ASMR rauhoittaa, rentouttaa ja auttaa saamaan unen päästä kiinni: Kokeile, tepsiikö Sita Salmisen ASMR-video sinuun

Sita Salminen kuiskailee ja naputtelee ääniä videoille, jotka hyvällä tuurilla rauhoittavat katselijan tai kuuntelijan uneen saakka. KUVA: Jussi Ratilainen
Kale! 11.1.2019 18:16
Maija Pylväs

Pää tyynyyn ja kuulokkeista ASMR-video kuulumaan. Kuiskaava puhe ja eri tavoin tuotetut äänet saavat rentoutumaan ja lopulta jopa auttavat saamaan unen päästä kiinni.

Youtube on alkanut viime vuosina tulvia ASMR-videoista, mutta silti ne tuntuvat olevan monelle uusi juttu.

ASMR on lyhenne englannin kielen määritelmästä autonomous sensory meridian response, joka tarkoittaa tiettyjen äänien ja visuaalisten ärsykkeiden laukaisemia hyvän olon tuntemuksia: kihelmöintiä ja väristyksiä. Videoita kannattaa kuunnella kuulokkeilla.

– Törmäsin parisen vuotta sitten tällaiseen videoon ja ensin ihmettelin, että mitähän noituutta tämä on. Jotenkin kuitenkin rauhoituin, kun kuuntelin videoa pitemmälle. Siitä lähtien ASMR-videot ovat auttaneet itselläni nukahtamisongelmiin mutta myös ihan stressiin ja ahdistukseen. Niinpä noin vuosi sitten aloin itsekin tekemään näitä videoita, Oulussa opiskellut ja nyt Helsingissä asuva tubettaja Sita Salminen.

"Onko sulla ehkä ollut nyt rankka viikko tai rankka ajanjakso muuten elämässä? Joka tapauksessa sie oot ansainnyt nyt lepoa ja tää hetki on just sulle. Ja vaikka et nukahtaiskaan, se ei haittaa, koska nyt on pääasia, että vaan rentoudut.”

Näin alkaa yksi Salmisen ASMR-videoista, jolla hän pyrkii saamaan kuulijan rauhoittumaan. Videoilla tuotetut äänet voivat syntyä vaikkapa hiusten harjaamisesta, pannunalusen raapimisesta tai kynsien naputtelusta mikrofoniin. Tärkeää on, ettei taustamelua ole.

– Kasaan myös ympärilleni ne esineet, joita käytän. Välillä tosin laitan vain kameran pyörimään ja annan mennä.

Salmisen ASMR-videot ovat saaneet suurta suosiota, minkä vuoksi hän on perustanut näille videoille oman kanavansa. ASMR-videoiden tilaajia hänellä on reilu satatuhatta.

– Luultavasti tilaajien määrä menee pääkanavasta ohi, sillä nyt on alkanut tulla ulkomaisiakin tilaajia.

Kokeile, toimiiko Sitan ASMR-video sinulle:

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

177
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
45
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
36
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
29
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
22
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image