Aloita uusi keskustelu

Mitallisaldo Dohan Yleisurheilun MM-kisoista.

Aloittaja: Sattumamitalisti. Urheilu 27.9.2019 20:04

Naisten moukari ja seiväshyppy alkukarsintoihin, kuten myös Camilla Richardssonin estejuoksun. Camillalla juoksu kulkisi, mutta esteiden ylitystä hän ei hallitse, mikä on ollut havaittavissa muissakin kisoissa. Kenestä suomalaisesta voisi leipoa sattumamitalistin; keihään heitosta tuskin ja Ella Junnilakin on juuri selittelijöiden kaartissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 57 viestiä

Mitallisaldo Dohan Yleisurheilun MM-kisoista jäi Suomen osalta hiukka niukaksi.

Ja se johtui vain ja ainoastaan siitä että siellä urheiltiin väärissä urheilulajeissa.

Esim jos siellä Dohassa olisi kilpailulajina ollut pitkälahkeisten villahousujen riisuminen päältään mahdollisimman nopeasti vain yhtä kättä käyttäen niin Suomi ehkä olisi saanut jopa kolmoisvoiton niin miesten kuin naisten kilpailussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienosti meni. Kaikki mitallit saatiin jaettua ja muutama ylimääräinenkin. Suomalaiset pärjäsivät hyvin omalla tasollaan. Ei muuta kun seuraavia geimejä odottamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nostetaans tämä aihe vielä uudelleen framille. Suomen yleisurheilu on menossa manan majoille. Syöksykierre on jatkunut koko 2000-luvun eikä loppua näy. Nyt kun meillä ei enää ole keihäänheittäjiäkään niin koko karmeus tulee näkyviin. Keskinkertaisuuksia toisensa perään. Eikä yhdelläkään potentiaalia nousta maailman huipulle. Junioreissa sama juttu. Näkyvissä ei ketään todellista poikkeuslahjakkuutta. Samaan aikaan harrastajamäärät laskee kuin lehmän häntä ja kaikkein karmein tilanne on juoksulajeissa. Nuoret tarttee esikuvia ja niitä ovat olympiavoittajat, maailmanmestarit ja maailmanennätyksiä tekevät urheilijat. Nyt nuoret valkkaa lähinnä joukkuelajeja eikä ihme. Jääkiekko tietenkin ylivoimainen tässä, mutta myös j-pallo, koris ja sitten monet uudet lajit.

Ruotsilla mitalien värisuora, Norjalla kultaa,Virolla kaksi hopeaa ja Suomella yksi pistesija! Näyttää siltä että kaikki meidän aiemmat menestyslajit ovat kuihtumassa pois. Pohjoismaiset hiihtolajit ja yleisurheilu ovat sellaisessa negatiivisessa kierteessä että en usko niiden enää toipuvan siitä. Ne vaan kuihtuvat pikku hiljaa pois kun nuoria eivät kiinnosta lajit joissa meikäläiset ovat maailmalla lähinnä yleisen naurun aiheina. Entä sitten paini, soutu, ammunta jne. Niissä sama juttu. Kuihtumassa ovat nekin entiset menestyslajimme.

Ihmiset aina vetoavat siihen että maamme on niin pieni ettei voi odottaa ihmeempää menestystä. No, tämähän on ihan roskaa! Virossa viisi kertaa vähemmän populaa, Norjassa ja Tanskassa suunnilleen yhtä paljon ja nämä maat menestyvät loistavasti. Norjan tietävät kaikki ja Tanska oli ylivoimaisesti paras pohjolan maa edellisissä kesäolympialaisissa. Eikä Ruotsikaan ole mikään Intia mutta menestyy laajalla rintamalla.

Jotakin on pahasti pielessä tämän maan kilpaurheilussa! Koko 2000-luku on ollut yhtä alamäkeä ja se vain jatkuu. Meillä on kohta enää jäljellä jääkiekko ja formulat joissa pärjäämme kansainvälisesti. Mutta mikä kaikki täällä sakkaa, en tiedä???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä veikkaajana ja osarahoittajana haluaisin tietää, montako oli tuolla kisamatkalla kaikenkaikkiaan mukana siten, ettei itse osallistunut reissukulujen maksamiseen ja paljonko oli kokonaiskulubudjetti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Etelätalo, Korte, Hurske olivat ainoita onnistujia. Ruuskanen ja Helander voivat miettiä vakavasti alan vaihtoa. En usko että kilpailija itsekään kestää tuollaista pettymystä. Pitkämäki teki viisaasti, kun jäi kisoista pois. Ei sinne asti kannata lähtä häviämään.
Toivotaan, että Nuoret kuten Junnila ja Mäkelä saavat ensi kesäksi itsensä tulos kuntoon. On kuitenki olympia kesä tulossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loppuvetona Dohan kisoille voidaan todeta, että niin suomalaisten urheilujohtajien kuin urheilijoidenkin saavutukset jäivät monien aikaisempien kisojen tapaan kokemusten kartuttamiseen. Matkailu sentään avartaa, vaikka urheilulliset saavutukset jäivätkin ennätyksellisen alhaisiksi.
Suomen joukkueen urheilijoiden kommenteista pari jäi kaivertamaan mieltä. Naisten kolmiloikan edustajamme valitteli, ettei ollut vielä palautunut toissapäiväisestä kolmesta karsinta hypystä ja keihäänheittäjämme kertoi olevansa viimeisten heittojen aikana jo niin väsynyt, ettei yksinkertaisesti jaksanut viimeisillä kierroksilla yltää parempaan.
Miten ihmeessä näiden urheilijoidemme valtava väsymys muutamasta 10 sekunnin hypystä tai heitosta on suhteutettava esimerkiksi 10 000 metrin juosijoihin, joista lukuisat pistelivät alle 27 minuutin valittelematta väsymystä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ysin luokkaa antoi tämän aamun urheiluraati telkkarissa. Bubi perusteli sillä, että kaikki suurin piirtein onnistui omalla tasollaan hyvin ja tottahan se olikin, sillä tasohan on se mikä on tämän hetken tulos. Hyvät kisat kaikkinensa, vaikka nukkumisen suhde valvomiseen vaati järjestelyjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina sitä 10 kilometriä jotenkin maaliin jolkuttelee, mutta heitäpä yli 80 metriä keihästä. Se vaatii jalkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaisia toimittajia ja valmentajia on kiva seurata. Tuloksellisuus on vähän niissä toiveissa, joita ennen kisoja lausutaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Doha on ikävässä poliittisuudessaan ja äärimmäisessä korruptoituneisuudessaan eräänlainen yleisurheilun haaksirikko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laajemmin ajateltuna kisojen vieminen maihin, jossa naarassukupuolta edustava ihminen on jossakin lastensa ja kotieläimen välimaastossa, saattaa avartaa näkemään naisessakin potentiaalia muuhunkin kuin muodon vuoksi osallistumiseen musta 'kommandopipo' päässä neljänkymmenen asteen helteessä. Vaikka rahalla ja korruptiolla kisat ovat koreushyppääjän voitokkuuden näkemisen toivossa saaneet, niin saattaahan olla, jotta kisojen luovuttajat ovat myös tämän ihmisarvon puutteen ottaneet huomioon näkökannoissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naisena välillä huvittaa, kun tuota "naisen asema"-ilmausta käytetään usein aika tarkoitushakuisesti milloin missäkin yhteydessä ja varsinkin miesten taholta, jotka valheenpaljastuskokeesssa paljastuisivat itse suoranaisiksi naisten vihaajiksi tai eivät ainakaan miksikään naisten oikeuksien ja tasa-arvoisen kohtelun kannattajiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kisat ovat loppusuoralla ja eilen lauantaina kuten myös sunnuntain vastaisena yönä sai tuta hienoa urheilujuhlan tuntua. Kuulantyöntö köriläillä oli vertaansa vailla, mutta ei muutkaan lajit jännittämättä katsojaa jättäneet. Kuinka voi kolme henkilöä työntää kuulan käytännössä samaan mittaan.

"Yhdysvaltojen Joe Kovacs voitti kaikkien aikojen kovatasoisimman kuulantyöntöfinaalin Dohan MM-kisoissa lauantaina.
MTV:n seuranta MM-yleisurheilun lauantaipäivästä
Kovacs pukkasi viimeisellä yrityksellään 22,91 ja vei MM-kullan sentin erolla maanmieheensä Ryan Crouseriin ja uusiseelantilaiseen Tomas Walshiin.
Avauksellaan 22,90 työntänyt Walsh hallitsi loppukilpailua viimeiselle kierrokselle saakka, vaikka Crouser ja Brasilian Darlan Romani pommittivat jatkuvasti yli 22-metrisiä työntöjä.
Viimeisellä kierroksella Kovacs meni kärkeen, ja Crouser ohitti Walshin paremman kakkostuloksensa turvin. Puolustava mestari Walsh sai siis lopulta pronssia.
Neljänneksi jääneen Romanin tulos 22,53 olisi riittänyt kaikissa aiemmissa arvokisafinaaleissa voittoon.
Kovacs nousi kaikkien aikojen tilastossa jaetulle 3. sijalle, Crouser ja Walsh jaetulle 5. paikalle. Edellisen kerran pidemmälle on työnnetty toukokuussa 1990, kun Randy Barnes pukkasi nykyiset ME-luvut 23,12. " MTV Uutiset

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Randy Barnes saa pitää edelleen MM-tulosta vaikka hän antoi jo elokuussa 1990 anabolisia steroideja sisältäneen doping-näytteen ja joutui 27 kuukaudeksi kilpailukieltoon, jonka jälkeen hänen työntönsä lyhenivät selvästi. Kilpailukiellosta vapauduttuaan 1993 Barnes saavutti tuloksella 21,80 m Stuttgartin MM-kisoissa hopeaa, 1995 Göteborgin MM-kisoissa pronssia tuloksella 20,41 ja 1996 Atlantan olympialaisissa hän työnsi 21,62 metriä voittaen kuitenkin kultaa. Vuonna 1998 Barnes antoi androstenedionia sisältäneen doping-näytteen ja hänelle langetettiin elinikäinen kilpailukielto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama tlanne 100 metrin kisassa. Maailmalla on 6 juoksijaa, jotka on alittanut 10 sek rajan ja heistä peräti neljä on kärynnyt dopingista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotusarvo kisoista on 0 -mitalia ja suomalaiset kyllä tietää sen. Veikkauksella kerroin tälle vaihtoehdolle oli 1,1, joten lähes kaikki suomalaiset odottivatkin, että ilman mitalia jäädään. Mitali olisi siis jättiyllätys, jonkun finaalipaikkakin pieni sellainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille