Aavedatan Marko ja Jupe Keskitalo kiinnostuivat Oulun kau­pun­gin­ta­los­ta ja Uuden Seurahuoneen hahmoista

Useimmiten kummittelevissa kohteissa läsnä tuntuvat olevan historian henget. ”Historiaa pitää tuntea, että pystyy peilaamaan johonkin tämän päivän meininkiä”, Marko ja Jupe Keskitalo sanovat. KUVA: Henri Mattila
Kale! 27.10.2019 20:42
Anna Pesonen-Smith

Lapsuuden kokemukset saivat Marko, 49, ja Jupe, 45, Keskitalossa aikaan lähtemättömän kiinnostuksen paranormaaleja ilmiöitä kohtaan. Ruotsissa heidän kotitalonsa yläkerrasta kuului selittämättömiä askelia ja muita ääniä. Tunnelma oli ahdistava.

Kokemukset talosta jättivät veljeksiin lähtemättömän kiinnostuksen paranormaaleja ilmiöitä kohtaan. Kuitenkin veljekset sanovat, että yliluonnollisissa asioissa on oikeastaan kyse luonnollisista asioista.

– Paikkoihin, joissa on havainnoitu selittämättömiä tapahtumia, liittyy usein historiaa. Olipa kyse sitten julkisesta rakennuksesta, kuten vaikkapa vanhoista teattereista tai yksittäisistä kotitaloista, sanoo veljeksistä Jupe, joka työskentelee siviiliammatissaan lääkärihelikopterin ensihoitajana ja asuu Kempeleessä.

Lue myös: Aaveiden jäljillä kulkeva kempeleläinen Jupe Keskitalo tietää Oulun kummituskohteet – "Pelko pois"

Veljesten lapsuudenperhe asui Ruotsin lisäksi Pohjois-Pohjanmaalla Ylivieskassa ja Alavieskassa. Marko on asunut jo pitkään Tampereella ja työskentelee vapaana näyttelijänä.

Oulussa veljekset ovat tutkineet muun muassa Tähtitornin kahvilaa ja Alppimajaa. Uusia mahdollisia kohteita ovat Uusi Seurahuone ja Oulun kaupungintalo.

– Uudella Seurahuoneella on havaittu aktiivisuutta, esimerkiksi hahmoja ja hämäräperäistä draamaa, Jupe toteaa.

Aktiivisuudella hän tarkoittaa sitä, että tietyssä osassa rakennusta havaitaan joko ihmisen aistein tai erillisin laittein tavallisuudesta poikkeavaa toimintaa.

Marko kertoo, että hän on kaksikosta se arkajalka, joka joutuu työstämään eteen tulleita tilanteita enemmän.

– Herkkiä poikia tässä ollaan. Itselle tulee aistimuksia monesti jo, kun kierrämme kohteita päivällä, ja yöaikaan laitteet osoittavatkin usein samassa kohdassa aktiivisuutta.

– Jos tutkimustapaamme tarkastelee, niin pyrimme ensin miettimään kaikelle mahdolliselle järjellisen selityksen. Aina järkiselitystä ei löydy, mutta ehkä tulevaisuudessa löytyykin, Marko sanoo.

 

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Se on jännä, kun tätä aihetta sivutaan, niin pääsääntöisesti immeisillä tulee välittömästi vastareaktioita...se on ilmeisesti arka paikka syystä tai toisesta. Ei oo kauaa, kun maapallua pidettiin litteänä ja sitte joku kehtas väittää, että ois muka pallo 👍.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkielämän haamut menneisyydestä hiippailevat tutkiskelemassa vanhoja, tuttuja paikkoja, tämä "tuntuu" aistittavalta. Kuka voi osoittaa todeksi tai harhaksi ? Tiede ei voi !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi herrojen katsoa elokuva Saulin elämä, jottta aiempien sukupolvien kohtaamat paranormaalien kannattijien julmuudet eivät unohtuisi....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tutkimaan kaupunginteatteria. Siellä on esiintynyt huomattavia määriä hämäräperäistä draamaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oon huomannut saman! Jos haluaa huijata kannattais tehä se etes kunnolla. En ois kehannu etes nuin alkeellisesti huijata telekkarissa. 😖

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse en usko näitä kummitusjuttuja ,vaikka poikasena puhuivat ja pelottelivat varsinkin maaseudulla olen mennyt katsomaan jos kuuluu jotakin erikoista kaikkeen löytyy järjellinen selitys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitään yliluonnollisia ilmiöitä ei ole olemassakaan.

Koskee myös jumalia, joihin yllättävän moni hölmö uskoo vielä 2019.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä nyt noin paniikissa olla aihepiiristä, että toisia hölmöiksi rupeaa nimittelemään. Ihmisen aistit ovat kyllä köykäiset toteamaan kaiken olevaisen..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei tarvitse aivan aistivaraisesti mitata asioita. Nuo aavehörhöt mittailevat enimmäkseen sm-kenttiä, jos niitäkään. Veikkaan, että laitteissa ei ole muuta kuin patterilla toimiva heiluva viisari.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen mielenkiinnosta seurannut toisella silmällä kahden kotimaisen aavejahtiporukan edesottamuksia ja porukoiden spirit box -sessioissa toistuvat liikaa aivan samat sanat, mikä vie uskottavuuden. Esim. toisella porukalla toistuu nimi Matti liian usein ja toisella taas sana "poistu". Lisäksi aaveet tuntuvat noissa sessioissa puhuvan aina nykyajan kirjakieltä vaikka niiden väitettäisiin olevan maajusseja 1700-luvulta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20.11.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta
20.11.
Voitot kiersivät ravilegenda Pekka Korpea juhlakilpailussa – toisen juhlalähdön voittoon ajoi poika Janne Korpi
20.11.
Tähtitodistaja: Trump vaati Ukrainalta vastapalvelusta vierailusta Valkoiseen taloon
20.11.
Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista
20.11.
Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky
20.11.
Kaleva Live: 22-Pistepirkon Oulun-keikka keskiviikkona Tilaajille
20.11.
Pudasjärven lentokentän vuokrakiistan taustalla lukion ilmailulinjan oppitunnit – Suviseurojen järjestäjät odottavat oikeuden päätöstä lentokentän käytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image