Aloita uusi keskustelu

Tervahiihtokin peruttu

Aloittaja: Ylen antajat Urheilu 11.2.2020 03:49

Lieneekö edens uusi tieto. Yle kertoi tekstitöllössä, että myös Tervahiihto olisi peruttu lumien puuttuessa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 58 viestiä

Onko Oulun hiihtoseuran porukka niin mustasukkaisia siitä Tervahiihdostaan, ettei ole voineet siirtää sitä sinne missä on lunta. Ei maastamme lumi lopu vaan sitä on tuolla hiukan pohjoisemmassa ainakin metrin verran. Jos olisi ollut halua ja tahtoa niin Tervahiihto olisi voitu järjestää ainakin Rovaniemellä ja melko varmasti myös Ranuallakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uneksimista tuo onkin. Monenlaista "voi" jos rahaa riitää.
Moniko OHS:n talkoolainen lähtisi Ranualle omin kustannuksin talkoisiin? Vedä nyt se "laiskuus- kortti", niin hyvä tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensi viikonloppuna Lahdessa pidetään Rukan mäkikisa!
Kyllä paikkakuntaa voi vaihtaa tarvittaessa: Finlandiahiihdon voi aivan hyvin pitää vaikka Rovaniemellä ja Tervahiihdon Kuusamossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parin viikon päästä vain 100km pohjoiseen on vastaava tapahtuma. Eikä ole lumesta pula!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Veikko Anttonen kirjoitti Tervahiihdon perumisesta Kalevassa 26.2. Kirjoituksen jälkeen en ymmärrä, miksi hän on entinen puheenjohtaja. Harmi, että noinkin innokas ja taitava OHS:n talkoolainen ja ilmeisen yhteistyökykyinen johtaja on väistynyt laiskojen ja saamattomien seuran ihmisten johdosta rivijäseneksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin aikoinaan monena vuotena OHS:n innokas talkoolaisena tervahiidon aikaan. Sitten aloin pikkuhiljaa väsymään ja kyllästymään hiitäjien valituksiin ja narinaan pikkuasioista.
Lopulta päätin vanhuuden painaessa, että eiköhän se pyyteetön työ minun kohdalta riitä. Nyt on sinun innokkaan vuoro.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiattoman panettelun jatkuessa moni talkoolainen lyö hanskat tiskiin eli sitä saa mitä tilaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän lieneekin Veikko Anttosen ja Kalevaan 27.2. kirjoittaneen Lauri Palosaaren tavoitekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

esitti kirjoituksessaan kuinka helposti olisi saanut n. 50 km pitkän , korvaavan tervahiihtoreitin. Hänen esityksessään oli mm. Hönttämäki-Jääli reitti. Sehän on yhdensuuntainen "pistolatu". Miten sellaisessa onnistuu luisteluliitto, jos hiihtäjiä tulee/menee molempiin suuntiin. Väylän pitäisi olla leveydeltään kaksinkertainen. Muutenkin hän näki esittämiensä reittien kunnon parempana, kuin ne todellisuudessa olivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähes vuosittain olen terviksessä hiihtänyt jonkun matkan reilun 20 vuoden aikana. Yhdyn Anttosen näkemykseen, että lopullinen tahto viedä kisat läpi puuttui. Luovuttaminen ja periks antaminen on tätä päivää, valitettavasti.

Hyvä työ nykyisen reitin eteen tehtiin. Mutta Oulun osuus laduista on ollut huonossa kunnossa. Tahtoa on puuttunut ladun tekijöiltä. Hiukkavaaran aikaan 2 kierrosta ei motivoinut. Rata olis pitänyt rakentaa yhteen lenkkiin kuten aikaisemmin ympyrärataa haluttaessa.

Maaliin oli kaikista huolimatta ouluhallille hyvä tulla. Vielä parempi olisi tulla torille. Halutessa sinnekin voisi maalin viedä. viimeiset 2 kilsaa vois olla perinteisellä ja 2 latua rinnan. Laadulliset asiat ratkaisevat, satanen hyvästä hiihdosta on pikkuraha.

Toivon tervikselle hyvää jatkoa ja talkoolaisten motivointia järjestäjiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saas nähdä ajetaanko Raksilassa moottorikelkkakisaakaan nyt 21.-22.2. kun molemmille päiville on luvattu vesisadetta ja plusasteita, myös tuulta. Jos päästään ajamaan niin löytyyköhän katsojia. Itse oon kahden vaiheilla, jättäiskö tänä vuonna väliin ja hakeutuis sisälajien pariin. On tää ihme talvi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Useimmilla meillä seudun asukkailla lienee mukavia jopa hikisiä muistoja Tervahiihdosta.
Itsekin tuli nuorena muutamana talvena 75 km:ia kierrettyä Joskus -70 luvun alkupuolella. Muistan Oulujoen jäältä yhden lähdön, kun Hatunen ja Oikarainen myöhästyivät lähdöstä jääden sinne meidän massahiihtäjien taakse ja sekaan, mutta sieltä ne vain mestarihiihtäjät latu-uran ulkopuolelta rynnistivät koko populan ohi ja jakoivat keskenään pääpalkinnot. Mutta enpä muista kumpi oli voittaja?
Tietenkin oma legendansa on moninkertainen paraolympiavoittaja kempeleenmies Pertti Sankilampi, joka istui jo saunassa muiden "tervejalkaisten" vasta suunnistaessa saunaan, niin he sitten Pertiltä kyseleen, että miten jo täällä olet, niin paraolympiavoittaja oli lagooniseti tuumannut, että "kun on tuo toinen jalka puuta, niin se ei väsy". No Pertillä on "repullinen" voitettuna paraolympiamitaleja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaisi vaikuttamaan että jatkossa nämä verovaroin yhteiskäyttöön tehdyt kuntopolut ja radat saattavat olla kaikkien käytössä ympärivuotisesti. Kukin voi mennä parhaaksi katsomallaan tavalla, omaa vauhtiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laturaivokin on kohta muisto vain. Hyvä niin. Kulkusuunnan valinta on vapaa, kohdatessa hymyillään leveästi ja nyökätään tervehdykseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan, sen takia näin "huonon lumitilanteen aikoina" nimenomaan hiihtäjille varta vasten valmistetut ladut tulisikin jättää tahallaan tallomatta ja vain hiihtäjien käyttöön ja patikoinnit keskittää jalankulkijoille kunnostetuille väylille ja poluille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoinen veto järjestäjiltä väite ettei aikaisemmin olisi peruttu sään takia. Vuosi 1929 on peruttu, koska oli lämmintä ja lumetonta. Eli ei mitään uutta auringon alla sään suhteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille