Aloita uusi keskustelu

Älä anna rippikoululaiselle lahjaksi rahaa

Aloittaja: Esteri. Uskonto 28.6.2018 07:46

Eletään taas sitä aikaa vuodesta kun rippikoulut päättyvät ja on konfirmaatiojuhlien aika. Haluaisin muistuttaa kuitenkin tupalaisia siitä, että vaikka monella kenties tuleekin ensimmäisenä mieleen antaa rippikoulunsa päättäneelle rahaa lahjaksi, niin se ei välttämättä ole tapahtuman luonteen huomioon ottaen se paras mahdollinen lahja. Rippiristi tai vaikkapa raamattu painettuna ripiltä päässeen nimellä ovat mielestäni oivia lahjoja ja teemaan sopivia juuri konfirmoidulle nuorelle. Raha ikään kuin palkintona rippikoulun käymisestä helposti romuttaa sen hengellisen siemenen ja ajatuksen, jonka takia nuori ylipäätään on rippikouluun mennyt ja sen suorittanut.
Hyvää kesää kaikille tupalaisille ja iloisia konfirmaatiojuhlia 🌞

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 141 viestiä

En kuulu kirkkoon, joten en myöskään anna rippilahjoja, enkä osallistu rippijuhliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos, me ollaan porukalla laitettu aina jotain isompaa. Kuten, kehys, kello, koru. Rahaa en oo laittanu koskaan. Nuorison pitää tienata omat rahat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän tuo konfirmaatio on saanut alkunsa? Ei Raamatussa konfirmoida, eikä käsketä konfirmoimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Täytyy muistaa, että suurimmalle osalle on raha ainoa syy käydä rippikoulu. Uskonnollista krääsää ei kukaan halua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin sain 20 Raamattua rippilahjaksi ja luin ne kaikki sillä aikaa kun kaverit olivat shoppailemassa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahaa kuoreen ja riittävästi. Raamattuhan kulkee koko ajan nykyisin mukana. Ettekö tajua , se on kännykässä ja kyllä nuoret on sen löytäneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloittaja on todella typerys!

Miksi? Nuori tarvitsee etenkin kesällä ennen kaikkea rahaa. Rippiristi ja raamattu eivät ole niitä, joita halutaan.

Kun vuosia kuluu, raamattuja alkaa tulla nurkat täyteen. Antikvaariset kirjakaupat eivät ota yhtäkään edes eurosta, ellei painatusvuosi ole 1850 tai sitä ennen.

Rippiristin, jos se on kultaa, voi viedä myymälään, jossa se punnitaan ja annetaan yleensä aika hyvät rahat, jos risti ja riipus ovat aitoa kultaa. Tämä vinkiksi nuorille, jotka eivät saaneet suoraan seteleitä kirjekuoressa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt onkin kyse lahjoista hengellisellä tasolla. Mitkään setelit eivät auta nuorta lujittamaan uskoaan, jotta tämä sitten joskus pääsisi Taivaankotiin ikuisen hammasten kiristelyn sijaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rippikoulun käyneille mielestäni paras lahja olisi Raamattu tai Uusitestamentti sellainen pieni taskukokoinen. Joka kulkee helposti mukana kaikkialle minne menee. Siinnä on hyviä ohjeita elämä jokaiselle päivälle ja tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyneet saa uuden testamentin koska ovat siirtyneet uuteen liittoon jo kasteessa. Et ole kristitty mutta hyvä että olet lukenut Raamattuja. Rahaa taas annetaan lahjaksi että voivat avata asuntosäästötilin heti ja ostaa ajokortin . Tietysti. Kiitos Herramme Jeesus amen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on sitten outo käsite tuo lapsikaste. Jeesusta ei kastettu vauvana, eikä hän vauvoja käskenyt kastaa. Vauvakaste oli varhaiskristityille täysin tuntematon käsite. Opettakaa ja kastakaa. Siinä järjestyksessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään on muotia antaa koru jossa on puolikuu rippikoululaiselle, ev. lut kirkko suosittelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Emme ole muiden jumalien tai alueiden tai faaraon orjia tai babyloniassa kuten monet kansat ovat vaan kristitty on vapaa . Emme uhraa eläimiä jumalille vaan meillä on Jeesus joka on sovittanut meidät . Risti tarkoittaa sovintoa. Kiitos että huomaatte kristityillä olevan uskonnonvapaus harjoittaa omaa uskontoaan ja teet viharikoksen jos häiritset uskontorauhaa ja oikeutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kovin moni antaa samanlaisen lahjan, saaja saattaa tuntea, että näitä alkaa jo riittämään, vaikka hän voisi ajatella niinkin, että sitten aikanaan lahjoittaa niitä omille lapsilleen, ikäänkuin suvussa kulkevina perintökaluina.

Lahja voisi olla myös käytännöllinen ristinmuotoinen käyttöesine:
Ristikkoavain, jolla voi vaihtaa auton renkaat. Siihen voi kaivertaa tai kaiverruttaa kultasepän liikkeessä ristin, päivämäärän ja renkaanvaihtotilanteeseen sopivan raamatunlauseen, esim. Snl 18:9 ”Joka hoitaa työnsä veltosti, on vahingontekijän veli”. Kun ristikkoavaimen vielä kiiltokromauttaa alan liikkeessä kullankeltaiseksi, se löytyy takakontista helpommin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sijoitukseen liittyvä käsikirja on ihan hyvä 👍
Ja jeesaa eteenpäin.
Nuorena aloitat, opettaa järkevää rahan käyttöä elämää varten.
Talous jutut ihan pihalla monilla ja sitten ollaan ku**ssa
Jo 20 vuotiaana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhemmat tai kummit antanevat kristilliseen aiheen sisältävän muistoesineen. Rippikoulusta jää useimmille mieluisia muistoja ja ystäviä. Minun rippikoululeirillä on ryhtiä ja kuriakin, mutta myös tosi hauskoja muistoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/