Tulospalvelu: Katso alue­vaa­li­tu­lok­sen yk­si­tyis­koh­dat

Kuvagalleria: Näin vaa­li­tu­los­ta juh­lit­tiin Oulussa

Ka­jaa­nin yli­opis­to­kes­kuk­sel­le 400 000 euron ker­ta­luon­tei­nen li­sä­ra­hoi­tus opetus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­riöl­tä

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen pitää yliopistokeskusten toimintaa tärkeänä opiskelijoille ja tutkimukselle sekä valtakunnallisesti että niiden toiminta-alueilla.
Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen pitää yliopistokeskusten toimintaa tärkeänä opiskelijoille ja tutkimukselle sekä valtakunnallisesti että niiden toiminta-alueilla.
Kuva: Pekka Peura

Opetus- ja kulttuuriministeriö antaa kolme miljoonaa euroa lisärahoitusta kuudelle maakuntien yliopistokeskukselle. Oulun yliopiston koordinoimalle Kajaanin yliopistokeskukselle myönnettiin 400 000 euron rahoitus.

Lisärahoitus kohdennetaan toiminnan kehittämiseen sekä alueellisen ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden vahvistamiseen. Rahoitus on kertaluonteinen ja se osoitetaan yliopistojen vuoden 2020 jakamattomasta strategiaperusteisesta rahoituksesta, ministeriön tiedotteessa kerrotaan.

– Korkeakoulupolitiikan uusi suunta on alueellisen korkeakouluverkon vahvistaminen. Yliopistokeskusten tärkeä työ palvelee opiskelijoita ja tutkimusta valtakunnallisesti sekä niiden toiminta-alueilla Kainuussa, Satakunnassa, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Etelä-Savossa ja Päijät-Hämeessä, tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen kommentoi tiedotteessa.

Päätökset rahoituksesta tehtiin yliopistojen hakemusten pohjalta. Hakemuksia arvioitiin painottaen yhteistyötä alueellisen työvoima- ja osaamistarpeen vahvistamiseksi, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan toimenpiteitä sekä yhteistyötä elinkeinoelämän kanssa. Huomiota kiinnitettiin myös opiskelijoiden ja tutkijoiden työllistymisen edistämiseen yliopistokaupungeissa.

Kajaanin yliopistokeskuksen lisäksi lisärahoitusta saivat Tampereen yliopiston koordinoimat Porin yliopistokeskus (541 000 euroa) ja Seinäjoen yliopistokeskus (531 000 euroa), Jyväskylän yliopiston koordinoima Kokkolan yliopistokeskus (528 000 euroa) sekä Helsingin yliopiston koordinoimat Mikkelin yliopistokeskus (500 000 euroa) ja Lahden yliopistokeskus (500 000 euroa).