Aloita uusi keskustelu

e-urheilu

Aloittaja: Kolyma Urheilu 19.5.2019 10:59

Onko elektroninen urhelilu urheilua?

E-urheilussa yleisimpiä pelattavia pelejä ovat Dota 2, Overwatch, Counter-Strike, Quake, Warcraft, League of Legends ja Starcraft II.
Kaikki nämä pelit ovat tappamispelejä loppujen lopuksi.

Voiko tappaminenn olla urheilun päämäärä, vaikkakin virtuaalisesti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 12 / 12 viestiä

Samanlaista kaupallista roskaa kuin muukin urheilu. Palkintorahat kupataan tavallisilta pelaajilta, jotka ostavat peleihinsä lisäosia (pelifirmat laittavast osan niiden tuotoista palkintorahoiksi) ja laitevalmistajat myyvät muka vain pelaamiseen tarkoitettuja tietokoneen osia (samat osat saa melkein puolta halvemmalla ilman jotain gaming tai rog nimeä esim emolevyssä). Näytönohjaimet maksavat kahden pelikonsolin hinnan ja "huippupelaajat" striimaavat tuotoksiaan nettiin aiheuttaen ylimääräistä verkkoliikennettä.
Sitten nämä pelit joissa kisataan, no itse en pelaa noita aloituksessa mainittuja pelejä ollenkaan, joitakin olen kokeillut, olivat liian tylsiä. Pelaan muita pelejä.
Mutta jos joku suomalainen tienaa miljoonia e-mätöllä, niin se on hänen ongelmansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elektroninen urheilu eli esports on tietokonepelien kilpapelaamista. E-urheilijat eivät välitä tuon taivaallista pitävätkö tätäkin viestiketjua ajatuksillaan saastuttaneet entiset peräkammarin pojat ja nykyiset alkoholistisedät heitä urheilijoina vai ei.

Itse emme pidä tätä perinteisenä urheiluna emmekä itseämme siis perinteisinä hikiurheilijoina, jossa suoritusta arvotetaan leualle valuneen rään määrästä. Mutta jos joku haluaa tästä kysymyksestä vääntää peistä, niin EVVK.

Tietenkin myös fyysinen ja henkinen suorituskyky on koetuksella, kun kisataan suurista palkintorahoista maailman parhaitten pelaajien kesken. Huonokuntoinen pelaaja ei yksinkertaisesti jaksa keskittyä millintarkkaan touhuun tuntikausia. Ja jos taas kasetti ei kestä korvien välissä pettymyksiä, virheitä ja vastoinkäymisiä, niin ei voi odottaa glooriaa ja suitsukkeita turnauksista.

Esportsin kilpailullinen elementti kiehtoo niin itse pelaajia, kuin katsojiakin todella paljon. Niin paljon, että se on jo yksi maailman seuratuimmista lajeista kiilaten ohi monien perinteisten lajien. Esportin tähdet ovat monen nuoren idoleita ja he tienaavat miljoonia palkintorahoina.

Vastaavaa tähteyttä ja uraa tavoitellessa, monet nuoret tulevat oppimaan kuinka kovaa itsekuria, fyysistä ja henkistä suorituskykyä ja tavoitteellisuutta unelmien saavuttaminen vaatii. Niin kuin missä tahansa muuallakin elämässä. Ja jos he huomaavat ja oppivat tämän e-urheilun avulla, niin mikäs sen parempaa. Eipähän tarvi sitten tänne Juttutuvalle suoltaa katkerana kommentteja pikkupäissään sieltä peräkammarin nurkasta, kun on oppinut jo nuorena mitä vaaditaan unelmiensa saavuttamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Videopelejä pelaava nuori ei ole urheilija. Kyseessä on vakava ilmiö ja tällaisten peräkammarin harrastusten kehuminen heikentää nuorison terveyttä ja perheen perustamis viettää. Ihmettelen myös miksi YLE esittää televisiossa jotain ohjelmaa, jossa atk-nörtit ja muut sosiaalisesti kyvyttömät pelaavat "tappo" pelejä.
Väkivalta pelit eivät ainakaan lisää ihmisten perustaitoja. Ainoa mitä se lisää on limonaadin kulutus ja terveyskeskusten käynti maksuja. Typerää, todella typerää. Kyllä ennen oli paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei se ole urheilua. Siinä tietokone tekee ja pelaaja vain painelee nappeja. Urheiluksi sitä halutaan nimittää sen vuoksi, että saataisiin rahaa valtion kassasta kustannuksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä tietää onko mikäkin laji urheilua? Siitä että jos nimessä on sana urheilu niin se ei sitä ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös pesäpallokin ole urheilua vaikka Pihkala kehitetti pesäpallon kehittämään sotilaallisia taitoja eli kranaatin heittoa, syöksymistä yms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/