Aloita uusi keskustelu

Uusi windows 10 tietokone

Aloittaja: Hermot kireellä Viihde 15.1.2020 13:35

Tulipa hankittua uusi pelikannettava Windows 10 käyttöjärjestelmällä. Nyt kone katkasee langattoman kotiverkkoyhteyden 5 min välein (ei internet yhteyttä). Entinen windows 7 ei koskaan tehny tätä. Nyt meinaa mennä jo hermot kun mitään ei pysty netissä tekemään. Asetukset pitäs olla kohdillaan ja raksi on ruudussa yhdistä automaattisesti mutta ei ala yhdistään. Piuhalla kyllä netti toimii.
Onko tää 10 ihan huono?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 15 / 15 viestiä

Tietokoneellakin voi olla tunteet.
Yhtä konetta piti opettaa wlaniin puolitoista vuotta.
Kokeiltiin vaikka mitä.
Lopussa oppi pysymään verkossa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen tapellut saman ongelman kanssa nyt pari päivää! Mulla ei toiminut piuhalla!

Kokeiltiin kolmella reitittimellä, vaihdettiin kaikki johdot, koetettiin kaikki, mutta ihan luojassaan on toimiiko!

Telia, jonka yhteyden taloyhtiö meille tarjoaa, käski vain resetoida retittimen ja käynnistää uudelleen. Auttoi hetken, sitten pätkiminen taas alkoi.

Kone väittää ettei tunnista modeemia, vaikka vain kaksi piuhaa vaihdoin uuteen koneeseen ennen win 10 asennusta!

Jotain outoa on! Kukaan ei vaan osaa kertoa mitä. Asennus meni muuten ihan takkuilematta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmeessä te käytätte Windows järjestelmiä. Ostakaa kunnon koneet niin homma toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh heh jos on katsonut. Löytyy tuhansittain hakkeriohjelmia jotka saa ladata mutta ei käyttää. Hakevat koko ajan automaattisesti jo löydetyt haavoittuvuudet ja menevät saman tien koneelle. Joo pidä vain 7 vaikka win siitä varoittaa. Turhaanhan se ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Seiskaa en vaihda, vaikka kuinka uhkailisivat. Huonoja kokemuksia kympistä. Vaidan vaikka toiseen käyttöjärjestelmään ennen, kuin asennan kympin koneelleni. Kehno käyttöjärjestelmä jo syntyessään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yllä oleva taitaa johtua asetuksista eli jakaa kaistaa muille ja sallii tiedostojen jaon ym. Siellä on itsessään komento konsolista sfc (ohjeet netissä) ja vianhaku jne. noin 20 vaihtoehtoa. Pelipuli on oma maailmansa ja siinä voi olla vaikka mitä. Diagnostiikka kuitenkin kertoo mikä katkaisee.

7 on tietoturvariski. Otappas ilmaisohjelma spypot ja katso paljonko törkyä löytyy. Veikkaan 100-1500 välille. Sitten virukset vaikkapa f secure online. Sitten kaperskyn KVRT. Eiköhän ala näkymään jäävuoren huippu mitä siellä on. En ikimaailmassa enää käyttäisi moista. Pelkästään pankin ehdoissa vaaditaan että kaikki ohjelmat on päivitetty. Rahahuijauksissa vanhat koneet ovat ykkösiä ja kaikessa muussakin vakoilussa. Kaperskyltä saat nyt kuitenkin päivää kohtti 200 mb ilmaista vpnää eli käytä ainakin sitä pankin yhteyksissä. Eli asenna ainakin se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kotitietokoneena seiska on mitä parhain.
Minä en pelaa, en käy pornosivuilla, toimitan vain tarpeellisen ja omat sähköpostit.
Silti tulee sivun kokoisia ilmoituksia että seiskasi käyttö loppui eilen.
Ei loppunut.
Vien pöytäkoneeni Taitonettiin niin tarkistavat asetukset ja virustentorjunnat ja jatkan seiskalla.
Nytkin on kaikki turvavälineet kohdillaan, tarkistin juuri siten miten pystyy ja kone näyttää.
Kone kyllä hoitaa itse virustorjunnan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep, toimii ihan hyvin kun muistat, että et syötä mihinkään luottokortin numeroa etkä osta mitään pankkitunnuksilla.
Aja läpi F securen online niin näet kuinka monta virusta ja haittaohjelmaa odottaa koneellasi tietoturva päivityksien aukkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajoin WWWW:n ohjeen mukaisesti tuon F-Securen onlinen läpi, eikä mitään ongelmaa löytynyt. Minulla on läppärissä Windows 7 ja virustorjunta maksuton Avast. Soitin eilen Taitonettiin ja sanoivat että jos F-Securen virustorjunta, voin käyttää tätä seiskaa alkukesään saakka. Tuon F-securen onlinen näyttää saavan kolmeksi kuukaudeksi maksutta, mutta ei kai monta virustorjuntaa voi olla päällekkäin ja kun tarkastin koneen asetuksista, niin palomuuri ja virustorjunta + vakoilu näyttivät olevan kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä jos näin oli.
En kuitenkaan suosittele käyttämään läppäriä mihinkään maksu ja tilaus hommiin netissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

WWWW olen kyllä maksut maksanut läppärillä iät ja ajat mutta en tilaile netistä luottokortilla mitään. Kerran varasin hotellin ja vaadittiiin luottokorttimaksu ja sen kerran maksoin luottokortilla kotimaan hotelliyön. Taisi olla vuosi sitten. Nyt ei taida uskaltaa enää sitäkään vaan pitää mennä kirjastoon, jos tarvis luottokorttimaksuihin. Kiitos, kun täältä saa hyvää informaatiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla ei ole läppäriä eikä nettipankkia mutta seiska on, jossa suojaukset kohdallaan. Haluan lukea uutiset ja Juttutuvan vastakin tästä seiskasta.
Sähköposti on poikani ja sisarteni kanssa ja siinäpä ne melkein onkin.
Jutuupista mieluista musiikkia, etupäässä klassista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun taitomies samuttaa koneen ja käynnistät sen olet samassa tilassa joten älä turhaan tuhlaa rahojasi. Kyse nyt vain siitä että laitat ilmoitustaululle kakki laskusi kirjeesi sähköpostisi (joka on tietysti se jonka ehdoissa on että kakki tiedot siirtyvät postipitäjän koneelle) vai onko. Samahan on sosiaalisesta mediasta. Kaikki jäävät elämän loppuun talteen josta ne tarvittaessa myydään halukkaille. Kotikone kannatta pitää niin turvallisena kuin pystyy. Se on vähän. Suurin riski ovat palvelimet joihin hakkeroidaan harva se päivä sekä yritysten koneille. Ei sinne mitään jälkiä jää. Trollialoitushan tämä aloitus oli mutta sadoilla on 7 käytössä joten vaihda se. Yleensä teho ei riitä 10 joten linux mint cinnamon 64 ja versio 19.2. Nakuttelet oikealla hiirinäppäimellä ne ohjelmat joita tarvitset työpöydälle. Muut voi poistaa paitsi metamint. Siellä on noin 10 000 ohjelmaa joten kaikki saa varmasti toimimaan ja päivitys pelaa. 10 vaatii noin 200 muutosta jotta edes jonkinlainen yksityisyys säilyy ja osa konsolista mutta suurin osa asetuksista ja tietokoneen hallinasta. Tee ensin korjauslevy win fi sivujen ohjeiden mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille