Aloita uusi keskustelu

Pitäisikö kiroilu kieltää

Aloittaja: Ristitty Uskonto 19.11.2019 23:35

Roman Schatzin mukaan Suomi poikkeaa muusta maailmasta siinä, että voimasanat täällä ovat lainauksia Raamatusta. Pitäisikö kiroilu kieltää julkisilla paikoilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 38 viestiä

Taitaa aika vähän lapset ja lasten vanhemmat lukea raamattua. Raamatussa on kehoitus lä turhaan lausu Herran sinun Jumalasi nimeä. Säätä pitäis ehkä kiroilijoidrn kunnioittaa, kun niin usein puheessaan mainitsevat. Kiroilu on rumaa kielen käyttöä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miehiltä viedään kaikki.Ainoa tapa ilmaista itseään tässä maailmassa.Yksinkertainen sana voi auttaa ihmistä huimaan lopputulokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös se raamattu kiellä homoilunkin silti se on niin suosittua Suomessaki.Niin miksi kiroilu mikä voimasanoissa on niin pahaa ne kuuluu elämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tapa ja välimerkkikiroilun voisi kieltää. Mutta jos on kunnon syy tosissaan v-tuttaa niin antaa mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työpaikoilla kiroilemisen voisi kyllä kieltää. Se saattaisi onnistua kasvattamaan lopulta suomalaiset sivistyneiksi ihmisiksi. Pomolla pitää olla siihen riittävä auktoriteetti. Kansa sivistyisi niin että vain pitkäaikaistyöttömät, eläkeläiset ja nuoret jäisivät päästelemään ärräpäitä. Suomen Lakiin voisi kirjata ns. yhteisökiellon joka antaa mahdollisuuden sakottaa käyttätymisestä tilanteen ja henkilön aseman perusteella. Esimerkiksi kiroilevan ensihoitajan tai puolustuvoimien kouluttajan pitäisi saada sakko jokaisesta perkeleestä. Sosiaalisessa mediassa riittää kun moderaattori plokkaa kirjoituksen pois väärän sanan perusteella. Sivistymättömyys ei kaipaa armoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta Schatz on malliesimerkki ulkomaalaisesta joka ummikkona muuttaa suomeen , haluaa oppia suomenkielen ( hyvin on oppinutkin ). Puhuu parempaa suomenkieltä kuin moni suomalainen itse. Kun osaa kielen, on mahdollisuus menestyä kuten Shatz on tehnytkin. Suomessa on paljon ulkomaalaisia, asuneet jo kymmeniä vuosia täällä, eivätkä osaa / ei halunneet opetella kieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raamatusta pitää sensuroida kaikki kirosanat pois välittömästi. Varsinkin kouluilta pitää kerätä kaikki raamatut heti valtion toimesta varastoihin. Kyllä jo kiroilu saa riittää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tartte. Kun oikeeen ottaa aivoon on ihanaa päästellä ärräpäitä.
Mutta ne ketkä käyttää kirosanoja, tyylliin joka toinen sana, voisivat hieman siistiä kielenkäyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ilman muuta.
ja pahalaisia sanoja päästeleviä rankaistakoon muutaman tunnin pakkotyöllä luututa räkälönttejä ja noukkia tupakantumppeja kadulta. vaihtoehtona jalkapuu tai lasinen naurukoppi kävelykadulla.
>%DD

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitkä sanat Raamatusta? Aikanaan kielsin lapsilta kiroilun, koska itse olin asiakaspalvelu ammatissa. Itse keksin vaihtoehtoisen muodon: perhonen jne. Mitäs teki muksut, eivät kiroilleet kotona mutta ulkona kylläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joissakin ameriikkalaisissa sarjoissa kiroilun tilalla kuuluu piippaus, mutta ei läheskään kaikissa. Kyllä Suomessakin voisi valveutua niin, että sekä TV, että radio poistaisivat kiroilun ja tilalle vaan piippausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En oikein tiedä, pitäisikö kieltää. Tv:ssä on usein haastateltavien kiroilua ja haastattelijat nyökkäilevät tyytyväisinä. Kiroilu on nykyään sivistystä ja naiset saavat kiroilemalla tunnun tasa-arvoisuudesta miesten kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kotimaisia tv-sarjoja, jossa ei koko ajan hoeta veetä, ei viitti kattoa, olipa näyttelijä mies tai nainen, vanha tai nuori. Hjalliskin näyttää saaneen eduskunnassa kurinpalautuksen, kun kirosanat ovat jääneet pois. Jopa Suomi leipoo -ohjelmassa jotkut leipojat kiroilevat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo mainitsemasi v sana ei kyllä ole kirosana mutta olen sitä mieltä että tulee rangaista sitä joka sen turhaan lausuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Perustoimeentulotuella elävä suomalainen kuuluu maailman 20% eliittiin, kun yhteiskunnan palvelutkin huomioidaan. Sietäi... Lue lisää...
Naurettavaa nillitys...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/