Aloita uusi keskustelu

Lyijyn kielto patruunoissa

Aloittaja: SPSG Uskonto 10.9.2019 14:53

Kummia kuuluu. EU puuhaa lyijykieltoa siviilipatruunoihin. Itsellä yli 3000 lyijyllistä patia kotona lukon takana. Pitkä siirtymäaika tulisi saada näiden vanhojen varastojen käyttöön. Jos ammun 60 riistalaukausta vuodessa, niin riittävät 50 vuoden tarpeeseen. Eli loppuiäksi jokseenkin. 62-vuotias kun olen. Tai sitten EU.n pitää korvata nämä varastossa olevat 2€/kpl.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 41 viestiä

Lyijy on liian raskasta patruunoissa vanhalle miehelle. Sulle riittäisi hyvin alumiini.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirvenmetsästyksessä on siirrytty myös lyijyttömiin patruunoihin ja hirvi kuolee. Kyllä se muihinkin suuriin eläimiin tehoaa, kuten karhuihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korvaavalla haulipanoksella ammuin sorsaa 25m päähän veteen 4 kertaa eikä henki lähtemyt?
Lyijyllä ei tarvinnut parsia yleensä koskaan.
Vismuntti on ainakin leikkipanos.
Ostin joskus markka-aikana satoja lyijypanoksia.
Riittää mulle kymmeniksi vuosiksi, jos ne vanhainkodista päästää metsälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mutta samalla kohtelevat vesilintuja paremmin, koska lyijyhauleilla ei tule haavakkoja niin paljon. Lyjyhaulit tappavat linnut paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläinsuojelulaki antaa mahdollisuuden lopettaa se sorsa lyijypaukulla, kun ensin on saanut lentokyvyttömäksi raudalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Alkaako jo näkö heiketä iän mukana? Koska ammuit ohi niin monta kertaa. Käypä optikolla. Se voi kirjoittaa lähetteen lääkärille, joka kirjoittaa lähetteen kaihileikkaukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän lintuja saa ampua veteen, että toivottavasti ei päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei haittaa pätkän vertaa! Minulla palaa ruutia vuositasolla 10 - 15 tuhatta patruunaa ampuessa. Pääasiasa radalla Practical ammunnoissa. Tarkemmin suojeluammuntaa treenaten. 9mm ja 5,5 mm pistooleilla. Myös kasa-ammunta on mieluista ja rauhoittava harrastus.

Ruutia palaakin myös kivääriammunnoissa sekä haulikolla savikiekkoja tuhotessa. Uusimpana harrastuksena on yli kilometrin päähän tarkkuusammunta 50 eli puoli tuumaa, siis 12,7 millimetriä.kaliperisella Mac Milan tarkkuuskiväärillä.

Tuolta matkalta harjoittelun toteutus onkin jo haasteellinen juttu tuon matkan takia. Kuuteen sataan metriin tarkkuusammunnat onnistuvat suomesakin varsin vaivatomasti vaikkapa sotilasradalla. Erikseen ammuntaan varatulla ajalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

IDPA on suojeluammuntaa, jossa on tehtäväkuvaukset skenaarioineen suojelutapahtumista. IPSC (Practical) on taktista ammuntaa adidas-tyyliin ilman tehtäväkuvauksia suojelusta tms.

Missä sinä muuten ammut noita pitkiä matkoja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedän aseista ammuksista ja ammunnasta juuri sen mikä on tarpeellista. Kaikki muu on pelkkää joutavaa rekvisiittaa jota kyllä piisaa. Pitkiä matkoja ammun kilometriin ja siitä yli itäisessä naapurissa aivan rajan pinnassa. Aina syksyisin villisika ja hirvi jahdeissa ollessani. Myös Laadokan saaressa on hyvät mahdollisuudet pitkiin matkoihin. Suomessa matkat rajoituu 600 metriin korkeintaan . . . kuten jo edellä kerroin. Nuorena miehenä Kontiorannassa harjoiteltiin 300 ja 600 metriä lähes joka ilta sotilasalueella. On eroa kuin yöllä ja päivällä kertatulella, kun ammutaan eri vuoden aikoina. Tähän oppii vain kovalla harjoittelulla vuoisien mittaan.

Oli miten oli mutta me harjoittelemme tauluihin suojeluammuntaa. Tilanteissa missä kohdehenkilö on kaapattu ja kaappaja on osittain kaapatun takana. Siis pyritään ratkaiseman tilanne yhdellä tarkalla laukauksella. Ja saaman kaapattu elävänä muonavahvuuteen takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

että kirjoitteluistasi tulee mieleen wannabe-tyyppi. Sori jos olen väärässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivätkö kovat teräshaulit puissa tylsytäkökään sahojen teriä? Ja eikös lyijyä ole kiväärin patruunoissakin? Lyijy pitää kai sitten kieltää myös autonrekaan tasapainotuksessa ja onkilaitteissa. Ties missä lyijyä onkaan, jos tutkitaan.

Vaikka on kyllä niin että luontoon jää haulikon patruunoiden lyijyä 30g per paukku. Sehän tekee miljoonaa laukausta kohden 30 tonnia. Jos se on yhtä myrkyllistä kuin ihmiselle, kuolee aika moni pienempi öttiäinen jossakin rapakoiden mudissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin sinä huomaat sen, että kun lyijy hapettuu, niin se ei enää liukene mihinkään. Jotta se liukenisi, tulisi maaston olla niin hapanta, että siellä ei eläisi kasveja eikä eläimiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas on jollakin panosten tekijällä sormet pelissä-ja lahjuksia jaossa päättäjille!!! Panokset on kuin raha että vanhaa ei saa käyttää niin on hankittava täysin uutta ja vanhat joutaa roskiin koska ne on arvottomia.Laivojen köleistäkin tulee lyijyt vaihtaa kultaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin toimivat jopa saksalaisten sodan aikaan jättämät mauserin terässydämiset valojuovapatruunatkin vielä 8,2 *57:ssa. Sekin saksalaisten peruja. Sain niitä ostettua 70-luvulla alkuperäisissä pakkauksissa, joissa luki: "Patr.S.m.K" S(Sthal)." Vahinko kun kaikki tulivat jo ammuttua 80-luvulla radalla. Taisivat olla konekivääriin tarkoitettuja. Patruunat säilyvät hyvin, kunhan niitä ei liian kosteassa säilytä. Vaarallisia voivat tietysti olla, jos käyttää ns. valmettia hauliaseenaan. ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ampumatta ihan turvallisuusmielessä. Liekö 1980-luvulla (muistaakseni), kun vuonna 1938 valmistettu suomalainen kiväärinpatruuna räjäytti tuttavan kiväärin. Onneksi silloin ei tapahtunut vahinkoa ampujalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kuka ne työntekijöiden palkat neuvottelee? Ei ainakaan ytk Lue lisää...
Noo

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.11.

Fingerpori

16.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/