Ei rahasta, vaan rakkaudesta: Ou­lu­lais­ki­ta­ris­ti Heikki Ruokangas tekee kokeellista musiikkia

Oulu inspiroi kansainvälistä uraa tekevää kitaristia Heikki Ruokangasta, joka aloittaa syksyn kiertueen kotiseudultaan. KUVA: Ester van Dam
Kale! 13.9.2018 12:43
Anna Pesonen-Smith

Oululaiskitaristi Heikki Ruokangas tekee kokeellista musiikkia. Kansainvälistä uraa tekevä kitaristi aloittaa syksyn keikat kotiseudultaan.

Kiertue starttaa torstaina Kempeleen kirjastosta. Ruokangas on esiintynyt klubeilla, kirkoissa, museoissa ja festivaaleilla.

– Kirjastoihin on yleisöllä matala kynnys tulla. Pääsymaksua ei ole ja paikalle myös eksyy kuulijoita ihan vahingossa. Toisaalta paikalta voi halutessaan lähteäkin vapaammin.

– Kirkoissa on puolestaan hieno akustiikka. Ne keikat ovat olleet jouluun liittyviä erikoisjuttuja, Ruokangas sanoo.

Ruokangas on esiintynyt ympäri Suomea. Kotimaan ulkopuolella hän on keikkaillut Tanskassa, Virossa, Ruotsissa ja Italiassa. Hänen musiikkiaan on julkaistu Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa sekä Saksassa.

– Kun on tehnyt levyjä, keikkojen myynti sujuu paremmin. Ja kun on taas enemmän meriittejä, pääsee helpommin festareille esiintyjäksi, Ruokangas kuvaa juurevan työnteon merkitystä.

Heikki Ruokangas ja Alex Jønsson esiintyvät torstaina 13.9. klo 18 Kempeleen kirjastossa ja lauantaina 15.9. klo 21 alkaen Tubassa Oulussa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

177
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
45
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
36
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
29
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
22
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image