kiekolla pääsee hyvin alkuun, Oulun Frisbeeseuraa edustava Jenni Eskelinen kertoo.

Jennin arvioita Oulun radoista

Virpiniemi: Metsärata, jossa saa heittää ylä- ja alamäkeen sekä lyhyttä ja pitkää heittoa. Hyvä peruskangasmetsä. Mielellään menen Virpiniemeen pelaamaan, sillä puitteet ovat hyvät.

Toppila: Puistorata, josta löytyy muutama metsäväylä. Aloittelijaystävällinen rata lyhyine väylineen. Oulun suosituin rata, jossa käy paljon harrastajia.

Hiironen: Monipuolinen rata, joka on Oulun vanhin. Haastetta tuottaa tiukat ob-alueet. Pitkää ja lyhyttä väylää, puistossa ja metsässä. Tykkään radasta, koska väylät ovat selkeät ja hyvät. En tykkää pelata liian helppoa rataa, joten Hiironen sopii minulle.

Pikkarala: Maksullinen rata, jossa kaksi eri lay-outtia eli kilparata ja amatöörirata. Kilparata tuo haastetta pitkillä väylillä ja osittain tiukoilla par-lukemilla. Amatöörirata on pääsääntöisesti samanlainen, väylät ovat vain lyhemmät. Radat ovat hyvässä kunnossa ja alueelta löytyvät wc, nuotiopaikka ja roskikset. Maasto hieman tylsä ja osittain hiekkainen, josta vaikea heittää.

Köykkyri: Metsärata, jossa suhteellisen pitkiä väyliä. Keskenään erilaisia väyliä, joten monenlaisia heittoja saa heittää. Maasto hieman haastava kulkea.

Liminka: Monipuolinen helpohko rata. Tulee käytyä harvemmin.  Kävisin varmasti useammin, mikäli rata olisi lähellä.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Puhoksel järvi rata souda ja heitä vaekee myrskyl mut spuda huopa souda huopaa heitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös tässä pitänyt olla Oulun radat? Milloin Liminka on liittynyt Ouluun. Olisi varmaan sitten kannattanut mainita kaikki Oulun alueen rahat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihana eskis :)
Terveisiä mansesta! Täälläkin on muutama hyvä rata. Tuu heitteleen ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempele ja Liminka eivät ymmärtääkseni kuulu Ouluun. Kiiminki taitaa kuulua ja siellä on yksi rata. Ei kyllä mikään unelmien täyttymys, mutta tyhjää parempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös Kiimingissä on rata Honkimaalla. Ei sitten vissiin Kiiminki kuulu toimittelijan mielestä Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne tuossa Oulun radat tuli jo esille. Oulunsalon punkkiviidakkoa en lähtis laskemaan, muhoksen ja kiimingin radat ei oo mistää kotosin ja hailuodossa 12 väylänen eli ei mitään. Iistä ei ole tietoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattais käydä kokeilleen laskettelu rinteessä olevaa rataa Ukkohallassa, siinä on jo vaativuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

101
Oulunportista tulee jättimäinen suurten kauppojen alue – kaupunginhallitus hyväksyi kaavamuutoksen
73
Kolumni: Kannattaa yrittää ymmärtää Oskar Osalaa
70
Kelirikkokeväästä odotetaan normaalia, päällystetyt maantiet surullisessa kunnossa – "Teitä ei pystytä uusimaan, vaikka pitäisi"
64
Hailuodon siltahankkeen valmistelu etenee – kilpailutus alkanee syksyllä
39
Esikouluun jo 5-vuotiaana vai jatketaanko oppivelvollisuutta 18-vuotiaaksi? – Vihreät kannattaa molempia, perussuomalaiset ei kumpaakaan
37
Otto Karvinen korvaa pelikieltoon joutuneen Oskar Osalan illan Ilves-pelissä – Manner: ”Aina sattuu ja tapahtuu tällaisessa kamppailulajissa, kun tuon kokoinen pelaaja taklaa”
27
Kärpät kaatoi Ilveksen kolmannen kerran puolivälierissä – Oululaisten maaleista vastasivat Ville Leskinen ja Jussi Jokinen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eikö töissä haluta käydä?

töissä käydään pakosta jos muuta elättämis mahdollisuuta ei ole Lue lisää...
pakko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image