Aloita uusi keskustelu

Kirkollisveroton jäsen kirkossa

Aloittaja: kirkon jäsen joka ei maksa kirkollisveroa Uskonto 12.1.2019 12:12

Kirkollisveron perintä toimii niin, että veroa peritään vain niiltä jäseniltä, jotka ovat kirjon jäseniä kalenterivuoden lopussa. Eli siis jos erota kirkosta joulukuun lopussa etkä siis ole kirkon jäsen vuoden viimeisenä päivänä ja liityt takaisin kirkkoon seuraavan vuoden tammikuun alussa, sinulta ei peritä koskaan kirkollisveroa. Riittää siis, että olet erossa kirkosta vuoden viimeisenä päivänä. Järjestelmä on omituinen. Kumma, että tähän ei ole puututtu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 21 viestiä

Maksat kuitenkin valtion budjetista "korvamerkittyä" rahaa kirkon ylläpitoon. Kirkko on valtion, eli kansalaisten. Jäsenyys on vapaaehtoinen. Mitä enemmän eroaa niin summa kasvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletettavasti niitä rahoja, jotka valtio antaa kirkolle hautaustoimen ja kulttuurihistoriallisten rakennusten ylläpitoon, valvotaan jotenkin, että menevät tarkoitettuun osoitteeseen? Tuskin niillä saa kappalaisen palkkaa tai piispan uutta hiippaa maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

maksat yhteisöveroa kirkolle vaikket kirkkoon kuulukkaan....maksaa pakanatki aivan tarpeeksi joulukirkosa käynnistä!Papin kymmenykset maksat esim.alkoholiverossa......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Miks ihmeessä pitäisi välillä liittyä kirkkoon,aivan absurdi ajatus.
Kyllä siellä voi käydä laulamassa ne kauneimmat joululaulut ilmankin jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkkoonhan kuulumisessa ei ole mitään järkeä joten miksi välillä liittyä? Pedofiilipappien tilejä vain kasvatatte jotka haluavat uskoa satuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En halua kuulua rikollisten pappien ja maallikkojen insestiporukoiden kanssa samaan pulijuun, on sen verran mulla tuota ihmisyyttä tallella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta se taitaa olla vielä suurempi petos, kun isot tulot piilotellaan sinne, vaikkapa Gayman- nimisille saarille, josta niitä ei koskaan löydy veronmaksuun!
Ja samalla kertaa ne jäävät myös sen seurakunnan verot maksamatta!
Kyllä verotarkastajille olis töitä, kun vaan löytyisi virkoja, mutta hallitus kun säästää myös tässä, niin säästyy myös rikkaat veronmaksulta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Empä usko, että kovinkaan moni tuollaista viitsii tehdä. Tietenkin aina joku löytyy mutta tuskin on iso ongelma kirkolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkollisvero pitäisi poistaa, ja samalla luopua kirkon velvollisuudesta hoitaa esimerkiksi hautastoimintaa muillekin kuin vain jäsenille. Jäsenyys olkoon vapaaehtoista, mutta jäsenmaksut pitäisi voida vähentää verotuksesta samalla tavalla kuin AY-jäsenmaksutkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkollisvero ja yhteisövero velvoittaa seurakunnat:

"Seurakuntien taloudenpito muistuttaa hyvin paljon kuntia. Molempien toiminta on riippuvainen kertyneistä verotuloista. Toimintaa rahoitetaan kirkollisverolla ja yhteisöverolla.

Kirkon osuus valtiolle maksetusta yhteisöverosta on tukea yhteiskunnallisesti tärkeiden tehtävien hoitamisesta. Niihin lasketaan hautaustoimi, kirkonkirjojen pito ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ylläpitoa."

Jokainen seurakunta on velvoitettu osoittamaan ja ylläpitämään tunnustuksettomattomia alueita hautausmailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen maksaa itse hautapaikan ja kiven hautaustoimistolle . Ja sen hautapaikan hoidon . Sekä ostaa itse arkkunsa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siinä mitään hautapaikkoja ja kivia tarvita. Johonkin jorpakkoon heittävävt tuhkat...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi koska Jeesuksesta ei erota joten ei myöskään toisista kristityistä eikä sukulaisista . Muissa uskonnoissa ei ole Jeesusta joka sovitti synnit ja pelastaa sielun . Kirkko kuin kirkko yksi Jeesus. Vero taas on itsestään selvää koska Jeesus omistaa kaiken eikä ihminen . Valtionverotkin . Kiltisti vaan maksamaan veroja ,loppuja saat käyttää muttet tuhlata . Etkä mitään vie täältä kun kuolet joten kunnosta sukusi hautapaikat sillä sinutkin voidaan siihen haudata. Älä palvo muita jumalia. Tämän maailman pahuus tulee vastustajalta pahan voimilta jotka Jeesus voitti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Älä palvo muita jumalia."

Janyt on jo tullut hyvin selvästi ja varmasti uuden jumalan nimi!
Se on useissa valtioissa Daala, ja euroopassa Ruotsia, Britanniaa ja Norjaa lukuunottamatta €!
Näin se maailma kehittyy paremmaksi paikaksi elää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi