Ka­jaa­ni­lai­sen Sa­moo­jan kun­tou­tus­ko­din ko­ro­na­ryp­pääs­sa uusi tar­tun­ta – kun­tou­tus­ko­dis­sa le­vin­neen vi­ruk­sen tyy­pis­tä ei ole vielä tietoa

Samoojan kuntoutuskoti sijaitsee Kajaanissa.
Samoojan kuntoutuskoti sijaitsee Kajaanissa.
Kuva: Taina Virolainen

Kajaanilaisessa Samoojan kuntoutuskotiin liittyvässä tartuntaryppäässä on todettu yksi uusi koronatartunta viikonloppuna, kertoo Kainuun sote.

Kainuun soten mukaan uusi tartunta on todettu karanteenissa olevalla perheenjäsenellä, joten tapaukseen ei liity jatkotartunnan riskiä.

Tällä hetkellä Samoojan kuntotuskodin ryppäässä on todettu koronatartunta 12 asukkaalla, kahdeksalla henkilökunnan jäsenellä sekä kolmella lähipiiriin kuuluvalla henkilöllä. Ryppääseen liittyy siis kaikkiaan 23 koronatartuntaa.

Kainuun soten mukaan Samoojan kuntoutuskodin virustyypitysten tulokset eivät ole vielä valmistuneet THL:n tutkimuksesta, joten viruksen tyypistä ei toistaiseksi ole vielä tietoa.

Kaleva uutisoi perjantaina, että Kainuusta on löydetty koronaviruksen tarttuvampaa britannialaista varianttia. Tartunta löydettiin Pohjoismaissa matkustaneelta henkilöltä maahantulon jälkeisessä testauksessa.

17.1. kello 17.30: Vaihdettu uutisen kuva.