Aloita uusi keskustelu

Rahalla saa

Aloittaja: Urheilu 8.10.2019 09:50

Suomessa lienee maailman kovatasoisin keihäsvalmennus. Keihään optimaalinen nopeus, lähtökulma ja se missä asennossa heittäjän tossun tulee olla, tiedetään tieteellisen tarkasti. Sitten tulee jostain Granadasta joku tuntematon nuorukainen ja viskaa 90 metriä ja vie mitalin suomalaisten nenän edestä.

Valmennukseen syydetään tuhottomasti rahaa, koska urheilijan ympärille rakennettu bisnes sitä vaatii. Kuitenkin menestyksen suurin tekijä on yksilöissä, urheilijoissa, jotka joko omaavat menestykseen vaadittavat ominaisuudet tai sitten ei. Heidät voi helposti pilata ylivalmentamisella, yliharjoittelulla tai tieteellisellä mambojambolla. Ei valmennus, kemiallista valmennusta lukuun ottamatta voi tehdä keskinkertaisesta urheilijasta kuin keskinkertaisen urheilijan, se nähtiin Dohassa.

Kun urheiluun on saatu mukaan sellaisia maita ja urheilijoita jotka aikaisemmin eivät olleet lajista kiinnostuneet suomalaisten on yhä vaikeampi tilastollisesti pärjätä. Kun riviin pistetään sata keihäänheittäjää, yksi tai kaksi heistä on fyysisesti sellaisia, joita ei edes suomalainen valmennus pystyisi pilaamaan. Urheilu on valtavaa bisnestä, johon on pesiytynyt kallispalkkaisia urheilujohtajia, joille maksetaan siitä, että he selittävät mustan valkoiseksi. Suomalaiset kilpailevat määrällisesti ja tulostasollisesti piirisarjassa, eikä siinä ole mitään vikaa.

Siinä sen sijaan on vikaa, että urheilujohtajien palkat ovat Suomessa luokkaa + 100 000 euroa vuodessa. Palkkoja voisi verrata firmojen toimitusjohtajien palkkoihin, jotka ovat ainakin jossain määrin sidoksissa tulokseen. Urheilujohtajat, valmentajat, voivat sen sijaan puuhastella ja puhua puutaheinää ilman että heidän asemaansa kukaan kyseenalaistaisi. Rahalla ei saa aikaan tuloksia, sillä saa kauniit kulissit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 8 / 8 viestiä

En voi ymmärtää, miksi kilpaurheilua pidetään niin tärkeässä roolissa? Jos joku saa pallon verkkoon, juoksee pisteestä A pisteeseen B himpun nopeampaa kuin muut tai viskaa keihään jonnekin kenttää , niin mitä ihmeen merkitystä näillä tyhjänpäiväisillä vouhotuksila on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kauan kun ihmisjoukkoja kiinnostaa kilpaurheilu tai mikä tahansa asia ,vaikka reality sarjat tai e-sport yms. niistä puhutaan ja mistä puhutaan ja seurataan siellä liikkuu ihmisten mukana myös raha.
Jotkut elävät ja jopa tienaavat hyvin tubettamisella ja blokkaamalla , tuntuu tai ainakin jokin vuosi sitten tuntui täysin turhalta.
Myös kun ollaan urheilukategoriassa niin e-sport oli kiva harrastus, mutta julkisuuden myötä siitä onkin tullut urheilulaji ammattilaisineen. Näin kävi myös jokin aika siten salibandylle joka oli ensin sählyä mutta kiinnostuksen myötä nimi muuttui ja raha tuli kuvioon...
Kaikessa on kyse valinnoista. Jos jostakin syystä päätetään ettei enään kiinnosta kiekon perässä luistelun katsominen, niin lajilla loppuu rahat. Tietyillä alueilla ei kiekko kiinnosta , saatikka pesäpallo ja jalkapallo jotka on suosittuja lajeja yleisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on jo varmasti niin paljon urheilutietämystä että sen pitäisi laskea valmentautumsen hintaa. Keihään viskaaminen ei edes ole rakettitiedettä. Ei myöskään lihasten hankkiminen sitä varten. Valmentaja on useinmiten lähes tarpeeton.

Heitämisessä ei tarviota kuin hyvä vauhti, vauhdin sopettaminen koko vartalon kiertoheittoliikkeeseen tukijalkaa vasten ja käden piiskamainen loppuliike keihäälle noin 35 asteen kulmassa. Hyvin helppo homma jonka osaa jokainen joka on joskus kiviä heitellyt. Ei siinä paljon valmentajaa tarvita. Hänet voi korvata videokamerallakin. Keihäänheitto ei ole voimalaji vaan nopeuslaji.

Ongelmana on juuri raha. Kun se ei ole todellisuudessa ollenkaan hyvä motivaattori. Meillä kaikilla on jo sitä taskut ja kassit täynnä. Rahan tuominen kilpaurheiluun on heikentänyt aitoa kilpailyviettiä ja harjoittelun nautintoa. Jos urheilun henkinen tila olisi kunnossa, keihäänheittäjät olisivat huippuja mutta vain pari kautta. Uusia tulisi aina tilalle. Nyt koko systeemi on sellainen että samat ns. huiput valitaan edustamaan vuosi toisensa jälkeen vaikka heiltä puuttuu aito motivaatio. Heille riittää että pysyvät valmennusringissä mukana. Ulkopuoliset pysyköön poissa.

Nykyään ei suomalaisten huippujen menestymisen seuraaminen penkkiurheilijalle tärkeää. Siinähän pettyy joka kerta. Paljon kivempaa on seurata mukavan näköisten nuorten naisten ja kehittyvien urhelijoiden Personal Best -aikoja. Sen ylittämiset on urheilun suola ja sokeri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin näin. Jos on halua ja vähän lahjoja niin pitäisi pärjätä ihan omilla harjoitteluilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se vissiin pitäisi Tenavan alkaa valmentajaksi kun noin hyvin asiat tietää. Tai on siis tietävinään. Kuten tavallista...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ihmettelet syitä huonoon keihäsmenestykseen. Kaikki epäonnistuminen viittaa hallitukseen. Keskustan urheiluministeri urheiluministeri on mm-tason juoksija, ei keihäänheittäjä. Asiantuntemus on heikko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä urheilijan menestykseen vaaditaan muutakin kuin rahaa. Ekana, että on fyysisesti ja henkisesti kunnossa ja jos niitä ei osata hoitaa kuntoon ei rahalla tee mitään. Parempi silloin olla menemättä kisoihin. Kalevan kisoissa kyllä parjätään ja tehdään tulosta mutta kun mennään isolle areenalle, ei henkinen kantti kestä kisaa. Suurin syy suomalaisten urheilijoiden epäonnistumiseen on henkisten voimavarojen puute. Jännittäminen pilaa kaiken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tenavatähti osoittaa jälleen ylivertaista tietämättömyyttään. Peters on grenadalainen, on siis kotoisin Grenadasta, ja heitti 86,89 metriä, jolla voitti maailmanmestaruuden Dohassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Olehan varovainen, koska Juttutuvan virallisen totuuden mukaan osakesäästäjän on tunnetusti mahdotonta voittaa massimieh... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille