Aloita uusi keskustelu

KIRKKOHERRA / NAISPAPPI

Aloittaja: Uskonto 10.2.2019 12:12

Mietin tuossa kirkossa käydessäni, että milloin kirkko tulee 2000 luvulle.
Kun kerran halutaan pois ammattinimikkeistä, joissa on mies pääte, niin miksi naista joka on pappina sanotaan kirkkoherraksi?
Eihän nainen mikään herra ole.
Toinen nimike " naispappi " on myös naisia alentava.
Eihän miespuolista pappiakaan sanota miespapiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 82 viestiä

Messias. Kirkon Herra. Herraus tulee johtajaa kuvaavasta nimestä tai ammatista . Ei kuvata sukupuolta vaan ylipappia. Kyrios kreikaksi Herra tai Jumala. Isä meidän . Abba hebreaksi. Pater latinaksi . Father englanniksi . Ajatella miten juuri luin Raamatusta että se on suurempi syntinen joka houkuttelee muita synteihinsä ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuule . Ihminen joka ei usko eikä kuulu kirkkoon ei kannata näitä miettiä . Mieti niitä oman uskontosi asioita .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaippa kirkosa häätypi herra olla etttei pohjospuolen ovesta asiattomat pääse ilkamoimaan.
=o =D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se tuo rouvan luulis sopivan kirkollekin ihan hyvin.Onha nyt jo sotilaitakin joita puhutellaan Rouva kersantti, esimerkin mainitakseni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Herra Jeesus itse . Niin se on kirkon herra. Pappi vaan toimittaa tehtäviä ja tekee mitä kuuluu . ( Muissa uskonnoissa on myös nais ja mies jutut ). Johtajat on miehiä koska Niillä on vastuu . Niin kaikissa uskonnoissa on .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkossa esiintyvät ammattinimikkeet pitävät sukupuolet ovelasti salailun omaisina, kuten kanttori. Kanttorissahan kummittelee urospuolinen hevonen nimen lopussa, ORI.
Kappanainen ja Arkkipipsa, kas kummaa niissäkin naiset lopussa. Kanttoriurkurissakin esiintyy edellämainitun orin lisäksi uri (keller). Sunnuntaina tulee lähetys suomalaisen maaseutu kaupungin kirkosta tv-lähetys jumalanpalveluksesta, joissa saarnaa teletpapit, kirkkokuoro säestää huiluin harpuin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miespappi ei alenna miestä vaan ylentää, mikäli siis jo pelkkä pappi-sana alunperin tviittaa miehuuteen. Mies pappi on siis He-man

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naien voisi olla kirkkopiika. Ja merimies-tittelistä ei muuten tarvi luopua. Naiselliset merityöläiset ovat merenneitoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mies on yleensä maskuliini mutta esim human , man tarkoittaa ihminen . Mies luotiin ensin mutta uudessa testamentissa on tasa Arvi pelastuksen suhteen eikä sukuelinten !!! Taivaassa ei huorata eikä raiskata ketään . Tulkaa jo järkiinne .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni naispappien vaatetus saisi oll enemmän muotoja esiintuoma. Meikkaus ja silmien korostus ja kampaus voisi olla myös kanonisoitu. Kirkonmenot ovat nykyisin työstää viihdettä. Sellaiset siististi pukeutuneet ja liikkuvat go-go-tyttöryhmä lisäisivät kirkon viihteellistä arvoa. Musiikissa pitäisi olla lisenssi vain riittävän lauluäänen omaaville. Muilta pitäisi mölinä kirkossa kieltää. Katolisen kirkon tapaan pitäisi olla kakkokantyori johtamassa virrenveisuuta, kuin kuoroa ikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ettäkö niinkö cheerleaderit (riemupäälliköt) flashmob-jumpparemmit kirkkoihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helluntaiseurakunnista 31.3.2019 22:46 tuli paha mieli, kun ikäneito hyökkäsi reiteen hipelöimään ja oli jo menossa pitemmällekkin, mutta läpsäytin kädelle. Taustalta kuului seksuaalisesti kiihottavaa musiikkia. Saarnamiehen mielestä kauneimmilla naisilla oli enemmän syntiä ilmoitettavaksi, kun sellaisten kanssa meni paljon aikaa ja rumammat ohitettiin hetkessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä johtaa tekemällä lapsia monien miesten kanssa ja päinvastoin ,on seksiä ilman avioliittoa on huumeita väkivaltaa uhkaamista uhraamista . Varastamista ja kymmenyksiä eläinuhreja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Kyllä maailma on paljon parempi paikka, kun meitä demareita on. Lue lisää...
Äärettömän hyvältä ä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi