Aloita uusi keskustelu

Kuinka sinusta tuli ateisti?

Aloittaja: Erkki jape Uskonto 3.12.2019 20:08

Minusta tuli ateisti teini-iässä. Olin lapsesta asti ollut epäileväinen, mutta raamatun luettuani viimeisetkin uskon rippeet katosivat. Mites sulla? Muutkin kuin ex kristityt voisivat vastata, olisi mielenkiintoista lukea sinunkin tarinasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 43 viestiä

Miksi sinun pitää tulla ateistiksi? Eikö se ole lähtötila? Uskovaiseksi tullaan, jos tullaan, ei ateistiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ateisti olen ollut jo pitkään. Vaan kun kävin ensimmäisen kerran Roomassa ymmärsin millaista hallintovaltaa on käytetty ja käytetään uskontojen avulla. Tajusin myös sen miksi kristinusko nousi niin suureksi, kun se nousi. Rooman valtakunta oli monijumalainen kuten sitä ennen Kreikka. Kullakin jumalalla oli omat vahvat kannattajansa ja papistot. Tämä vaikeutti ylintä valtiollista valtaa. Sitten kristususkonto saapui Roomaan ja vaikka heitä ensin vainottiinkin, tajusivat maallista valtaa pitävät kuinka paljon helpompaa olisi, kun kaikilla olisi vain yksi jumala ja siitä alkoi kristinuskon nousu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulla ei ollu mitään kantaa koko Jumala-juttuun kunnes luin Erich von Dänikenin teokset läpi, noin 13-14 vuotiaana. Sen jälkeen kielsin uskoni kaikkiin jumaluuksiin. Minusta tuli siis Erkki-uskovainen.

Erkki-uskovaisuutta aloin kyseenalaistaa kuitenkin aika pian kääntymykseni jälkeen. Sitten minusta tuli jossain määrin kai ateisti,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin rippikouluikään rukoilin kiltisti iltarukoukset yms. Uskonnoita puhuttaessa kerran Joku kaveri intti, ettei vanhassa tenstamentissa luvata tuonpuoleista elämää. Luin raamatun läpi ja tosiaan; tuonpuoleinen elämä on vain uuden testamentin juttu. Kirja paljastui muutenkin liian moniselitteiseksi ollakseen uskottava. Noihin aikoihin innostuin lisäksi tähtitieteestä joka vei sen lopunkin uskon. Maailmankaikkeus on aivan liian iso ja vanha sekä ihminen liian mitätön allakseen ikuinen. "Jumala" ei ole luonut ihmistä vaan ihminen on keksinyt jumalan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Olisinko ollut 3-4 luokalla kun uskontotunnilla opettajan selityksiä kuullessa välähti varma tieto siitä ettei mitään Jumalaa ole olemassa. Aiemmin en ollut tuota edes sen koommin pohtinut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joku kysyy sinulta uskotko vai etkö usko, kannattaa vain vastata, Miksi uskoa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Satuin syntymään ateistina.Myöhemmin kuulemani mielenkiintoiset satuilut pidän satuina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta ei tullut lestadiolaista koska osasin panna hanttiin jo lapsena väkivaltaisia käännyttäjiä vastaan.

Minusta ei tullut ateistia koska ymmärtänyt mitä se sana tarkoitti, ymmärsin sen sanan merkityssisällön vasta aikuisena.

Minä muutuin agnostikoksi aikuisena kun ymmärsin uskontojen järjettömyyden ja ateismiin pakenemisen helppouden.

Olen agnostikko.

Ja niin on varmaan moni muukin, vaikkei uskalla tunnustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyhäkoulussa pienenä ollessani. Jo silloin tajusin, ettei jumalaa ole olemassa. Niin suuri oli ristiriita puheiden ja jo pelkästään TV-uutisten välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Synnyin ateistina. Lähes kaikki sukulaiseni ovat olleet kirkosta eronneita jo ennen sotia. Kävin rippikoulun noin niinkuin muodon vuoksi. Olin mielestäni uskkonnoton jo pitemmän aikaa. Virallisesti,lopullisesti erosin jo varhain. Uskonto on aate joka ei minulle avaudu. Uskovaisia olen pitänyt hieman yksinkertaisina. Ajatteluni on tieten epäasiallista mutta olokoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikalailla samanlainen on minunkin tarinani. Jo lapsena tyrkyllä oli kaikenlaista hallelujaa-toimintaa, vaan eipä moinen aivopesu kiinnostanut. Kirkosta erosin, kun täytin 18 vuotta: jo 15-vuotiaana halusin erota, mutta en saanut vanhemmilta siihen tarvittavaa lupaa. Vaimokin on jo kolmannen polven ateisti. Hyvä niin, ei ainakaan niistä asioista voi tulla riitaa. Eikä ole tullut muutenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole ateisti vaan agnostikko. Ateisti tavallaan myöntää Jumalan olevan olemassa koska sellaista ei voi kieltää mitä ei ole olemassa, Itse en usko olevan ihmisen kaltaista valtaistuimella istuvaa jumalaa joka olisi kaiken luonut. Uskon kuitenkin olevan joku korkeampi luonnon voima joka on kaiken luonut. Jos olisi kaikkivoipa jumala niin hänhän on luonut myös synnin ja kaikki muutkin ihmisen vaivat. Miksi hän ei napsauta sormiaan ja eläisimme paratiisissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"73+,Ateisti tavallaan myöntää jumalan olemassaolon". Ateisti ei myönnä mitään kautta jumalan olemassaoloa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun aikoinani luin Raamattua, havaitsin kuinka raaka ja julma teos se on. Kuitenkin ajattelen, että miksi ylipäänsä ottaa Raamatusta tekstejä selittäänkseen omia asenteitaan. Kirkon homopelko on yksi syy, sillä läheisiä homoystäviä on paljon. Ja nuoruudessa ärsytti ns. uskonmiesten kaksinaamaisuus. Kotikylällä näyteltiin niin absolutistia ja uskonmiestä, mutta kun silmä vältti, niin kauempana kotoa ei enää mitkään kiellot pitäneet. Viimeinen niitti oli lestadiolaispiireistä selvinneet lasten hyväksikäyttötapaukset. Ja sitähän papit maailmallakin ovat harrastaneet. Kovin ulkokultaista sakkia nämä uskovaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin 20 vuotiaana.
Mistään jumalasta missään, ei ole mitään faktaa olemassa eikä yhtään mitään näyttöä.
Olisi edes yksi todistetun varma tapahtuma, mutta kun ei ole.
Lisäksi uskontojen sekasorron takia, ruumiita tulee vuodessa vähintään miljoonia.
Olen kuitenkin suvaitseva ja kunnioitan kunkin näkemystä, enkä ala henkilökohtaiseen väittelyyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sallin kunkin uskoa vaikka lahoon kantoon.
En kärsi siitä mitenkään
Tämä oli se suvaitsevaisuus tässä kohtaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/