Bollywoodin veroinen rakkaustarina toi Priyanka Soodin Intiasta Ouluun

Priyanka Soodin kotikaupungin Shimlan ja Oulun asukkailla on samoja piirteitä. Molemmat kunnioittavat luontoa ja ovat hieman varautuneita, Priyanka Sood vertailee. KUVA: Ester van Dam
Kale! 22.4.2017 13:45
Anna Pesonen-Smith

Kun kerrotaan tarina siitä, kuinka Priyanka Sood, 36, tuli Suomeen, täytyy mainita hänen miehensä kuumailmapalloyrittäjä Olli Muhonen. Sulhanen kirjoitti rakastettunsa isälle kirjeen, jossa hän kertoi itsestään ja siitä, kuinka mielellään hän avioituisi tämän tyttären kanssa.

Intian Shimlassa kirjeen vastaanottanut isä ei ollut odottanut, että hänen tyttärensä menisi naimisiin ulkomaalaisen kanssa. Intia kun oli hänelle iso maa ja täynnä sulhasehdokkaita.

Priyankan isä heltyi, koska pariskunta rakasti toisiaan. Hän tapasi Muhosen ja varoitti vielä tätä tyttärensä temperamenttisuudesta. Olli halusi Priyankan, eikä ketään toista.

Pariskunta tapasi vuonna 2006 Intian Ahmedabadissa, kaukana Soodin kotoa pohjoisen Himalajan vuoristosta. Kumpikin työskenteli tuolloin tsunami-tutkimusjärjestössä. He alkoivat seurustella.

Avioiduttuaan ensin Intiassa vuonna 2008 Sood ja Muhonen tulivat pysyvästi Suomeen. Nyt parilla on kaksi lasta, kahdeksanvuotias ja nuorimmainen muutaman kuukauden ikäinen.

– Kävin ensimmäisen kerran Oulussa kesällä 2007, sitten taas seuraavana vuonna. Mietin, että ”Wau, olen Euroopassa!” Maisema ei silti näyttänytkään samalta, jonka olin Sveitsin alppirinteitä ihannoivista Bollywood-elokuvista oppinut, Sood muistelee naureskellen.

Oulun kaupungin tasa-arvolautakunta myönsi vuoden 2017 tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tunnustuspalkintonsa Soodille, sillä hän on puolustanut vähemmistöjen asemaa ja oikeuksia.

– Intiassa minulla oli ura. Suomessa aloitin taas nollasta. Palkinnolla on iso merkitys, koska se tuli itselleni tärkeiden asioiden vuoksi, Sood painottaa.


Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Hienoa että julkista rahoitusta löytyy kunnalta, valtiolta ja EUlta näin tärkeään työhön niin päätoimeen, humanitääriseen työhön että palkintoon. Voisi verorahoja huonomminkin käyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

41
Poikkeusluvalla 17-vuotiaana saatu ajokortti ehti vanheta reilun viikon: Nuori mies kaahasi Pyhäjärvellä tutkaan 177 km/h
40
Helsinki-Vantaalla vaaratilanne – matkustajakone laskeutui varatulle kiitotielle
23
Jos presidentti Niinistö liputtaisi Nato-jäsenyyden puolesta, joka toinen suomalainen hyväksyisi liittoutumisen, kertoo Alma Median kysely
23
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
21
Liian syvät metsäojat pilaavat vesistöjä – tutkijan mukaan syvälle ojitukselle ei ole metsätaloudellisia perusteita
13
Donald Trump ja Kim Jong Un tapaavat helmikuussa – ydinaseriisuntaa koskevaa huipputapaamista pohjustettiin Valkoisessa talossa
12
Ulkomainen omistus ei ole riski Suomen huoltovarmuudelle – Asiantuntija: "Kyllä alus tulee, jos maksetaan tarpeeksi korkea rahti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image