Aloita uusi keskustelu

Kirkko ja ateisti

Aloittaja: epäateisti Uskonto 3.12.2019 11:23

Suvussani on useampia ateisteja, ollut jo sodasta asti, sillä silloin Raatteen tiellä eräs menetti uskonsa ja osa perheestä omaksui tämän ajattelutavan. Heille kirkko on vain paikka, jossa järjestetään perhejuhlia, naimisiin ihmiset menevät suvun ja toistensa edessä ja kuollutta ihmistä ei enää ole olemassa, haudallakaan ei käydä. Ymmärrän heidän ajattelunsa, vaikka itse en ajattele aivan samoin. Heillä ei ole koskaan ollut mitään syytä olla osallistumatta kirkollisiin perhetapahtumiin, kirkolla ja uskonnolla ei heille ole vain merkitystä, osallistumisella perhejuhliin sen sijaan on.
Mitä en sen sijaan ymmärrä on nämä antaumukselliset kirkosta eronneet. Asiasta, jonka pitäisi heille olla merkityksetön, tehdään hirveä numero. Kirkkoon ei voida mennä tai virsiä laulaa sillä se on heitä kohtaan väärin. Johtuuko suuri haloo sitä, että epäillään oman valinnan oikeutta, vai kokeeko jotkut ateismin omana uskontonaan, jolloin vääräuskoisiin rituaaleihin osallistumien loukkaa heidän vakaumustaan. Vai onko kyseessä vastareaktio lähipiirin ylitsevuotavaan hurmoksellisuuteen. Se käsitys mikä minulla on ollut on yksinkertaisesti että ateistille uskonnolla ei ole merkitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 65 viestiä

No kirkkohan on nykyään täynnä ateisteja ja tietenkin omiensa joukossa haluaa päästä määräilemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"EN ETSI VALTAA LOISTOA ENKÄ KAIPAA KULTAAKAAN "

Ja kuitenkin kirkko laitoksena on eräs maamme rikkaimmista yhteisöistä!
Seurakuntien omaisuus on valtava!
Ja kuitenkin juuri rahan ja vallan kammareihin halajat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Uskovaisten ja ateistin väliin mahtuu myös agnostikot, eli ne jotka eivät tiedä onko jumala olemassa vai ei, he siis epäilevät jumalan olemassaoloa, mutta eivät suoraan ajattele, että jumalaa ei varmasti ole, kuten ateistit. He ovat kuin savolaiset: suattaapi olla tai olla olematta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä ateisti ei ainakaan väitä varmasti tietävänsä ettei jumalia ole. Sinun ymmärryksesi näistä termeistä on hieman virheellinen. Ateismi on hyvin yksinkertainen käsite: Kuvitellaanpa, että sinulta kysytään että "Uskotko, että on olemassa jonkinlainen jumala tai jumalia?" Jos vastauksesi on "Kyllä", silloin olet teisti eli jumalaan/jumaliin uskova. Jos vastauksesi on jotain muuta, olet ateisti, eli ihminen jolla ei ole tällaista uskoa jumaliin. Se että ei usko jumaliin, ei automaattisesti tarkoita että uskoisi ettei jumalia ole. Uskomisen ja uskomatta olemisen väliin ei mahdu mitään kolmatta vaihtoehtoa, se on loogisesti mahdotonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän kirkko yrittää tienata vuokraamalla Joulun alla tilojaan uransa hiipumisvaiheessa kampaileville tusina-artisteille. Molemmilla osapuolilla on sama vaihe menossa eli pysyä esillä päivästä toiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yllekirj. ei kuulu kirkkoon, mutta emännän synt.päivän takia hankin liput kirkossa pidettävään
"tusina-artistin" joululaulu-konserttiin. Uskon, että olemme molemmat tyytyväisiä, vaikka
esiintyjä on vaan tv:stä tuttu. Myös nuorempien on hyvä tehdä kompromissejä parisuhteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maksoin kirkolle aivan turhaan vuosikymmeniä. En tule koskaan saamaan niille maksuille täyttä vastinetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taivaassa maksun takaisin. Pelastusta ei voi ostaa millään mutta se hinta minkä Jeesus maksoi pelastaakseen sielusi taivaaseen on hän itse. Älä juokse karkuun. Jeesus ei hylkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen sanonut läheisilleni, että jos ryhdyn jossakin vaiheessa elämääni kaipaamaan lähelleni pappia, imaamia tai saarnamiestä, niin minulle saa alkaa kiireellä hommata edunvalvojaa, koska en aivan ilmeisestikään enää ole mieleltäni täysin terve.

Siitä huolimatta jokainen saa uskoa jumaliinsa ja suorittaa rituaalejaan niin kauan kuin se ei aiheuta minulle haittaa. Uskon kauppaamisen ja käännytysyritykset lasken kylläkin haitantuottamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kuuntele lauluja, joista en pidä. Ei siihen sen isompaa syytä tarvitse miksi ei halua virsiä kuunnella. Haudalla käyvät yhtä lailla kirkkoon kuuluvat kuin ei jäsenetkin. Mutta ei se kuollut enää ole, hän oli, ei ole enää. Ja ihmistä voi muistaa muutenkin kuin käymällä haudalla - joillakin hautausmaille on pitkä matka, eikä mahdollisuutta ole käydä.

Ja miksi ateistille pitäisi uskonnolla olla merkitystä, koska ateisti = jumalattomuus = tarkoittaa jumalauskon puuttumista tai käsitystä, jonka mukaan jumalia tai jumalaa ei ole olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää siltä että suurin osa ateisteista on epävarma omasta päätöksestä kuuluuko ja uskoako johonkin.

Kuten aloittaja kertoi, kunnon ateisti joka on sinut itsensä ja oman päätöksensä kanssa ei puutu millään tavoin nykykirkon ratkaisuihin ja päätöksiin.

En usko et kunnon ateistilla kiinnostaa yhtään koko kirkko ja sen sanoma.

Eli on sekunda ateisteja (katkerat, eksyksissä, hukassa, erotaan räsänen ja rahan vuoksi)

Ja sitten oikeita ateisteja.

Tässä selitys

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/