Aloita uusi keskustelu

Tervahiihtokin peruttu

Aloittaja: Ylen antajat Urheilu 11.2.2020 03:49

Lieneekö edens uusi tieto. Yle kertoi tekstitöllössä, että myös Tervahiihto olisi peruttu lumien puuttuessa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 32 viestiä

Koko nimi Tervahiihto pitäis muuttaa, koska sillä ei ole tervan kanssa mitään tekemistä.
1955 Oulun porvarit halusivat ylistää nimellä entisiä tervaporvareita ja tervapoltajien kusettajia.
Alkuperäinen Oulun hiihto olisi oikea nimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt se ilmastonmuutos on Totta. Helmikuussa Oulussakin linnut syö kastematoja. Onko vastaavaa tapahtunut koskaan ennen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tiedä tuosta ilmaston muutoksesta, mutta ainakin säätila vaihtelee eri vuosina.
Suurimmat päästöjen aiheuttajat on Kiina ja USA.
Voidaan kuitenkin hätätoimenpiteenä peruuttaa kaikki hiihtolomamatkat, niin flunssat ja koronaviruskaan ei leviä niin herkästi. Lomaillaan kotinurkilla vaan. Ilmasto kiittää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

30-luvulla on ollut samanlaiset kelit Suomessa. Tämä johtuu auringon keskipitän välin vaihtelusta. Tämän vuosikymmenen aikana nähdään taas samanlaisia talvia kuin oli 40-luvulla.
Varautukaa sähkökatkoksiin sähkön tuonnin kovilla pakkasilla loppuessa Ruotsin ja Venäjän tarvitessa oman tuotantonsa eikä tuulimyllyt pyöri 40 asteen pakkasilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei kai sentään! Taas Oulussa käännettiin selkä innovaatiolle.

Tuohan olisi ollut tuhannen taalan paikka saada Oulu maailmankartalle. Mitä me lumesta! Osanottajat juoksemaan tervakierros sukset jalassa, sauvoilla avittaen. Varmasti kunto kasvaa, syntyy uusi urheilulaji ja maailman mediahuomio on taattu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokkis ajotkin on peruttu kun nousi vettä jäälle. Nyt on kaikki kitisijät tyytyväisiä kun ajoja ei ajeta, Rahaa on mennyt niin paljon että hirvittää ja mitään tuloja ei tule mutta maailma pelastuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa ilmoittautua kevään Syötehiihtoon . Siellä kun usein voi hiihtää vaikka Vappuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terva on tuotu lähempää itärajaa Oulun satamaan, joten tervanpoltto alueella on metri lunta!
Menkää tervahaudoille hiihtämään eikä Oulun satamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en kyllä teksti-TV:stä moista juttua huomannut. Keksitkö jutun ihan omasta päästäsi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun Tervahiihto oli maailman vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty hiihtotapahtuma. Se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1889. Sota-aikanakin nämä hiihdot järjestettiin rintamalla sotilaiden kesken. Hyvästit tällekin perinteelle. Eipä tarvitse enää perinteitä kunnioittaa. Ja jotkut vieläkin väittävät että ilmastonmuutos on 'vihervasemiston vale uutisia'.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole maailman vanhin. Ensimmäinen tervahiihto on oli vasta 1955 . Sitä ennen oli Oulun hiihto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on aika yksiselitteistä jos lunta ei ole! Se voidaan kyllä korvata TERVAJUOKSULLA. Kuten on olemassa vaikkapa hirvenhiihdon rinnalla hirvenjuoksu. Johon kuuluu mm. ammunta osuus kohteen arviointi. Kummassakin minulla on "plakkarissaa" henkilökohtaisia mitalleita. Juoksussa 4 suomen mestaruutta ja hiihdossa 6 suomen mestaruutta!

JOTEN KULTAA ON TULLUT JA ANNETTU !! Ihan sylimitalla. Vaativin hirvenhiihto kilpailu oli Itä-siperiassa 1993 pakkasta oli - 47 C astetta Silloin piti edellisenä iltana aseesta puhdistaa KAIKKI rasva pois. Jos meinasi, että lukot aseessa toimivat.

Ja pistää ase yöksi kylmään eteiseen ettei pieninkään mahdollinen vesijäämä haitannut aseen toimintaa. Muuten ase käyttäytyy aivan toisin kovilla pakkasilla, kuin vaikkapa + 18 C asteessa piipun metalli elää aivan tosiin.

Sillä on merkitystä, kun ammutaan pieneen kohteeseen tarkasti ja kaukaa. Niissä kisoissa pääsin myös palkinto pallille sija kolme! oli hyvä saavutus. Valkovenäjälle meni sija yksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan hyvin tämän Itä-Siperian hirvenhiihdon vuonna 1993, kun Suomessa oli pulavuosi. Timppa jäi loppunousun rytminvaihdossani niinkuin seisomaan ja laskettelin maaliin ennen häntä vaikka en paljon erottanut maaliviivaa, kun parta ja silmäripset huurtuivat paukkupakkasessa. Keli oli kuitenkin hyvä eikä voiteluvaikeuksia ilmennyt. Sakon hirvikivääri toimi kuin nakutettu, kympit joka laakista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuu! . . . Juuu! voit sä skrivata ja veivata mitä lystäät mä tunnen ton timpan läpikotaisin. On huikeen ihana lojaali mies sekä aito herrasmies. Herrasmies käytöksineEn sille, joka sen ANSAITSEE! Slaavilaista verta virtaa hänen suonissaan ja paisuvaisessa. Saa naisen tuntemaan todella olevansa NAINEN!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille