Aloita uusi keskustelu

Todella kirkkaat pyöränlamput?

Aloittaja: pyöräilijä -kö Urheilu 9.1.2019 09:10

Omistatko kirkkaan pyöränvalon, miten suuntaat sen kaupunkialueella jossa on katuvalaistusta?

Itse olen ihmetellyt pitkään kun juurikin todella kirkkaat valot suunnataan suoraan vastaantulijoiden silmiin, itsellä on ollut jo tällä viikolla parikin läheltä piti tilannetta kun olen kääntänyt pyöräilessä katseen pois tälläisen sokaistavan valon vuoksi tai ollut hetken sokaistunut ja lähellä on ollut tilanne jossa voisi tullut henkilövahinko itselle tai edellä kulkevalle jota en sokaistumisen vuoksi nähnyt.
Olen kuullut jopa huhua että n.s. spandex porukoissa on kilpailu juurikin siitä että heidän metsälamppunsa suunnataan valaistulla alueella mahdollisimman paljon vastaantulijoiden silmiin, kuinka paljon he saavat huomauttelua asiasta, voittaja on kuulemma se joka saa eniten huomautuksia.
Joku muka selitti että kun sen valon keila on niin pakko saada pitkälle matkalle näkemään mutta valaistulla kaupunkialueella onko tuo tarpeellista? Eikö tuo selitys ole ns. metsäreiteille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 21 viestiä

Olen ihmetellyt paljon kun noiden kirkkaiden lamppujen käyttäjät ei näytä ymmärtävän että heidän lamppunsa häikäisee vastaantulijoita ja näin aiheuttavat vaaratilanteita.
Jo pari vuotta olen ihmetellyt myös sitä että Oulun pyöräilijoiden (OUPO) ole asiasta tehnyt mitään kannanottoa, mutta jos tuo aloittajan kuulema huhu on totta niin siellähän vain nauretaan ja säädetään lamppuja vielä tarkemmin vastaantulijoiden silmiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autoihin saa led lisävalaistusta ja noin 50cm pitkä tanko ja ne vasta ovatkin kirkkaita. Pitkille valolle ovat ja lähivaloille ei ole näitä. Mitä järkeä on tällaisilla, kun muutenkin auton alkuperäiset valot ovat hyvät ja näkee hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

monessa nykyautossa on oikeasti aika huonot valot, keulan muotoilun takia sinne ei saa optimaalisia umpioita. Esim kun tm:n testejä lukee niin monesti moititaan valoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

LED-valaisimella saadaan näköjään kevyeen kannettavaankin valaisimeen henkilöauton tehokkaiden bi-xenonien valovirta taskukokoiseen pakettiin. Se on sitten toinen juttu, kuinka hyvin mikäkin valaisin tuon valotehonsa käyttää.

Autossa sentään valotehoa, hajavalon häikäisevyyttä ja suuntausta ainakin teoriassa jopa valvotaan viranomaishyväksynnöillä ja katsastuksilla. Pyöräilijä sen sijaan voi ruuvata pyöräänsä tai otsaansa käytännössä ihan millaisen valaisimen huvittaa. Sitä omaa vastuuta kannattaa tällaisella tulivoimalla myös käyttää.

Ajoneuvoon kiinnitetyn valaisimen suuntaus sentään kääntyy vain ohjauksen mukana, toisin kuin pään mukana pyörivän otsalampun. Pimeässähän ei tule mistään mitään kuin käsikopelolla, joten siihen en edes rohkaise, mutta isojen valojen mukana tulee myös vastuu käyttää niitä häiriöt minimoiden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Parempi kirkkaat kuin valoja ei ollenkaan. Ritaharjussa ja Linnanmaan yliopistoalueella pyöräileviltä ihmisiltä puuttuu kokonaan valot pyöristä. Poliisille olisi hyvä ratsian paikka, varsinkin kello 16.00-----19-00 välillä. Ritaharjussa ihmettelen eniten sitä, että vanhemmat eivät välitä yhtään vaikka lapset ajavat pimeillä pyörillä. Saattaa olla nelihenkinen perhe pyörillä liikkeellä, eikä kenelläkään ole valoja ! Samoin koululaisilla ei ole valoja pyörissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

parempi ilman valoja kuin vastaantulijoita sokaitseva valo, tuolla alueella on todella hyvät katuvalot ja nämä valottomat huomaa paremmin toisin kuin vastaantuleva joka sokaisee ja et näe hetkeen muita kevyenliikenteenväylällä.
Jos on tehokas valo niin se pitää suunnata oikein ettei aiheuta muille vaaraa. Tuon sinun höpötyksen vuoksi tuolla alueella onkin näitä "älyväläys" lamppuja paljon jonka vuoksi olen jopa ollut ajaa kävelijän päälle kun sokaistuin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. Muka sokaistuu. Onko pakko vahdata suoraan lamppuun. Eihän autolla ajaessakaan jos vastaantulijalla pitkät päällä, vahdata suoraan lamppuihin vaan vienosti oikeaa laitaan. Kokeileppa sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No se voimakas valo sokaistaa halusi tai ei. Poliisikin on asiaan puuttunut. Minulla on myöskin 3000 lumenin lamppu, mutta en sitä kaupungissa pidä, vaan maastossa. Kaupungissa pieni huomiovalo. Myöskin ne vilkkuvat valot tulisi kieltää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

päin vv suunnattu peruslamppu on paljon pahempi kuin tosikirkas oikein suunnattu. Ja noita edellämainittuja on paljon. ja ne ei tyypillisesti ole spandexeja,vaan mummopyöräilijöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti kuulut näihin kirkasvalo spändekseihin kun väität että syyllisiä on jotku muut, oman empiirisen kokemuksen perusteella nämä väärinsuunnatut lamput on juurikin tällaisten joilla näyttää olevan alla hieman kalliimpi katupyörä/urheilupyörä. Aukaise hyvä mies silmäsi tai sitten asenna se lamppusi oikein ja seuraa ympäristöäsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no ajan sellaiset 4000+km vuosi pyörällä. Havainnoin aika paljon mitä kelveillä tapahtuu. Ja yhä edelleen tyypillinen pyöränvalo joka häiritsee on normi mummo/pappapyörä jossa valo sojottaa minne sattuu. En sanonut että vain ja ainoastaan nämä olisi ongelma, mutta selkeästi yleisempi kuin spandex.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joka kerta kun menen tuota kaitoväylää pitkin töihin niin ihan varmana vastaan tulee aina suoraan silmiin metsälampulla osoitteleva spandex urheilija. Pahin tilanne oli viime viikolla kun suoraan silmiin ja sähkö"läskipyöräilevä" pyöräilevä sankari yritti ajaa päälle kun pujotteli hirveällä vauhdilla ihmisten välissä. Naapuri sanoi että varmaan sama tyyppi oli yrittänyt ajaa hänen päälle, kuulemma jarru jäässä.
Sitten ihmetellään miksi ns.urheilupyöräileviä vihataan yhtän paljon kuin audikuskeja, ainakaan en itse enään ihmettele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkas lamppu. Mukava ku näkee kunnolla. Niin paljon pimeitä kohtia. Ja eipähän jää autoilla huomaamatta. Kerran yks ukko huusi, että hillittömän kirkas. Sen jälkeen olen suunnannut sen alemmas ja käytän pienempää tehoa taajamassa. Kukaan oo enää huuellu mittää.

On se mukava ku näkkee kunnola

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja nämä typerykset jotka pitävät otsalamppuja - nehän näyttävät minne sattuu sen mukaan kun pää kääntyy sekä 100% sokaisevat vastaan tulijat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyypillistä ajattelua, että kun valon pitää näyttää kauas niin valokeila suunnataan ylös.. tyhmää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi