Baarisa: 1bar on rakentanut drinkkejä Kaup­pu­rien­ka­dul­la jo 10 vuotta

Pekka Paurolan luotsaama 1Bar täytti 10 vuotta, mitä voidaan pitää suurena saavutuksena oululaisella baarikentällä. KUVA: Kalle Kvick
Kale! 24.2.2018 18:41
Kalle Kvick

Kun menojalkaa vipattaa, Oulun Kauppurienkadulta ja sen läheisyydestä löytyy tarjontaa moneen makuun.  Valinnan vaikeus yllättää herkästi varsinkin silloin, kun ollaan liikkeellä isommalla porukalla. Ilmiö on tuttu myös 1barin toiselle yrittäjälle Pekka Paurolalle. Hän ei kuitenkaan näe, että kilpailu olisi välttämättä huono asia.

– On oikeastaan meidän kaikkien mestojen etu, että ihmiset voivat nopeasti siirtyä paikasta toiseen. Näin voidaan kunnioittaa koko ryhmän mielipidettä, Paurola toteaa.

Oulun katukuvassa drinkkibaari on näkynyt jo 10 vuotta. Pyöreät lukemat tulivat täyteen viime viikolla. Synttäreitä juhlittiin Paurolan mukaan koko viikon ajan. Pitkän iän salaisuudeksi hän paljastaa henkilökunnan, olohuonemaisen sisustuksen ja useat omaperäiset tapahtumat.

– Me ollaan aina oltu hieman erilainen mesta. Henkilökunta on ollut aina huippua. Minulla on tapana sanoa, että tila luo raamit ja henkilökunta luo asiakkaille hyvää tunnelmaa. Minulle on henkilökohtaisesti tärkeää, että voisin kuvitella itseni paikan asiakkaaksi.

Miten 1bari sitten syntyi? Paurola kertoo, että 1baria oli 10 vuotta sitten perustamassa kolme nuorta ja innokasta baarialan ihmistä. Kolmikkoa yhdisti samanlaiset ideat ja päämäärät. Kaikki kolmikon jäsenet tiesivät, millainen baari Oulusta tuolloin puuttui.

– Cocktailit edellä on menty alusta-alkaen. Se on ollut meillä aina se perusajatus.

Nuorison hyvä ja kohtelias käytös

Tiskin takaseinällä on alusta alkaen ollut esillä suuri drinkkilista, jonka edessä moni joutuu pähkäilemään tovin valintaansa. Suuri drinkkilista oli Paurolan mukaan yksi sisustuselementeistä. Kiristynyt tupakkalaki mahdollisti puolestaan viihtyisän sisustuksen.

– Kun tupakansavu ei ollut aiheuttamassa ongelmia, pystyimme tuomaan sisätiloihin useita sohvia ja muita huonekaluja, yrittäjä kertoo.

Asiakkaita 1barissa käy yrittäjän mukaan laidasta laitaan. Arkipäivänä tilat voivat täyttyä yhtä hyvin töistä palaavista ihmisistä kuin juhlivista opiskelijoista.

Vuosien aikana Paurolan silmään on pistänyt erityisesti nuorison hyvä ja kohtelias käytös.  Myös alkoholiin suhtaudutaan aiempaa vapaamielisemmin. Paurolan mielestä Suomessa edetäänkin hitain askelin kohti eteläeurooppalaista kulttuuria. Esimerkkinä hän antaa jouluaaton, jolloin hän on perinteisesti pitänyt ovet avoinna.

– Jokaisella on varmasti mielikuvia jouluaattoisin baarissa istuvista ihmisistä. Itse olen huomannut, että monet kaveriporukat tykkäävät tulla aattona yksille muistelemaan menneitä. Ylipäätään kulttuuri on muuttunut siihen suuntaan, ettei esimerkiksi työpäivän jälkeen oluelle tulevia katsota pahalla.

Tulevaisuuteen Paurola katsoo luottavaisin ja positiivisin mielin.

– Olen tällä hetkellä tyytyväinen tähän tilanteeseen, joten uuden baarin avaaminen ei ole ajankohtaista. Tilanne voi muuttua ehkä sitten, kun kotona olevat lapset kasvavat isommiksi. Baaritiskin takaa minua ei tulla saamaan pois edes sorkkaraudan avulla. Tykkään tästä hommasta niin paljon.

Ibar

Missä: Kauppurienkatu 5, 90100 Oulu

Avoinna: ma-to klo 18-02, pe-la 18-03 ja su 18-02

MAINOS

Kommentoi

Oulun paras paikka ja mukavin henkilökunta. Edes stadis ei oo parempaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein kiva, että Kaleva huomioi kovassa kilpailussa pärjänneen yrittäjän 10 vuotisen taipaleen. Kaarlesta ja muista vanhemmista baareista on varmasti artikkeleita kirjoitettu vuosien varrella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai tässäkö olikin kilpailu Oulun vanhimmasta ravintolasta? Ihme pelleilyä :D nyt puhuttiin nimenomaan 10v synttäreitä juhlivasta 1barista.. huhhuh mitä kukkahattutätejä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääpä käydä testaan, en tiennytkään että tuolta saa hyviä drinkkejä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

134
Oulun punaiset pyöräilybaanat löydettiin ja todettiin heti liian kapeiksi – väylien erottuvuus kerännyt kiitosta
88
Iltalehti: Jani Toivola nostaa korotettua kulukorvausta tyhjillään olevasta Riihimäen-asunnostaan, vaikka asuu Helsingissä
56
Lippo Pesiksen sarjapaikka siirtyy Lippo Junioreille – uusi yhtiö vastaa sarjapaikasta
48
Polttoainesuuttimiin on muodostunut suolaa – Nesteen bensiinin Mercedes-Benzeihin aiheuttamaa vikaa tutkitaan yhä
48
Koodareista on Suomessa huutava pula – helpotusta haetaan sieltä, missä pippuri kasvaa
40
Oulu hakee Hollannista vauhtia kulttuuripääkaupunkihankkeeseen – Leeuwardenin-matkalta toivotaan vinkkejä seudulliseen yhteistyöhön
38
Oulun kaupunki ei aio keskeyttää Move-testin tekemistä – sivistysjohtaja Mika Penttilä toivoo kuolemantapauksen avointa käsittelyä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Mainitsemasi alat eivät ole pienipalkkaisten aloja, korkeintaan siivooja, en tiedä. Sunnuntait ja vuorotyöt nostavat tul... Lue lisää...
Varakas köyhä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image