Aloita uusi keskustelu

Missä iässä olette alkaneet puhumaan lapselle Jeesuksesta?

Aloittaja: Natanael Uskonto 10.3.2018 08:59

Niin, mikä ikäinen lapsi on tarpeeksi vanha kuulemaan Jeesuksesta ja pelastuksesta? Missä iässä te olette ottaneet asian puheeksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 613 viestiä

"Missä iässä olette alkaneet puhumaan lapselle Jeesuksesta?" No - olin noin 40-vuotias kun ensi kerran tein opettajan sijaisuuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mää muistelen että soli sillonku poikajäppinen oli parin kuukauven ikänen. Lastenhuoneesa jokin oli menny rikki ja mää vaan totesin että mää korijaan tuon jeesusteipillä ja niimmää tein sillä jeesusteipillä joka pelastaa aina. Se toistu muutaman kerran poikajäppisen nuoruuvesa ja sitte vähän vanahempana ku se jäi kiinni pahanteosta nii se aina kuumeisesti etti jeesusteippiä mutta sepä ei sitten ennää pelastanukkaan vaan se poikajäppinen joutu ite istummaan jäläki-istuntoon ja siksi sittä tuliki pakana elikkä eros kirkosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole kummakaan, että hairahtuu! Isä puhuttelee poikajäppiseksi. Pitäisi sanoa: kultamussukka, höpönassu, poijanviikari tms.

Jeesusteippi-sanan käyttäminen antaa lapselle uskonnosta väärän kuvan.

Oletko itse käynyt edes rippikoulua?

Hhmmmpphhh! Kaikille sitä lapsia syntyy!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyky uskovaisille tuntuu olevan kova paikka kun ihmiset haluavat ajatella omilla aivoillaan uskomatta sokeasti johonkin. Eikö tämäkin kommentti ole kaikkitietävän Jumalan tahto?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Oltiin 49 ja 44. Lapsi24.

Pyrki karkailemaan, eikä kuunnellut. Väitti että emme itsekään tiedä. Tämä tapahtui, kun kerroimme, että Jesse-niminen poika teki taikatemppuja. Herätti kuolleen jne. Kun kerroimme, että Jesse kiipesi taivaisiin köysitikkaita pitkin, ruoja (poikamme) nauroi mylvien...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poikani ihmetteli miten suurenmoisesti yrityksemme tuottaa voittoa, johon vastasin jeesuksella olevan sormensa pelissä tässäkin rahasammossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asia on tärkeä ja hyvä nostaa pinnalle. Lapsen tulee saada kuulla Jeesuksesta ja taivasmahdollisuudesta jo pienestä pitäen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi se on niin tärkeää puhua Jeesuksesta lapselle ja miksi lapsen tulee saada kuulla hänestä ja taivasmahdollisuudesta mitä se sitten ikinä onkaan.
Tietysti lapselle yleensä kerrotaan muitakin satuja mutta en lähtisi lasta valistamaan mistään Jeesukseta ja hänen edesottamuksistaan koska ne ovat tarinoita tarinoiden joukossa, joita maailmaan sopii vaikka kuinka paljon.
Uskonnot on maailman suurin huijaus ja ehkä myös maailman paras huijaus. koska uskonnot on aikoinaan keksitty kun huomattiin, että ihmisellä on tarve uskoa johonkin häntä suurempaan voimaan. Sitten joku tai jotkut fiksut huomasi, että uskonnon avulla on helppo hallita ihmisiä kun hieman pelottelee ja niin sitä sitten alettiin uskontoa ja uskoa levittämään ihan miekan voimalla.
En sano, etteikö Jeesus ole ollut olemassa mutta kyllä hänen edesottamukset ovat vahvasti liioiteltuja jo ihan sieltä siittämisestä lähtien. Kaikkihan me tiedämme ne kolme tai oikeastaan ehkä neljäkin itämaan tietäjää ja sen tarinan mikä heihin liittyy mutta se on ihan oma juttunsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä luonnollisesti puhutaan perheessä koko ajan ja jälkikasvu omaa siitä sen osan mikä on hänen yksilölliselle kehitykselle luonnollista ja alkaa kehittämään / luomaan omaa minäänsä pikkuhiljaa kaikesta kokemastaan. Onko vanhemmat nykyään aivan pihalla luonnollisesta ihmisen kehitysvaiheesta, kun tuntuu siltä että ei osata kasvattaa edes nenässä räkää sitä neuvomatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen 50nen ja lapset siinä kohta kolmikymppisiä. En ole vielä arvannut puhua.
Ei taida kannattaakkaan, pitävät pian seonneena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jeesuksesta on hyvä puhua kehdosta hautaan. Ei sitä tuputtaa tarvitse eikä saa. Uskonto kuuluu tähän maailmaan ja tähän elämään. Kun käytte ulkomailla , niin sen tyhmempikin huomaa. Meillä kirkko on enemmän taka-alalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelastuksesta? Pitäskö muka oikeasti opettaa lapselle et se on syntinen jne ja jeesus pelastaa? Oon kyllä omille lapsille maininnu et on oletettavasti eläny joskus tyyppi josta on juttuja (enemmän ja vähemmän tosia) kirjoteltu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olin varmaan jotakin 55 paikkeilla kun jouduin pojalleni tokaisemasn, että ”voi herran kiesus mitä siinä horiset”.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole puhunut laisinkaan. Ovat saaneet tehdä ihan itse omat johtopäätökset. Kumpikaan ei kuulu kirkkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

156 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

miksihän sipilä ja keskustapuolue on hyökännyt palkansaajia vastaan koko hallituskauden ajan??

Ai miksikö kuten kerrot? Uusliberalismi on juuri tätä mitä hallituksemme edustaa ja ajaa. Siinä ajatusmallissa duunari o... Lue lisää...
Aito Helmiina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi