Duo Liekkiö on kahden naisen ys­tä­vyysp­ro­jek­ti

Liekkiö on Anna-Kaisa Kettusen (oik.) ja Krista Karttusen ystävyysharrastus, joka on ”hirveän rakas” ja joka tukee jäsenten kaikkea muuta toimintaa. KUVA: Ester van Dam
Kale! 17.3.2018 21:19
Anna Pesonen-Smith

Laulajaduo Liekkiö syntyi loppukesällä 2016, kun Krista Karttunen oli menossa kaverinsa juhliin esiintymään ja pyysi Anna-Kaisa Kettusta mukaan laulamaan toista ääntä.

Yhdessä esiintyminen luontui, ja naisten lauluäänet täydensivät toisiaan. Kettunen heitti ilmoille idean voimien yhdistämisestä.

– Meillä molemmilla oli kertynyt pöytälaatikkoon biisejä, joissa oli samaa henkeä. Me molemmat esitämme nyt omia kappaleitamme toisen avulla, Karttunen kertoo.

Kaksikko oli tutustunut jo aiemmin Oulun ylioppilasteatterilla, jossa kumpikin näyttelevät. Vastikään päättyneet musiikkipitoisen Noitavasaran esitykset työllistivät Kettusen ja Karttusen tiiviisti viime kuukaudet.

Viimeksi duo Liekkiö esiintyi joulukuussa 2017 Art Goes Afterworkissa, missä kuuntelijat saivat tapahtumakuvauksen mukaan ”solahtaa unenomaisiin, kauniisiin äänimaisemiin”.

– Tunnelma Valveen Konst o. Delissä oli rento ja välitön, duo kuvailee.

Liekkiön kaksiääniset kitara- ja pianokappaleet vievät hetkeksi jonnekin muualle. Kepeää ristiriitaa löytyy puhekielisten sanoitusten kietomisesta pehmeään asuun.

Lauseet, kuten Mun on pakko jarruttaa tai mä räjähdän / Mun on pakko irrottaa tai mä repeän toistuvat kaihoisasti niin äänen kuin melodiankin osalta.

Nyt ongelmana on vain, ettei biisejä löydy tallenteina kuunneltavaksi mistään. Nauhoitussessioon duo lupaa paneutua seuraavaksi, jotta kappaleista voi nautiskella muutenkin kuin livekeikoilla.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

8:40
Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste aleni edellisvuodesta – työttömien määrä vähentyi myös Oulussa
8:00
Tässä tulevat kakkukauden päätähdet: Taituri Anni Paakkunainen jakaa vinkkinsä ja reseptinsä näyttävään, takuuvarmaan ja raikkaaseen juhlaunelmaan Tilaajille
8:00
300 x Räikkönen – Poimimme suomalaistähden uran merkittävät F1-osakilpailut Tilaajille
7:50
Oulussa meni kuitukaapeli poikki kahtena peräkkäisenä päivänä – "Kaivajilla on velvollisuus selvittää, mitä maan alla on"
7:00
Kalen! kalluppi: Pelekääkkö nää punkkeja?
7:00
Päivän elokuvapoiminnat: Aviopari unohtuu vaarallisille vesille – pienen budjetin elokuva hyödynsi tehot tarkkaan
7:00
Arvaisitko, mikä poliisisarjoista on Riku Niemisen kaikkien aikojen suosikki? Kysyimme kahdeksalta Roban poliisinäyttelijältä, mitä he itse tv:stä katsovat
16
Stora Enson Oulun tehtaalle lupa rakennuslautakunnalta – taustalla satojen mijoonien eurojen investointihanke, johon odotetaan pian päätöstä
15
Oulun rakennusvalvonta kantelun kohteena – kiista koskee autopaikkoja
9
Huawein ahdinko pahenee, kertoo BBC: Suuryhtiö lopetti yhteistyön kiinalaisjätin kanssa
9
Eurovaalitentissä pelättiin puolin ja toisin toisten olevan "hyödyllisiä idiootteja" – esillä oli niin Venäjä kuin maahanmuutto
7
Tämä hallitusneuvotteluista tiedetään nyt: Aikataulu venyy ja Rinne alkaa jo hermostua
6
Oulussa meni kuitukaapeli poikki kahtena peräkkäisenä päivänä – "Kaivajilla on velvollisuus selvittää, mitä maan alla on"
5
Kaupunki sai pyytämänsä selvityksen Oulun torihotellista – it-miljonääri Jyrki Hallikaisen yritys vastasi pyyntöön viime tipassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Työvoimapula on todellinen. Suomi on saavuttanut rakennetyöttömyyden rajan. Se on meillä matalammalla työllisyystasolla ... Lue lisää...
Työvoimapula on tode...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image