Aloita uusi keskustelu

MM-lätkä

Aloittaja: Alapappa Urheilu 15.4.2019 08:47

Kertokaa Alapapalle, miksi Suomen maali hylättiin kun:
USA:n maalin takana seissyt tuomari nosti kätensä ylös siiretyn rangaistuksen merkiksi, (USA:n maalivahti kamppasi suomalaisen hyökkääjän), jonka aikana Suomi teki maalin. Eikö siirretyn rangaistuksen aikana saa tehdä maalia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 15 / 15 viestiä

Videotuomarit ovat tulkinneet asian siten, että suomalainen oli ollut syypää maalivahdin yliajoon ja sen takia oli maali hylätty. Pulinat siis pois jo tässä asiassa ja se ei enää muuta asiaa mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selkeä maalivahdin yli kolaaminen mielestäni suomalaispelaajalta oli. Ei maalivahti saanut tuon seurauksena mahdollisuutta torjua kiekkoa. Vaikka siirretty rangaistus olikin tulossa, niin ei maalivahtia silti saa estää tekemästä työtään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, mutta molarineito tai nuori rouva oli pois maalialueelta ja silloin hänet luetaan pelaajaksi. Kyl se maali olisi pitänyt hyväksyä, vaikkakin jenkit oli muutoin selvästi taitavampia; vauhdissa pysyi Suomitytöt hyvin, mutta kiekon käsittely usalaisiin verrattuna surkeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tahaton kontakti sallitaan, kun maalivahti pelaa kiekkoa maalialueensa ulkopuolella edellyttäen, että kenttäpelaaja yrittää kohtuudella minimoida tai välttää tällaista kontaktia"
Näin sanotaan säännöissä ja tähän vedoten myös maali hylättiin. Mielestäni suomalaispelaaja ei yrittänytkään välttää kontaktia, vaan rymisteli täyttä häkää päin. Ei mikään kiva tuomio suomalaisten kannalta, mutta ilman muuta maalin hylkäämiselle perusteet löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

se olisi ollut päälleajo jos maalivahti olisi pysynyt paikallaan, mutta nyt hyökkääjä ja maalivahti oli liikkeessä niin tuomio oli väärä. Maalivahdin työalue on maalattu kenttään, siellä se on koskematon mutta muualla yksi kenttäpelaajista tietyin rajoituksin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olisiko jotain hyvitystä tässä, kun suomalainen ei saanut jäähyä kanadalaisen aklaamisesta. Kanukki vieläpä loukkaantui tilanteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MInulle on ihan sama.
En katsonut. Sitä kumipalan siirtelyä uhotaan muutenkin liiaksi, niinkuin muuta ei maailmassa olisikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olihan se nolo tuomio, suorastaan ryöstö. Maalivahti syöksyi ulos omalta alueeltaan ja joutui suomalaispelaajan jalkoihin. Mutta peli on kuin elämä, ei ole aina niinkään oikeuden mukaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä!! Oli näköjään pakko saada mestariksi joukkue ison veden takaa ( Kanada tai USA) > Taas USAlaiset. Olishan se ollut vallan mahoton nöyryytys naiskiekonkin toiselle emämaalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säännöt on jääkiekossa samat kuin Formuloissa että paras ei saa voittaa.Siinä syy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinhän tuo meni.
Jos suomalaiset olisivat voittaneet kullan , niin jääkiekkoa olisi tullut TV:stä ainakin vuoden kolmelta TV-kanavalta joka päivä. Ei sitä olisi kestänyt Erkkikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saa tehdä. Videotuomari kuitenkin hylkäsi maalin maalivahdin häirinnän takia; ilmeisesti sen ’häirinnän’ takia, mikä tapahtui ennenkuin molke oli rähmällään alueensa ulkopuolella. Ja joo, saihan molkekin jäähyn kampituksesta, jota sitten tietysti istui kenttäpelaaja.

Toivottavasti suomalaiset ei tee kuitenkaan mitään noloa cry baby -protestia. Se ei tuo kultaa ”takaisin”.
Jenkittäret eivät täysin rinnoin mitaliaan juhlineet. Saa nyt sitten nähdä tässä parin päivän sisällä, miten reiluja ovat haastatteluissa, taitaa tuommoinen ”voitto” kuitenkin korventaa sielua.

Matsi oli tasaväkinen, mutta minun silmissäni ”aikuisen oikeesti” Suomi sen pelin voitti. Oli aivan mahtava suoritus suominaisilta!

Karman laki ja joukkueurheilu: Vähän kuitenkin jäi kaivelemaan se Kanadan maalin hylkäys Suomi-Kanada -ottelussa. Silmällä ekstrapoloiden se oli mahdollista, että kävi viivan yli maalin puolella, mutta patjaa ja jalkoja oli niin paljon tiellä, että kameroissa ei näkynyt, eivätkä pelaajat itsekään varmaan nähneet kävikö vai ei. Siinä mielessä jäi kaivelemaan, että toteutuiko nyt taas kerran Karman laki, mikä ulottuu seuraavaankin otteluun, eli nyt sitten USA-otteluun. Mutta kun Kanada ei sitten saanut sen hylätyn maalin jälkeen maalia, vaan Suomi sai, arvelin, että se Karmakin on kohillaan, vähintään ”sovitettu”.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mietin minäkin sitä, että oliko maali. Kamerat ovat sitä varten, että nähdään, missä on kiekko. Jos sitä ei voi todentaa siitä, pitää ratkaista, kuin oikeudessa, että vapautetaan, kun ei ole selvää näyttöä. Muistan aikanaan, kun ruotsin mokke torjui kiekko käsivarren alla kauhomalla maalin sisällä selvästi koukaten ja maalia ei silloinkaan hyväksytty, kun kiekko oli piilossa. Aikaa on varmaan jo 30v?. Muistatte ainakin joku sen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa'a, sitähän ihmetellään laajemmassakin piirissä, eikä kukaan ole sitä kertonut. On se vaan niin ihmeellistä tuo pelielämä, jotta täytyy kai opetella suosiolla hyväksymään, että suuren maan pelaajat voittaa, vaikka häviääkin. No, totuuden nimissä on kuitenkin suomalaisten taistelutahdosta huolimatta sanottava, jotta olihan jenkkinaiset pelaajina hieman parempia, mutta vain hieman, sillä, jos Suomen naisjoukkueelle saisi sellaista oppia, että mailaan tullut kiekko pysyy siinä, eikä lähde omille teille, niin oltaisiin jo paljon parempia. Hutilyöntejä oli myös turkasen paljon ja omia kaatumisia, jotka tietysti johtui väsymyksestä, mutta siitä huolimatta, kyllä Suomen naiset todellisuudessa voitti ja vain tuomarointi vei kultamitalin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi