Aloita uusi keskustelu

Miksi Suomessa ei osata hoitaa joukkueurheilun talousasioita?

Aloittaja: Aikamoista puuhastelua Urheilu 9.8.2019 18:34

Esimerkiksi Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho päivittelee tuoreessa jutussa sitä, kun Suomen kiekkoliigan vetovoima hyvien pelaajien hankkimiseksi hiipuu, kun muut eurooppalaiset kiekkosarjat jyräävät paremmilla taloudellisilla resursseilla ohi.
Miten on mahdollista, että muissa maissa, joissa jääkiekon pitäisi saada taloudellisesti ainoastaan murusia jalkapallon ollessa totaalisen suvereeni ykkönen, niin Suomessa tiputaan kelkasta, vaikka täällä jääkiekko pitää suht vahvasti ykköslajin valtikkaa? Onhan tämä nyt vähintäänkin absurdia ja kertoo siitä, että Suomessa tehdään jotain totaalisen väärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 14 / 14 viestiä

No siksi, kun noissa urheiluseuroissa on lähes aina seuran entisiä pelaajia päättämässä asioista, mihin heillä ei ole koulutusta eikä kokemusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksan asukasluku on 16 kertaa Suomen vastaava. Ruotsin about kaksi kertaa. Kummankin maan talous on suhteellisesti vahvempi kuin Suomen. Venäjä on sitten asia erikseen eikä siihen voi verrata.

Halusit ilmeisesti vain trollata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinusta tuntuu tuolta, kun et selvästikään ole perillä lainalaisuuksista lajien ympärillä.
Mistä luulet esim KHL rahoituksen tulevan.
Eikä Suomi ole kelkasta tippunut. Suomeen tulee pelaajia yleensä kehittymään, ei jäähdyttelemään ja se on hyvä joukkueelle johon pelaaja tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No etpä sinäkään tyhjentävää vastausta antanut. Miksi kiekossa monta maata on Euroopassa mennyt Suomen edelle esim palkanmaksukyvyssä, kun vielä vaikkapa 2000-luvun alussa Suomessa oli NHL:n jälkeen Euroopan vetovoimaisin liiga, niin hyvien pelaajien kuin myös palkanmaksukyvyn puolesta? Ja nyt puhutaan vielä maista joissa jääkiekko on totaalisesti jalkapallon ikeen alla toisin kuin Suomessa. Silti nämä ovat pystyneet kasvamaan Suomen ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos otat huomioon maan koon ja sen talouden koon voit jopa ymmärtää asian. Toki minä epäilen, että kykysi ymmärtää tuollaisia asioita on todella vajavainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Se, että monien seurojen talous on kuralla, johtuu yksinomaan siitä, kun seurat elävät yli varojensa.

Eli osaamattomuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan ja seurajohtajat kuittailee liian korkeita palkkoja itselleen! Pitäisi osata suhteuttaa tulos ja johtajien palkan suuruus toisiinsa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joo.liian paljon turhaa porukkaa päättämässä ja päättävät asioista miten sattuu.turhat pois ja avustusten jako järkeväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No miksiköhän esim jostain spurgumaista, kuten Puolasta ja Romaniasta etenee joukkueita jalkapallon Mestarien liigaan, jossa pyörii jättirahat. Noissa maissa seurat ei tienaa pääsylipputuloillakaan mitään, koska esim sarjapeleihin lippu maksaa tyyliin 2 euroa. Tienaavat saman 20 000 katsojalla mitä Suomessa 3000 katsojalla. Jostainhan ne repii rahaa toisin kuin Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syynä on se, että monet sarjat ovat todella lepsuja kysymään joukkueiden taloudellisia tietoja osallistumiseen ko. sarjaan. Olen todella vuosia seurannut jakapallojoukkueiden onnetonta jojotusta sarjojen välillä. Itse olen todella hyvillään, että oulusta ei noussut joukkuetta ja parin vuoden päästä pudottu alas. Kuitenkin kärpät ovat tehneet Junnon ajoista + tulosta lähes aina. Suomen koko euroopan väestöstä on vain noin 1% luokkaa. Noin 500 000 000/5 500 000. Siihen kokoon nähden olemme pärjänneet loistavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Euroopassa ja muualla maailmassa on todella paljon suuremmat jäähallit. Onhan seuran taloudelle iso ero onko katsimossa 15000 katsojaa vai 5000 katsijaa. Liput ovat kyllä samanhintaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etlö tajua, että Suomi on Euroopassa todella pieni valtio. Vain reilut 5 miljoonaa asukasta. Suuremmilla mailla on todella paljon suuremmat taloudelliset mahdollisuudet hoitaa hommat kannattavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Husu persuihin

Se on joukkoomme liian älykäs, ei oteta. Me erottuisimme muut tolloina. Lue lisää...
PERSU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/