Ensi kesänä puu­laa­ki­fu­tis­ta pelataan vauhdilla ja suurella tunteella - joukkueet voivat ilmoittautua huhtikuun aikana

Esko Hakola Oulun Erotuomarikerhosta kertoo, että puulaakijalkapalloa on pelattu jo yli 50 vuoden ajan. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 18.4.2019 19:21
Maija Pylväs

Oulun Erotuomarikerhon (OEK) jalkapallopuulaakikesä alkaa tänä vuonna 13. toukokuuta Hovisuon kentällä Hintassa. Joukkueet voivat ilmoittautua vielä huhtikuun loppuun saakka.

OEK:n jalkapallopuulaakitoiminnasta vastaava Esko Hakola kertoo, että puulaakitoiminnalla on pitkät perinteet: Harrastepalloa on potkittu jo yli 50 vuoden ajan.

– Joukkueita on yleensä kaiken kaikkiaan noin viitisenkymmentä. Viime vuonna firmasarjoja oli enemmän kuin aikaisemmin, naisissa osallistujamäärät ovat pysyneet samana, kun taas sekasarjassa on ollut hieman laskua, itsekin pelejä viheltävä Hakola kertoo.

Viimeiset kymmenkunta vuotta pelit on pelattu Hovisuon tekonurmella. Siihen asti oltiin hiekkakentillä.

Pitkään puulaakifutista tuomaroineen Hakolan mukaan pelaajien tasossa on isoja eroja. Valtaosa on harrastelijoita, mutta mukana on myös sellaisia, jotka ovat joskus ennen pelanneet sarjatasolla.

– Monessa joukkueessa on yksi tai kaksi vähän parempaa pelaajaa, joiden ympärille sitten rakennetaan. Se on hyvin tyypillinen joukkueenkuva. Osa joukkueista on hyvin nuoria, mutta on myös sellaisia ikämiespohjalla olevia joukkueita, Hakola sanoo.

Hakolan mukaan taito ei aina ole niin suuressa elementissä, mutta vauhtia ja tunteita riittää usein senkin edestä. Keltaisen kortin arvoisesta rikkeestä annettava viiden minuutin jäähy rauhoittaa kuitenkin tunteita ja toimii pelotteena, ettei kovia taklauksia tule.

– Toiset osaavat pelata, mutta vauhti ei ole enää niin suuri. On myös sellaisia, jotka eivät ole kovin taitavia potkunsuorituksessa, mutta tsempillä mennään eteenpäin.

Osa joukkueista on pelannut jo pitkään lähes samalla kokoonpanolla.

– Esimerkiksi FC Köyhät on pelannut koko sen 22 vuoden ajan, kun olen itse ollut pelejä tuomaroimassa. Nykyään joukkue on hyvin ikämiespainotteinen, mutta ovat he saaneet nuorempiakin pelaajia mukaan.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

86
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
55
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
52
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
44
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
30
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image