Aloita uusi keskustelu

Venäjällä säteilee taas.

Aloittaja: S.P. Ulkomaat 8.8.2019 22:04

Arkangelissa merivoimien ydinohjuksia huoltavassa laitoksessa on ilmeisesti aamulla räjähtänyt ydinohjuksen moottori ja ydinkärki on ilmeisesti levinnyt pitkin satamaa.

Läheinen merialue on suljettu kuukaudeksi, lähialueen asukkaita on kehoitettu nsuttimaan joditsbletteja, sulkemaan ikkunat ja pysymään sisätiloissa.

Onkohan nyt alkanut jokin uusi suomettumisen aika kun näistä Venäjän mogista ei taaskaan uutisoida juuri mitään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 104 viestiä

Venäjä on kuljettamassa kelluvaa ydinvoimalaa Siperiaan, joten..

"Venäjällä ryhdytään tänään hinaamaan maan ensimmäistä kelluvaa ydinvoimalaa Murmanskista kohti Siperiaa. Akademik Lomonosov -voimalan on määrä alkaa tuottaa loppuvuodesta sähköä Pevekin kaupungille Tshukotkan niemimaalla.
Energiaa tarvitaan niin kaivosteollisuudelle kuin kaupungin asukkaille. Lauttavoimala korvaa Pevekissä jo toimineen vanhemman ydinvoimalan.
Ympäristöjärjestöt ovat varoitelleet hankkeen vaaroista, Greenpeacen mukaan kyseessä on "Tsherbnobyl jäällä". Rakentajayhtiö Rosatomin mukaan voimala kestää niin jäiden paineen kuin mahdolliset tsunamiaallotkin. Jos reaktori jostain syystä ylikuumenisi, kylmää jäähdytysvettä on saatavilla riittämiin, yhtiö on muistuttanut." ote Karjalaisesta, jossa myös kuva laitoksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puutin myöntää kaikille halukkaille matkailijoille ilmaiset sähköviisumit.Täysjärkiset voivat matkustaa vaikka Kiinaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ydinkäyttöisiä lentokoneita suunnittelivat Usa ja Neuvostoliitto 1950- ja 1960-luvuilla. Molemmat luopuivat suunnitelmista suuren riskin vuoksi. Riski realisoitui Arkangelissa viikko sitten, iun Venäjä kokeili risteilyohjusta, joka voisi pysyä ilmassa päiväkausia.

Myös sukellusvenekoe epäonnistui pari kuukautta sitten, kun tiedemiehet jäivät nakkiin aikuosastoon. Akuissa oli käytetty halpismalleja, kun alkuperäiset "kalliit" ukrainalaiset akut korvattiin ei-ukrainalaisilla epästabiileilla lithiumakuilla.

Tuntuu kuin Venäjällä on annettu ukaasi (pers.suositus) ottaa riskejä, jotta militariteknologia- ja sovellukset saisivat uutta potkua asemarkkinoilla ja ennen kaikkea militaristatusta asekilpamarkkinoilla,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielikuvitusta käyttäen lentomoottorit lämmitetään ydinreaktorin tuottamalla plasmalla, jonka lämpotilasäteilyllä aiheuttaa turboreaktorissa työnnön. Toinen vaihtoehto on järjestää säätösauvat itse moottoriin. Itse lentoonlähtö toimii tilkalla matkaanlähdolle varatulla vesisäiliöllä. Matkalla pilvien vesihöyryt toimi reaktiomoottorin ylläpitäjinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjällä tapahtuu paljon asioita, mistä meille ei kerrota. Diktatuuriin liittyy aina salaisuuksia. Tahtoohan niitä olla kyllä demokraattisissa valtioissakin, mutta suhdeluku on aivan toista luokkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ne testaili jotain moottoria niin siinä tuskin oli ydinkärkeä paikallaan. Säteily on ohjuksen voimanlähteen, ydinpariston, jäänteitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ydinparisto tuottaa sähköä. Mutta ei sellaisia määriä että sillä saisi ohjuksen lentämään.

Kyseessä on nyt ollut ohjuksen moottorina toimiva ydinreaktori.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on tämä S.P. alias SOTILAS PÄSSI/PASSI rakas Juttutuvan ylläpitäjälle, on saanut taasen aloittaa uuden kommenttipalstan? Alapas haukkua naapurimaata ja sen johtajaa ja vaalehdella kaiken maailman tapahtumat hänen pääällensä! Minä poistun heti palstalta, jossa näen edellä mainitut nimimerkit!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä Iikori juokse karkuun.
Jos tiedoissani on virheitä niin anna pliis korjaavat tiedot.

-sp

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattaa olla kaikkien etu että Venäjän kansa vähenee merkittävästi muutaman vuoden sisällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiettävästi kaksi säteilyä saanutta on nyt menehtyneet säteilysairauteen Moskovalaisessa sairaalassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja hoitanut henkilökunta on altistunut myös säteileville vaatteille ja kropille.
Kansainväliset mittauspisteet on monet pantu kiinni, ettei säteilytieto leviä ulkomaille ja sitä kautta tieto mikä posahti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aiemmissa kokeiluissa noissa ohjusten ydinmoottoreissa on ollut jopa n. 60 kg lataus ja niistä on otettu tehoa ulos jopa 300 - 600 MW. Eli ihan pienoinen radioaktiivisuuden määrä ei ole.

Ydinaseissahan sadasta kilosta uraania otetaan yli 500 kilotonnin (500 000 tonnia trotyyliä vastaava) räjähdysenergia, mutta reaktoria ja pommia ei voi verrata keskenään. Ydinreaktorin voi räjäyttää höyryräjäytyksellä tai esim. muodostuvan vedyn räjähtäessä. Hyvin radioaktiivista ainetta voi kuitenkin päästä kymmeniä kiloja tämän ohjuskokeen seurauksena ympäristöön?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä kertaa kärsijät olivat vain venäläiset ja sehän ei johtoa sureta.
Kaikkien yhteinen ongelma on se, ettei mihinkään Venäjän tiedottamiseen voi luottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tiedottaminen ollut pysähtyneisyyden aikaan Suomessakaan ollut kovin luotettavaa. 1961 Novaja Zemljan maailma suurimman vetypommin laskeumat syksyllä 1961 salattiin täälläkin tasan tarkkaan vaikka geigermittarit näytti lukemia. Onneksi nyt ei enään "toveri" määrää mitä tiedotetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se muuten näkyi Suomessa se Novaja Zemlja n räjätyspilvi. Näin sen Sienimäise n pilven.. tämä on totta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Mistähän johtuu kaunasi oikeasti ay-liikettä kohtaan? Olet työnantaja joka on määrätty lakituvassa maksamaan lain mukais... Lue lisää...
tämä on jo vainoamis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.11.

Fingerpori

22.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/