Bollywoodin veroinen rakkaustarina toi Priyanka Soodin Intiasta Ouluun

Priyanka Soodin kotikaupungin Shimlan ja Oulun asukkailla on samoja piirteitä. Molemmat kunnioittavat luontoa ja ovat hieman varautuneita, Priyanka Sood vertailee. KUVA: Ester van Dam
Kale! 22.4.2017 13:45
Anna Pesonen-Smith

Kun kerrotaan tarina siitä, kuinka Priyanka Sood, 36, tuli Suomeen, täytyy mainita hänen miehensä kuumailmapalloyrittäjä Olli Muhonen. Sulhanen kirjoitti rakastettunsa isälle kirjeen, jossa hän kertoi itsestään ja siitä, kuinka mielellään hän avioituisi tämän tyttären kanssa.

Intian Shimlassa kirjeen vastaanottanut isä ei ollut odottanut, että hänen tyttärensä menisi naimisiin ulkomaalaisen kanssa. Intia kun oli hänelle iso maa ja täynnä sulhasehdokkaita.

Priyankan isä heltyi, koska pariskunta rakasti toisiaan. Hän tapasi Muhosen ja varoitti vielä tätä tyttärensä temperamenttisuudesta. Olli halusi Priyankan, eikä ketään toista.

Pariskunta tapasi vuonna 2006 Intian Ahmedabadissa, kaukana Soodin kotoa pohjoisen Himalajan vuoristosta. Kumpikin työskenteli tuolloin tsunami-tutkimusjärjestössä. He alkoivat seurustella.

Avioiduttuaan ensin Intiassa vuonna 2008 Sood ja Muhonen tulivat pysyvästi Suomeen. Nyt parilla on kaksi lasta, kahdeksanvuotias ja nuorimmainen muutaman kuukauden ikäinen.

– Kävin ensimmäisen kerran Oulussa kesällä 2007, sitten taas seuraavana vuonna. Mietin, että ”Wau, olen Euroopassa!” Maisema ei silti näyttänytkään samalta, jonka olin Sveitsin alppirinteitä ihannoivista Bollywood-elokuvista oppinut, Sood muistelee naureskellen.

Oulun kaupungin tasa-arvolautakunta myönsi vuoden 2017 tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tunnustuspalkintonsa Soodille, sillä hän on puolustanut vähemmistöjen asemaa ja oikeuksia.

– Intiassa minulla oli ura. Suomessa aloitin taas nollasta. Palkinnolla on iso merkitys, koska se tuli itselleni tärkeiden asioiden vuoksi, Sood painottaa.


Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Hienoa että julkista rahoitusta löytyy kunnalta, valtiolta ja EUlta näin tärkeään työhön niin päätoimeen, humanitääriseen työhön että palkintoon. Voisi verorahoja huonomminkin käyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21
Zeppelinin edustan tietöiden pahin vaihe on kohta ohi, liikenneympyrä valmistuu heinäkuussa
12
Kiinteistöliitto esittää Airbnb-majoittujien määrän rajoittamista huoneistoissa vuoden aikana – valvonta tehtäisiin sähköisen järjestelmän avulla
10
20 asteen rajaa ei juuri rikota Pohjois-Pohjanmaalla tulevalla viikolla – keskiviikkoillan ja torstain aikana luvassa jopa kolmasosa kuukauden sateista
6
Australia evakuoi kahdeksan lasta Syyrian pakolaisleiriltä
5
Rahoitus, huippuvirat ja tietenkin brexit – näin Suomi puheenjohtajana voi tai ei voi vaikuttaa EU:n tulevaisuuteen
5
IS: Cristiano Ronaldo lomailee Ranskan Rivieralla kempeleläismiljonäärin jahdilla – vuokra 217 000 euroa viikossa
4
OLS:n kasvatti Rasmus Karjalainen siirtyy Hollannin liigaan – "Menen tekemään, en vain selviytymään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Syntyvyyden raju romahtaminen Suomessa

214 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karmea moka Pudasjärvellä

Ei kannata näyttää komeaa jokea turisteille ilmaiseksi. Joka paikassa jokinäkymä maksaa. Betonikaide on jalankulkijoiden... Lue lisää...
Betoni kaide

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image