Aloita uusi keskustelu

Älä kävele tai luisteluhiihdä perinteisen ladulla

Aloittaja: Puusuksi Urheilu 29.12.2019 12:52

Voitteko nyt jalankulkijat olla menemättä sinne hiihtoladuille harjoittelemaan tasapainoa perinteisen latu-uralla? Lasten pöljyyden nyt jotenkin ymmärrän mutta se että siellä on tyyliin nelivitosilla kengillä tallottu perinteisen latu-uran välisellä harjanteella se on jo välipitämättömyyttä ja typerää. Teillä on n. 8 kuukautta vuodessa aikaa kävellä kuntoradoilla joten voitteko sen neljä kuukautta olla pois sieltä rikkomasta ja sotkemasta latuja! Eikä se hiihtolatu ole myöskään paikka jonne voitte antaa koirienne vääntää tortut.

Samaten arvon luisteluhiihtäjät! Pankaa ne sukset suppuun kun 2 suuntaisella ladulla kohtaatte toisen luistelijan. Ei teidän ole pakko Oulun latteassa maastossa wassutella tai kuokkia niitä perinteisen latuja pilalle. Varsinkin miehillä joilla on vauhti päällä ja hirveät wassuvauhdit menossa tuntuu olevan vaikeaa väistää muuten kuin vetämällä perinteisten latujen päältä. Ettekö te ymmärrä miltä se perinteisen latu tuntuu hiihtää kun siitä vetää kymmeniä välinpitämättömiä luistelijoita?! Kahtokaa nyt millaset muusit ja patit siellä on jäljintänne ja miettikää miltä siinä tuntuu perinteistä hiihtää kun ladusta ei ole enää mitään teidän rusikoinnin jälkeen jäljellä. Varsinkin nuilla karvapohjasuksilla se pilalle polettu perinteisen latu on hirveä hiihettävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 18 / 18 viestiä

Huono lumitilanne ilmeisesti pahentaa "laturaivoa", kun jokaiselle ryhmälle tai tuleville "Iivoille" ei löydy ikiomaa lumireittiä.
Tai olemmeko kuntohiihtäjätkin jo liian tosikkoja vauhtimme kanssa:
"Lapset joutuivat hurjan laturaivon kohteeksi Lappeenrannassa – hiihtokoulun opettaja: tämä toistuu joka talvi.. Aikuiset hiihtäjät huutelevat pienille hiihtokoululaisille, jotka heidän mielestään tukkivat reitin.
Hiihtokoululaisten kanssa samaan aikaan ladulla olleet aikuiset hiihtäjät ovat huudelleet pienille hiihtäjän aluille, miten lapset ovat muiden hiihtäjien tiellä ja tukkeena. Käytöstavat ovat unohtuneet täysin.
– Minulle on huudeltu kirosanoja, ja että pois edestä. Sitten on sanottu, että me sotkemme heidän hiihdon, kertoo 8-vuotias hiihtokoululainen. Laturaivo ei ole vain pieni ilmiö, vaan sitä on jatkuvasti, vähintään viikoittain.
– Viime viikolla aikuinen mies hiihti näiden lasten takana ja joutui sitten hiihtokoululaisten takia ylämäessä hidastamaan vauhtiaan. "Perkele kun olette täällä!", hän huusi meille, kertoo Lappeen Riennon hiihtokoulunopettaja..
(tekstikaappau yle.fi).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, ei kävellä niillä laduilla.
Vanha setäni, nyt jo vainaa, erehty kävelemään siitä, mistä oli ennenkin kävellyt, mutta kun siihen olikin tehty kuntolatu. Joku nuori nainen, hiihtelijä, poltti sitten proppunsa ja alkasi vanhukselle käkättämään. Setä siirtyi sivuun, aikansa kuunteli rauhallisesti ja sanoi vain sitten, että annoin jo latua, pitäs siitä nyt mahtua. Että kyllä ne vanhuksetkin joskus erhetyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koirankakat hiihtoladulla?
Kuinka te unohdatte keväthanget, joilla kukkii koirankakat?
Muistakaa varottaa ulkoiluttamasta koiria laduilla.
Olen kaksikymmentä vuotta Juttutuvassa pitänyt puhtaitten latujen puolta.
Nuorilta tuntuu unohtuvan Juttutuvan ohjeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

On olemassa myös koiralatuja. Se on sen taluttajan sanoisinko ajattelemattomuutta, mikäli antaa koiransa tehdä tarpeet ladulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuleppa. Minä maksan veroja siitä laadusta, niinpä minä menen sinne kävelemään ja tekemään mitä haluan. En ala sinun harrastustasimaksamaan. Tyhmä laji muutenkin hiihto. Se on kulkumuoto hankeen. Jos ihminen olisi tehty hiihtämään, olisi tämä syntynyt sukset jalassa, kuten ankka räpylät jalassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole syntynyt sukset jalassa, vaikka koenkin että hiihto on mahtava kuntoilumuoto. Ei ole pakko hiihtää räkä poskella ja otsa kurtussa vaan nautiskellen. Toki ne jotka halauvat mennä kovaa ihan ok. Kyllä sinne kaikki sopivat, niin lapset kuin senioritkin. Mukavia hiihtoja kaikille, muistetaan olla kohteliaita toisillemme. Se ei maksa mitään ja siitä saa hyvän mielen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiihto ei ole mahtava kuntoilumuoto. Voit ihan hyvin mennä vaikka jäälle tepastelemaan paikalleen ja otat vaikka jotkut sankot käteen painoksi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maksat veroja myös moottoritiestä. Menisitkö kävelemään myös sinne. No, ainakin pöljyys vähenisi pallolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan kun laduillakin on usein kävelykieltomerkki lisäkilpineen. Sitäkö ei tarvitse noudattaa, mutta muita pitää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin minäkin, hiihdän perinteistä ja sauvani huitoo ympyrää. Siinä samalla on parikin kertaa sauva vahindossa huitaissut koiraa ja sen ulkoiluttajaa, mutta minä en ole pysähtynyt, sanon aina, että "oho" ja jatkan matkaani.
Minä olen myös maksanut tuosta ladusta verojen muodossa, niin minähän hiihdän niin kuin minä haluan, omalla tyylilläni!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuleppa. Minäkin maksan veroja. Et sinä niitä latuja tee, älä myöskään riko niitä. Tyhmältä kuulostat mutta et ole saanut valitettavasti kapustalla käytöstä. Koita nyt jaksaa vielä muutama kuukausi niin pääset talsimaan kun ladut sulaa. Maksatko mieluummin kun makaan SINUN verorahoilla punkassa enkä hiihdä? Makaa vaan nyt sohvalla ja ota rennosti. Mä lähden hiihtään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis jokainen veronmaksaja on oikeutettu kävelemään ladulla ja jokainen siellä hiihtävä on oikeutettu maksamaan siitä kun siellä hiihtää. Maksaahan uimahallin ja kuntosalin käyttäjätkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun tekemästä laadusta et ole maksanut veroja senttiäkään. Itse olen sen omin kustannuksin ja vaivoineinie tehnyt, kaikkien iloksi tosin. Siksi toivonkin, että kävele mieluummin siinä latu-uran vieressä, niin iloa riittää pidempään. Kyllä me kaikki mahdutaan samoille reiteille ulkoilemaan, kun vähän otetaan toisia huomioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä voit kävellä sitten siellä umpihangessa niin ei latukoneen tarvi sinulle kävelyreittejä aukaista. Latukonekkin selviäisi vähemmillä ajokerroilla .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille