Kale!

Baarisa: Finnkino Plazan Luxe-salissa voi kilistää drinksua löhöpenkissa samalla kun katsoo mur­ha­mys­tee­riä

Löhöpenkkiin kuuluu pöytä, jolle voi laskea juomat ja pientä naposteltavaa. KUVA: Kati Valjus
Kale! 8.12.2019 22:14
Kati Valjus

Elokuvateatterissa saa nykyään nautiskella alkoholia. Finnkino Plazan ykkössali on jokin aika sitten muuntunut Luxe-saliksi, jossa penkit ja elämys on pistetty kokonaan uusiksi.

Reilun kokoisesta nojatuolista saa kallistettua selkänojan ja säädettyä jalkojen asentoa. Parasta on se, että jalkatilaa on niin reilusti, että kun olet paikallesi asettunut, ei ole vaaraa, että joutuisit vielä hyppimään ylös mattimyöhäisten takia.

Tietyissä näytöksissä on nyt myös anniskeluoikeudet. Se tarkoittaa sitä, että alakerran baarista voi ostaa alkoholijuomia salissa nautittavaksi.

Anniskelunäytöksiä on useissa eri saleissa, mutta LUXE on niiden nauttimiseen ehdottomasti suositeltavin. Löhöpenkkiin kuuluu nimittäin myös pieni pöytä, eikä viinilasin asettelu normisalin juomatelineeseen välttämättä onnistu läikyttämättä.

Valittavana on olutta, siideriä ja viinejä. Haluamansa juoman voi ostaa myös ennakkoon netissä lippua ostaessa, mutta tällöinkin se pitää itse kantaa portaissa kolmanteen kerrokseen. Tämä tuntuu hiukan hankalalta, etenkin, kun ennen näytöstä pitää vielä vierailla hotelli helpotuksessa ja lippukin pitää kaivaa esiin kännykästä.

Onneksi otimme vain yhden piccolopullon ja kaksi lasia, joten suoriudumme urakasta jotenkuten. Miksei baari voisi sijaita salin sisällä?

Juomien lisäksi alakerran Oscar’s Bar tarjoilee pientä syötävää, ”film foodia”. Tarjolla on poppareiden lisäksi ainakin nachoja ja pizzaa.

Meillä on vatsat täynnä, mutta eipä olisi ollut käsiäkään ruoka-annosten kantamiseen. Pienen karkkipussin valkkaamme alakerran irtokarkkivalikoimasta.

LUXEn tuolit ovat todella lokoisat, ja pöytä on ehdottomasti plussaa.

Ennen leffan alkua on eittämättä kiva kilistää kaverin kanssa, mutta noin yleisellä tasolla meille jää vielä fiilis, ettei alkoholin nauttiminen tuo lisäarvoa leffan katseluun. Sen sijaan puolessa välissä myöhäisleffaa alkaa olla sen verran raukea olo, että murhamysteeri alkaa jo hiukan puuduttaa. Meille alkoholi edustaa seurustelujuomaa, ja leffaanhan ei tulla seurustelemaan.

Liput LUXE-salin näytöksiin ovat selvästi tavallisten salien näytöksiä hintavammat. Omaan harkintaan jää, kannattaako löhötuolista maksaa ekstraa.

Anniskelunäytös LUXE-salissa

Finnkino Plaza, Torikatu 32

Mitä maksoi: Leffalippu 20,90 euroa, piccolo-pullo Fresitaa 9,90 euroa.

Kiitämme: Pöytätilaa ja penkkiä, jonka saa säädettyä mieleiseensä asentoon.

Harmittelemme: Prosessin hankaluutta. Juomien ja ruokien rahtaaminen kolmanteen kerrokseen on hankalaa, etenkin, kun ennen saliin saapumista pitää suorittaa muitakin toimintoja.

MAINOS

Kommentoi

Penkkirivin edessä oleva tanko peitti alareunan/ tekstityksen eli keskikokoiselle naiselle elämys oli todella kehno.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun drinksua on tarjolla, aina on niitä, jotka eivät osaa käyttäytyä. Siksi mieluummin alkottomaan ja luxettomaan näytökseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunpa olisi vielä edes muutama esitys, jossa ei tuoksuisi ällöttävä popcorn, ja jossa kännykät, karkit ja juomat olisivat kiellettyjä. Siis jokin esitys kerran viikossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elokuvissa käynnin yks ärsyttävimpiä piirteitä on karkkipaperi ym. rapina. Ja jos tuolla nyt vielä mässytetään jotain lämmintä ruokaa kuten pitsaa joka haisee kauas asti, niin ei hyvää päivää! Tuo on karkotin eikä houkutin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en mene elokuviin syömään tai juomaan, vaan nauttimaan elokuvasta. Isot mukavat penkit ovat ehdottoman ihanat - eipä tarvitse istua tuntemattoman ihmisen kyljessä kiinni! Ja voi vähän paremmin vaihtaa asentoakin, kun tilaa riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno juttu ja kun vielä olisi tarjoilua.

Niin ja tietenkin se tärkein juttu eli että ruuan ja viinan sijaan siellä teatterin sisällä mainostettaisiin elokuvia niinkuin aikanaan.

Lippujen hinnatkin olisi hyvä olla näkyvissä ja tarjoukset yms eikä vain Kiinalaiseen tapaan viinamainoksia ja huonoa palvelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:40
Kemiin kaavailtu tehdas ei jää väylistä kiinni – Meri-Lapissa vieraillut ministeri Timo Harakka vakuutteli, että valtio kantaa kortensa kekoon
6:26
"Orkesterissamme on paljon positiivista energiaa" – Emiliano Travasino tuli Italiasta Suomeen opiskelemaan ja päätyi soittajaksi Oulu Sinfoniaan
6:10
Volkswagenille Kanadassa miljoonasakot päästöhuijauksesta – päästöhuijaus maksanut autonvalmistajalle yhteensä kymmeniä miljardeja
6:00
Lasketaan puuttumiskynnys matalalle, ettei yksikään urheileva lapsi ja nuori joudu kokemaan epäasiallista kohtelua Lukijalta
6:00
Eri puolueet odottavat Niikolta selvityksiä esille nousseista Kiina-yhteyksistä – Epäluottamusta ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa
6:00
Rengasvaurioista normimäärä korvaushakemuksia Pohjois-Pohjanmaalla – "Silloin kun me maksamme korvauksia, täytyy aina olla kyseessä huolimattomuus tai laiminlyönti tienpidossa" Tilaajille
0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksihän sosiaalisesti heikossa asemassa olevat äänestävät perussuomalaisia??

Persut käyttävät hyväkseen vaikuttamiskeinoja, joissa viestitään kuinka hyväosainen eliitti porskuttaa ja persut ovat mu... Lue lisää...
Taitavaa vedätystä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image