Duo Liekkiö on kahden naisen ys­tä­vyysp­ro­jek­ti

Liekkiö on Anna-Kaisa Kettusen (oik.) ja Krista Karttusen ystävyysharrastus, joka on ”hirveän rakas” ja joka tukee jäsenten kaikkea muuta toimintaa. KUVA: Ester van Dam
Kale! 17.3.2018 21:19
Anna Pesonen-Smith

Laulajaduo Liekkiö syntyi loppukesällä 2016, kun Krista Karttunen oli menossa kaverinsa juhliin esiintymään ja pyysi Anna-Kaisa Kettusta mukaan laulamaan toista ääntä.

Yhdessä esiintyminen luontui, ja naisten lauluäänet täydensivät toisiaan. Kettunen heitti ilmoille idean voimien yhdistämisestä.

– Meillä molemmilla oli kertynyt pöytälaatikkoon biisejä, joissa oli samaa henkeä. Me molemmat esitämme nyt omia kappaleitamme toisen avulla, Karttunen kertoo.

Kaksikko oli tutustunut jo aiemmin Oulun ylioppilasteatterilla, jossa kumpikin näyttelevät. Vastikään päättyneet musiikkipitoisen Noitavasaran esitykset työllistivät Kettusen ja Karttusen tiiviisti viime kuukaudet.

Viimeksi duo Liekkiö esiintyi joulukuussa 2017 Art Goes Afterworkissa, missä kuuntelijat saivat tapahtumakuvauksen mukaan ”solahtaa unenomaisiin, kauniisiin äänimaisemiin”.

– Tunnelma Valveen Konst o. Delissä oli rento ja välitön, duo kuvailee.

Liekkiön kaksiääniset kitara- ja pianokappaleet vievät hetkeksi jonnekin muualle. Kepeää ristiriitaa löytyy puhekielisten sanoitusten kietomisesta pehmeään asuun.

Lauseet, kuten Mun on pakko jarruttaa tai mä räjähdän / Mun on pakko irrottaa tai mä repeän toistuvat kaihoisasti niin äänen kuin melodiankin osalta.

Nyt ongelmana on vain, ettei biisejä löydy tallenteina kuunneltavaksi mistään. Nauhoitussessioon duo lupaa paneutua seuraavaksi, jotta kappaleista voi nautiskella muutenkin kuin livekeikoilla.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eikö töissä haluta käydä?

töissä käydään pakosta jos muuta elättämis mahdollisuuta ei ole Lue lisää...
pakko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image