Aloita uusi keskustelu

Sinivalkea talvimaisema - niin kaunista on

Aloittaja: wanha mamma Vuodenajat 26.1.2019 09:16

Ihanat lumiset koivut vasten vaaleansinistä taivasta ja takana pilkottaa kuu. Kuin Edelfeltin ja Pekka Halosen kuvaa - parempaakin.....

Nautitaan komeasta luonnosta ja kuljetaan silmät isosti avoinna,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 37 viestiä

Sininen ja valkoinen kiehtovat valtavia ihmismääriä Suomea korkeammilla vuoristoalueillakin. Talviturismi tuo ihmisiä lumille myös monissa muissa maissa tai vielä enemmän muissa maissa kuin Suomessa.

Kun matkasin köysiratavaunussa ylös laskettelukeskuksessa, koin sen kauneuden, mikä korkeilla vuorilla vallitsee. Samalla näin, miten laskettelijoita vilisti tiheään tahtiin rinnettä alas.

Nykyihmisissä on entistä enemmän sellaisia, jotka ovat liikunnallisia ja kehonsa hallitsevia. Olen lukenut, että vuorikiipeilijöitäkin on joillakin rinteillä lähes tungokseen asti hakemassa raikkaasta talvesta jännitystä ja samalla valloittamassa yhä konkreettisemmin tätä maapalloa. Seinäpeilyharrastuskin yleistyy, samoin kalliokiipeily.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On, luonto on komiaa kattella.
Sen kokeminen muuten, esim. raskasta suojalunta pluukaten antaa toisen kokemuskulman. Luonto on mikä on, se ei ole 'syyllinen' tai 'syytön', ei sitä voi paeta eikä neuvotella sen kanssa, siihen pitää sopeutua ja mukautua, loppujen lopuksi se on 'oli täällä ensin' ja siitä voi hyötyäkin kun sen tuntee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kohtapa on loskaa ja loisketta, ränttää ja vettä taivaalta ku sää lauhtupi. voi kun tulis -30 pakkasherra vielä takaisin.....
=D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isäni antoi ymmärtää että talvi on aivan tarpeeton. Samaa mieltä. Isäni oli dieselasentaja. Korpeen särkynyt työkone oli saatava toimaan. Pakkasts useon helvetisti,lunta munia myöten,kylmät työkalut kylmää rautaa. Maanpäällinen helvetti. Jos jumala olisi totta niin tuskinpa hän talvea olisi luonut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Talvi tuo työpaikkoja samalla. Kunhan kiinalaisturistien määrä entisestään kasvaa, työllisyys kasvaa vielä lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sun isäs oli rehellinen mies itselleen ja muille. En voi ymmärtää mikö täällä Suomessa muka on kaunista etenkään talvella. Ihan hirveän ankea paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvimaisema on silmiä hivelevä, joskin sitä joskus on parempi katsella tummien lasien läpi.

Myös lumisateella on kaunista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Upeita. Jääpuikot. Kinokset. Hienompaa ei oo. Vähän kävelee tulee hyvä olo . Maistuu kuuma mehu tai rommi. Keuhkot saa ilmaa . Nyt just pitääkin liikkua ulkona eikä nyhjätä tunkkaisessa sisäilmassa. Liikunta. Uimahalli kylpylä lenkkeily hyppely hiihto. Yöllä näkee tähtituiketta. Keväällä taas on ihanaa kun lumi sulaa iloisesti ja vesivirtaa . Koiranomistajat tietää miten kivaa on vaeltaa lätäköissä ja metsässä keväällä jos ei ole lapsia joiden kanssa touhuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä palmut, aurinko ja aaltoileva meri on paljon paljon parenpi, ja se kannattaa itselleen vain myöntää. Ei kukaan voi tästä ilmastosta aidosti pitää, mutta parempi tämä pakkanen kuin räntäsade. Kummallakaan kun ei pihalle mene kuin pakosta. 10 asteen pakkasella uloskin jo huvittaa. Ulkomailla eläneenä voin todeta, että Oulussa tulee mökkipäiviä aika paljon ja ulkomailla illat menee ulkoillessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on koettu, mutta Oulussa pirtissä on niin lämmin ja ulkona niin kylmäkaunista kuurankukkaa....ja komiaa kuuta.

Kyllähän se kuohuava meri rannan hietikolla avojaloin on sitä jotain - joopa joo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tullut itsekkin käytyä jonkin kerran, siellä missä palmut huojuu, lämpöä ja valoa riittää. Viikon päästä on jo kaipuu Suomeen. Vuoden aikojen selvät vaihtelut ovat meillä suuri rikkaus, koska jokaisessa on omat värinsä ja luonnon näytelmä. Omasta mielestäni ei missään ole niin kaunista luontoa kuin Suomessa ja sitä vaihtelun rikkautta, jos sen vain haluaa nähdä. Pessimisti näkee talven kylmyyden ja pimeyden, kevään loskakelit, kesän sateet ja sääsket, syksyn harmauden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asenne ratkaisee siellä ulkomaillakin. Oleppa joskus pidempään, niin puistattaa ihan tämä Suomen läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/