Aloita uusi keskustelu

Oululaista pesäpalloilua

Aloittaja: yks katsoja Urheilu 4.8.2013 21:56

Kävinpä katsomassa tänä iltana pesäpallostadionilla ottelun Oulu vastaan Kuopio. Ilma oli hyvä ja katsojiakin ihan kivasti. Minua aloi vain nyppiä mahdottomalta tuntuva rahastus: pääsylipuissa ja myytävissä virvokkeissa. Enpä ostanut muuta kuin pääsylipun ja söin vasta kotona ottelun jälkeen. Oulussa osataan ainakin rahastaa ja tällä kertaa pelatakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 55 viestiä

Nyt uusittu Lippo hoitaa asiansa hyvin on menestynyt jo yli tavoitteensa. Se täytyy kaikkien tunnustaa ja suhtautua positiivisesti loistavaa nuorisotyötä tekevään seuraan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaisen pesäpalloilun tilan voi tarkistaa ensi keskiviikkona. Vastustaja tulee Superpesiksestä.
Mikäli Lippo pitää edellisen ottelun tason, voi vierailija olla ihmeissään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottelukuuluttajan tehtävä on luoda tunnelmaa ja antaa informaatiota. Pelkkä onnistuneen urheilijan nimen venyttäen huutaminen on kuitenkin lähinnä kornia.
Lipon otteluiden kuuluttaja on maan huippua. Asiantuntemusta ja myös vastustajan onnistumisten arvostaminen sopii järkilajin henkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinoot oikiasa, Lipon kuuluttaja, mutta se musiikki.
Sitä samaa kuin jäähallissa pelien aikana. Jääkiekon kuuluttajat on poikasia, höpöttäjiä, huutajia Lipon kuuluttajaan verrattuna.
Mutta, mikä prr...le siinä on ettei oo selväjärkistä noissa porukoissa jotka musiikista päättää.
Jos istut pesäpallostadionilla keskellä syöttölautasen ns. takana ja ylös 10 riviä niin musiikki on siinä yli 100 db:ä , mittasin.
Ja musiikki joka soi on sellaista lajia jota 90 % katsojista ei ikinä kuuntele.
Jäähallissa on lisäksi niin typerää että musiikki soi taustalla puheenki aikana ja koska kuulutusjärjestelmä on sata vuotta vanha niin puheesta ei saa selvää.
Ja lisää, tumma miesääni ja basso ääressä niin mössöä on, mössöä.
Muuten ihan mukavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta joka sana. Kuuluttaja on huippua mutta ilmeisesti kaiuttimet ovat suunnattu väärin. Musiikki tulee kotipesän takaiseen katsomoon liian voimakkaana. Asia lienee helposti korjattavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Jos kommentoija pitää 10 euron normaalia 1-sarjan lippua kalliina, niin halpoihin pääsylipun hintoihin kirjoittaja on tottunut. Itse pidä Kempeleen Kirin superpesiksenkin lippujen hintatasoa (10 -14 Euroa) hyvinkin kohtuullisina. Nykyisilläkin lippujen hinnoilla seurat eivät tahdo millään tulla toimeen. Kahvikupista ja makkarasta on jo melko kauan maksettu pari euroa kupilta tai kappaleelta joten lieneekö kommentoijalta jäänyt jokunen vuosi väliin peleissä käymisestä. Noin yleisellä tasolla halvempaa hupia kuin pesäpallo-otteluissa käyminen, saa melkeinpä etsiä, jos ilmaisia tapahtumia ei oteta huomioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lippo tekee todella hyvää juniorityötä, mikä on unohtunut tiedotusvälineiltä. Eiköhän seura tuo vielä monta mestaruutta Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusi vuotta vanha aloitus. Liekö oululainen pesäpallo kehittynyt niistä ajoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämänpäivän Iltalehessä Naispalloilija sano:"jotku tulee katsomaan takapuolia." Siis ei kannata sitäkää kattua ettei jouvu Häiriköksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeisen pesäpallopelin kävin katsomassa silloin, kun Lorpe huudatti kansaa. Mieleen jäivät myös Okkosen Kauko, Maanisen Olli, Ahon Kaino sekä Tirin Reijo. He kaikki olivat suuria tähtiä. Kun em kuuluisuudet poistuivat pelikentiltä, poistuin minäkin katselemaan jalkapalloa, jossa sentään hiki tulee useamman pelaajan pintaan.
Mielestäni pesis kaipaisi sääntömuutoksia, joka lisäisi lajiin enemmän mielenkiintoa.
Esim.
-juoksujen tilalle pistelaskujärjestelmä
-koppi on hyvä suoritus, siitä piste
-haavat poistetaan
-väärästä syötöstä vastapuolelle piste
-kotipesään juoksusta piste
-takalaiton poistetaan
-pelaajien määrä min 2x5, max 2x7

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittakaa tuo koko Pattu Oululaiseten niimiin, ei kiinnosta yhtään näin Raahelaisena koko joukkue. Jos se saadaan sinne, niin hyvä minulle.

Pesäpallo, junttejen laji kuten Amerikan serkkujen vastaava....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisäpelejä on tulossa. Ehkä lauantaina tai myöhemmin superpesijoukkue putoamispeloissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pesäpallo on urheilun syöpä. Menee hukkaan monia hyviä urheilijoita, jotka varmaan menestyisi oikeissakin lajeissa. Pesäpallo ja Nelimaali ovat samoja ajanvietepelejä. Molemmat sopivat hyvin pihapeleiksi ja koulujen liikuntatunneille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on. Olisi "Tahko" Pihkala sata vuotta sitten tuonut Amerikasta vaikka baseballin, ilman mitään syöttökikkailuja, niin jotenkin voisi kestää radiosta näitä "mailan varressa sejase , kenttä rullaa jne." ja Sotkamossa epäurheilijamaista junttimölinää "kuolee, kuolee..." Saataisiin vielä kansainvälisiä otteluja, vaikka niissä tietysti hävittäisiin. Mutta silti baseball.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on jäänyt Oululaisesta pesäpallosta pelkästään sopupelit mieleen. Sitä saa mitä tilaa. Siksi katsomotkin ammottaa tyhjyyttään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsomot tuskin ammottavat tyhjyyttään siksi, että sinä jäät kotiin. Sunnuntaina Lipon matsissa oli 1800 katsojaa, ja lippo pelaa ykkössarjaa, ei superpesistä (vielä). Voi vain arvailla, paljonko katsojia katsomossa on ensi vuonna, jos nousevat superiin. Paljonko jalkapallon tai jääkiekon ykkösdivaripeleissä on katsojia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se ihme, että joku jaksaa vielä muistella pesiksen sopupelejä, kun niiden jälkeen on suurin piirtein kaiki muut pallolajit käryneet sopupeleistä ja loput sitten dopingista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jostakin pitää niitä euroja koittaa saada kun pelimatkat on pitkiä ja pientä kulukorvausta pitäis pelaajillekin maksaa. Pesis vaatii aika lailla aikaa pelaajilta kuin valkoiltakin. Sponsorit taitaa olla nykyään aika tiukassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Husu persuihin

Se on joukkoomme liian älykäs, ei oteta. Me erottuisimme muut tolloina. Lue lisää...
PERSU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/