Aloita uusi keskustelu

Matti Nykäsen patsas

Aloittaja: Kysyvä fani Urheilu 8.2.2019 18:51

Matille aletaan suunnitella vuorenvarmasti muistopatsasta. Pitääkö patsaan olla näköispatsas vai ei? Onko juttutupalaisilla jo visiota, millainen se olisi? Mitä materiaalia, kullattu, hopeoitu vaiko pronssinen? Entäs marmorinen? Mikä olisi patsaalle sopiva sijoituspaikka? Nämä asiat pitää olla selvillä, jotta lopputulos tyydyttää kaikkia. Mielestäni patsaan joutavat maksaa iltapäivälehdet ja keltainen lehdistö, mutta vaikuttaako se silloin patsaan ulkonäköön?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 33 viestiä

Tuommoiseen on Jyväskylällä 100 000 euroa laittaa heti, eintäpä jos vanhustenhuolto kaipaisi vastaavaa rahaa niin ehei sitä vaan tule

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Pitääkö patsaan olla näköispatsas vai ei? "

Kyllä se näköisenä parhaitten kuvaa asiaa! Mieluusti sellainen kullitettu versio!
Ja kun Matista on puhe, patsaan toiseen kainaloon mäkisukset, ja oikeaan käteen puukko, sekä oluttuoppi !
Näin siitä tulee sellainen kyseisen sankarin näköinen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jyväskylän kaupunki kustantaa ja hankkii patsaan. Jyväskylän kaupunginjohtaja sanoi, että Matti Nykänen on tehnyt enemmän kuin kukaan muu Jyväskylän tunnetuksi tekemisessä.

Kynttiläsuojaksi tarkoitettu betonipallo Laajavuoressa jo on. Ihmiset aivan selvästi haluavat sytyttää kynttilöitä Matti Nykäsen muistoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Matti Nykänen ansaitsee patsaan maailman parhaana mäkihyppääjänä.

Patsasta ei kannata marmorista tehdä, koska happosateet kuluttavat marmoria, kalkkipitoista kiveä. Finlandiatalon ulkoseinän marmorilaatatkin on pitänyt vaihtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Nykäselle patsas on ihan paikallaan, ja Jyväskylän Laajavuori on ihan oikea paikka. Nyt on monella suulla julkisuudessa valiteltu ettei Nykästä autettu hänen vaikeina aikoina. Muistelen kuitenkin että esim. Jyväskylän kaupunki rakensi Nykäselle omakotitalon ja tarjosi Matille kenttämestarin työpaikan kaupungin liikuntatoimistosta. Taisi hiihtoliitto tai joku näistä urheiluliitoista tarjota Nykäselle PR-miehen tehtävää, vähän samanlaista duunia mitä nykyään on TV kommentaattoreina jokaisessa urheilukisassa. Hiihtoliiton mäkihypyn valmentajan pestiä Nykäselle ei ymmärrettävistä syistä johtuen voitu edes tarjota ja varmasti Matti sen itse myös ymmärsi. Taloudellisesti Matti sai apua, koska yksityiset ihmiset ja isot sponsorit antoivat aktiiviuran jälkeen hänelle autoja ja asuntoja käyttöön. Ja varmasti läheisten että urheiluvaikuttajien toimesta yritettiin saada mies hoitoon mutta ei niistä ollut apua. Matti ei vaan pystynyt rauhoittumaan arkielämään. Se on ollut Matin ohella monen muun huippu-urheilijan kohtalo. Mistä lie aiheutuu, kuka tietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matin toilailut eivät poista Matin saavutuksia. Matille näköispatsas Jyväskylän keskustan puistoon parhaalle paikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matti eli omanlaisensa elämän, oli hyvää ja pahaa. Ei hän patsasta tarvitse, jokainen voi muistella häntä ilmankin ajatteleepa sitten niitä hyviä aikoja tai huonoja. Kunniaa hän sai silloin kun ansaitsi sen, loppuaikoina osoitti olevansa vain tavallinen ihminen, eikä ansaitse tulla jalustalle nostetuksi, niin kuin ei muutkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matti oli tunnustettu mäkihyppääjä, mutta myös lahjakas solisti ja strippari. Sen sijaan oluttuoppi ei kuulu patsaaseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää tehdä Matti Nykäspatsas, mutta ei vanhanaikaista näköispatasasta, vaan jonkinlainen abstrakti metalliromukasa, mielellään kierrätysmateriaalista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olavi Virran patsas on Tampereella Asemanpuistossa, mutta patsaasta ei ymmärrä mitään eikä sitä pysty tunnistamaan Virran patsaaksi ennen kuin lukee patsaan jalustassa olevan kyltin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos tiedosta.
Harmin paikka, että patsas on tunnistamaton. Olen kulkenut usein kyseisen puiston ohi
lomareissuilla, mutta huomaamatta patsas on jäänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös Sysmässä, Virran syntymäpitäjässä, on kuvanveistäjä Kimmo Pyykön toteuttama Hopeinen kuu -niminen muistomerkki. Sekään ei ole näköispatsas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo Nurmi juoksijapatsas on Helsingin Olympiastadionin lähellä. Eero Mäntyranta hiihtäjä patsas "hiihtää" Pellossa jokivarressa. Eiköhän sopivalle paikalle muistomerkki aikanaan Matillekin nouse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä Matti Nykäsestä tekee paremman ihmisen , kuin Ismo Kalliosta ? Miksi Ismo Kalliosta ei ole tehty patsas ehdotusta ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No miksiköhän. Ismo tunnetaan Suomessa keski-ikäisten ja sitä vanhempien joukossa.
Matti taas....... Mmm

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi