Aloita uusi keskustelu

Hengellinen keskustelu

Aloittaja: Jumalan rauha rinnassa Uskonto 3.9.2016 14:50

Hei. Mitä usko sinulle merkitsee? Onko se aivan yhdentekevä, pikemminkin hullujen puuhaa, vai elätkö, tai ainakin pyritkö elämään uskosi mukaan?

Itse olen kristitty, ev.luterilainen. Tämä on mielestäni teologisesti kaikkein yksinkertaisin ja helposti ymmärrettävin uskonoppi. Nimenomaan Martti Lutherin omat saarnat ja kirjoitukset - lähinnä hartauskirjassa "Mannaa Jumalan lapsille" - on selvittänyt itselleni uskon yksinkertaisuuden ja ydinkysymykset.

Voin elää rauhassa ja turvassa, Jeesus vanhurskauttaa minut uskon kautta. Olen jonkin verran, netin kautta, kuunnellut vanhoillislestadiolaisten Suviseuroja ja minusta ne ovat olleet kauniita tilaisuuksia. Esim. Siionin laulu 129, "Jumalan rauha rinnassansa" on kaunis, löytyy myös netistä, youtubelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 72 viestiä

Papin, teologin, läsnäolo juttuporukassa on hieno juttu. Aina taritaan erilaisia näkkökulmia, kun jutellaan . Meidän porukassa se on tuonut monta mukavaa hetkeä ja myös väittelyä ystävyyden ilmapiirissä. Hauskaa ja vakavaa aihetta aamutuimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mainitsemasi "Martti Lutherin" teesit silloisesta juutalaisuudesta, johtaisivat tänäpäivänä ja tällä lainsäädännöllä oikeuskäsittelyyn ja varmaan vankila tuomioon.
Kannattaa tutustua tarkasti mitä edellä mainittu henkilö oikeasti kirjoitti, löytyy netistä helposti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hengen asioista ei voi keskustella sivistyneesti koska hengenmiehellä tai -naisella ei ole keskusteluun tarvittavia argumentteja olemassakaan, subjektiivinen tulkinta raamatusta argumentiksi keskusteluun ei toimi, koska hyvä keskustelu edellyttää tunnettuja tosiasioita joista voidaan olla mieltä, niitä ei löydy raamatusta, nämä seikat tulivat ilmi tässäkin juttutuvan viestiketjussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi..voi keskustella ihan sivistyneestikin. Raamattuhan antaa mitä mainioimman aiheen keskustelulle. Jos vielä sattuu hengen mies tai nainen keskustelukumppaniksi, niin sehän vaan antaa lisää syvyyttä pohdiskeluihin. Pieni väittelynpoikanenkaan ei silloin ole pahaksi, kunhan ei tappelemaan aleta..tosin sekin voi joskus puhdistaa omaa korvienväliä vaikka itse asia jääkin sitten siihen. Jos jollakin on vahva vakaumus, niin ei kai tarkoitus ole sitä kumota, vaan yrittää päästä ymmärrykseen miksi toinen ajattelee noin. Väärän tiedon oikaiseminenkaan ei pitäisi olla pahasta. Joskus olen oman raamatun tuntemukseni joutunut toteamaan puutteelliseksi tai jopa osin virheelliseksi mutta se ei ole haitannut vaan päin vastoin sehän on vain plussaa ja otetaan kiitollisuudella vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Huonosti tunnet raamatun historiaa ja argeologiaa. Joka päivä tulee uutta esiin kaivauksia jotka todistavat raamatun luotettavuuden. Samoin raamatun ennustukset toteutuvat silmiemme edessä. Harva vaivautuu niitä tutkimaan, ja pitäytyy yleiseen sanontaan satukirjasta . Ei mua se haittaa, lupaus on edelleen voimassa . Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut. Toisaalta raamatussa sanotaan, että usko ei ole joka miehen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin sitä pelastuu. Teetkös joskus ylösnousemuksen haudasta,,,entäs jos sinut on poltettu,,,nouseeko se tuhkaläjä paratiisiin sieltä kirjahyllyssä olevasta uurnasta. Taitaa siellä rematooriossa sielukin palaa niin karrelle ettei siitäkään ole taivaisiin lähtijäksi. Loikohan se jumala valkosen vai tummaihoisen ekasti,,,,eiku valkoisia ne aatami ja eeva olivat,,,,mutta ne värillisiet stte,,,kukamikä ne on luonu,,,,onko se jumala tumma vai valkoinen,,,tai sekavärinen,,,ähhh,,,taitaa olla keksitty juttu koko hässäkkä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raamattu sanoo selvästi, että liha ja veri ei peri taivasten valtakuntaa. Ihmisessä on muutakin, kuin mitä me näämme. Sanotaan myös, että meri antaa kuolleensa,niin tapahtuu myös, niin uskon tulipaloissa menestyneille, tai krematoriossa poltetuille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän sielu pala muualla kuin sitten helvetissä ilm. 20. Ihminen on henki samoin on pimeyden henkiä ja kuoleman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on usko niminen lammas ja se merkitsee minulle paljon🐑
Muuten en ymmärrä kristinuskon höpinöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hengellinen keskustelu on sitä, että saarnamies tai hänen opetuslapsensa sanoo sinulle, että sinun pitää tehdä "parannus" ja uskoa kaikki mitä sinulle sanon. Jos et sitä tee, niin joudut ikuiseen kadotukseen. Siellä on" itku ja hammastenkiristys"?
Jos satun sanomaan tai ilmaisemaan pienintäkään epäilystä, niin tuomio tulee että napsahtaa ja menen sinne kadotukseen että kolahtaa.
Siihen ei anneta vaihtoehtoja.
Tämä on nähty ja koettu elävässä elämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksipä tämä "hengellinen keskustelu" eli väittely ei johda koskaan järkevään lopputulokseen. Samoin on poliitikkojen kanssa väittely.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teilläkö tehdään tuollaisia parannuksia? Parannushan on mielenmuutos ei alistuvaa tottelua. Pakkoparannus on ihan absurdi tapahtuma. Ei Jeesuksen opetuslapsetkaan muuten välttyneet epäilyiltä. Epäilyille ei kannata antaa valtaa, koska mielenmuutos on mahdollista myös toiseen suuntaan. Viimeinen tuomio, taivas ja kadotus ovat mielikuvien varassa ja ihmismieleltä varjeltu mutta jotainhan raamattu niistä valottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just tuollainen minunkin kokemukseni on johdattelusta uskovaiseksi silloin kun se tapahtuu ihmisten toimesta. Mutta sitten tämä muu, kaikki se hyvä, minkä olen saanut ja huomannut, miten minusta pidetään huolta ihmeellisten "sattumusten" kautta, tekee nöyräksi ja panee miettimään, että jos kuitenkin etsisi loppuiäkseen uskovaisen tien. Mietin monesti, ketä minä kiittäisin, mitä minulta odotetaan vastapalvelukseksi kaikesta hyvästä, mitä olen saanut. Kymmenen käskyn noudattaminen ei ainakaan johda mihinkään pahaan ja sopii ihan jokaiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä oikeastaan ole hengellistä mutta henkistä se voi olla, koska moni satu sisältää myös opetuksen. Hengellinen keskustelu voisi olla ikään kuin osa tarinaa, jolle ei vielä ole loppua keksitty. Tarina alkaa kuten kaikki hyvät sadut.."olipa kerran...". Kuten kaikilla hyvilläsaduilla, myös hengellisellä tarinalla soisi olevan onnellinen loppu.."ja he elivät onnellisina iankaikkisessa elämässä taivaassa". Joskus tarinan päätös voi jäädä lauseeseen.."sen pituinen se" kun järki ei suostu jatkamaan sitä ajan rajan taakse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä tai aamulla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkejärjestelmä kyllä kestää, eli turha valitus pois. Ja nuoret sopivaa ammattia hankkimaan ja sitten töihin vaan! Lue lisää...
Öululainen 2

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille