Duo Liekkiö on kahden naisen ys­tä­vyysp­ro­jek­ti

Liekkiö on Anna-Kaisa Kettusen (oik.) ja Krista Karttusen ystävyysharrastus, joka on ”hirveän rakas” ja joka tukee jäsenten kaikkea muuta toimintaa. KUVA: Ester van Dam
Kale! 17.3.2018 21:19
Anna Pesonen-Smith

Laulajaduo Liekkiö syntyi loppukesällä 2016, kun Krista Karttunen oli menossa kaverinsa juhliin esiintymään ja pyysi Anna-Kaisa Kettusta mukaan laulamaan toista ääntä.

Yhdessä esiintyminen luontui, ja naisten lauluäänet täydensivät toisiaan. Kettunen heitti ilmoille idean voimien yhdistämisestä.

– Meillä molemmilla oli kertynyt pöytälaatikkoon biisejä, joissa oli samaa henkeä. Me molemmat esitämme nyt omia kappaleitamme toisen avulla, Karttunen kertoo.

Kaksikko oli tutustunut jo aiemmin Oulun ylioppilasteatterilla, jossa kumpikin näyttelevät. Vastikään päättyneet musiikkipitoisen Noitavasaran esitykset työllistivät Kettusen ja Karttusen tiiviisti viime kuukaudet.

Viimeksi duo Liekkiö esiintyi joulukuussa 2017 Art Goes Afterworkissa, missä kuuntelijat saivat tapahtumakuvauksen mukaan ”solahtaa unenomaisiin, kauniisiin äänimaisemiin”.

– Tunnelma Valveen Konst o. Delissä oli rento ja välitön, duo kuvailee.

Liekkiön kaksiääniset kitara- ja pianokappaleet vievät hetkeksi jonnekin muualle. Kepeää ristiriitaa löytyy puhekielisten sanoitusten kietomisesta pehmeään asuun.

Lauseet, kuten Mun on pakko jarruttaa tai mä räjähdän / Mun on pakko irrottaa tai mä repeän toistuvat kaihoisasti niin äänen kuin melodiankin osalta.

Nyt ongelmana on vain, ettei biisejä löydy tallenteina kuunneltavaksi mistään. Nauhoitussessioon duo lupaa paneutua seuraavaksi, jotta kappaleista voi nautiskella muutenkin kuin livekeikoilla.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

11:54
Piippuun tippunut harakanpoikanen aiheutti pelastustehtävän Kaakkurissa – nuoret linnunpoikaset ovat arvaamattomia, pelastuslaitokselta huomautetaan
11:29
Britannia ja Ruotsi sopivat ilmapuolustuksen yhteistyöstä – Suomeenkin ehdolla olevat Gripen- ja Eurofighter-hävittäjät nostettiin kumppanuuden esimerkeiksi
11:07
Esperi Care kertoo tehneensä isoja muutoksia talven kohun jälkeen – hoitajaliiton mukaan laatu vanhusten hoivakodeissa on parantunut vain viranomaisten huomautuksesta
10:53
Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko ensi viikon – valvonta kohdistuu muun muassa ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen
10:43
Nyt apu ehtii vesille entistä nopeammin: Oulu-Koillismaan pelastuslaitos otti käyttöön vesijetin
10:40
Sorsapoikue joutui pinteeseen Ranualla – pelastuslaitos auttoi poikaset ulos lietealtaasta
10:34
Kotimaisesta viljasta on tulossa keskimääräinen sato – Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä vuosi sitten pelättiin jopa leipäpulaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image