Ju­ven­tus voitti Mes­ta­rien lii­gas­sa hel­pos­ti Dy­na­mon, mutta illan tähti oli tämä nainen – Rans­ka­lai­nen Stép­ha­nie Frap­part teki his­to­riaa To­ri­nos­sa

Stéphanie Frappart nosti varsin siistissä ottelussa vain kolme keltaista korttia.
Stéphanie Frappart nosti varsin siistissä ottelussa vain kolme keltaista korttia.
Kuva: ALESSANDRO DI MARCO

Ranskalainen Stéphanie Frappart, 36, teki historiaa keskiviikkoillan Mestarien liigan ottelussa, joka pelattiin Torinossa. Juventuksen ja Kiovan Dynamon välisen ottelun viheltänyt Frappart oli ensimmäinen nainen, joka toimi päätuomarina miesten Mestarien liigan ottelussa.

Frappartin iltapuhde oli pelitapahtumien puolesta kohtuullisen vaivaton, sillä ottelu oli siisti. Korttitaskulla Frappartin käsi kävi kolme kertaa kaivamassa keltaisen kortin. Korteista kaksi vihellettiin Dynamolle ja yksi Juventukselle.

Kaikkiaan ottelussa tehtiin parikymmentä rikettä.

Frappart oli ensimmäinen nainen miesten Mestarien liigassa, mutta ei kuitenkaan ensimmäinen nainen, joka puhaltaa Euroopan huipulla miesten ottelussa. Ensimmäinen naistuomari oli Saksalainen Bibiana Steinhaus, joka tuomitsi syyskuussa 2017 Saksan pääsarjan ottelun Hertha Berliinin ja Werder Bremenin välillä.

Ottelussa kuskin paikalla oli kotijoukkue Juventus, joka vei voiton numeroin 3-0.

Ensimmäisen maalin teki Federico Chiesa, ja toisesta osumasta vastasi Cristiano Ronaldo. Kolmannen maalin viimeisteli jo kuusi maalia Mestarien liigassa tällä kaudella taiteillut Alvaro Morata. Ronaldolle maali oli puolestaan hänen uransa 750:s.

Juventus oli varmistanut jo edellisessä ottelussa jatkopaikan lohkovaiheesta, jota on jäljellä vielä yksi kierros.

Torinolaisjoukkue taistelee viimeisen kierroksen ottelussaan lohkovoitosta FC Barcelonan vieraana. Barcelona lähtee kamppailuun etulyöntiasemasta, sillä se voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen.

Etukäteen suurta mielenkiintoa otteluun tuo luonnollisesti se, että siinä voivat kohdata aikansa parhaat jalkapalloilijat, takavuosina Espanjan kentillä niin usein vastakkain olleet Cristiano Ronaldo ja Barcelona-tähti Lionel Messi.

Keskiviikkoillan kierroksella pelattiin kahdeksan ottelua. Muiden otteluiden lopputulokset alla.

Istanbull BB-RB Leipzig 3-4

Krasnodar-Rennes 1-0

ManU-PSG 1-3

Borussia Dortmund-Lazio 1-1

Ferencváros-FC Barcelona 0-3

Club Brugge-Zenit 3-0

Sevilla-Chelsea 0-4