Aloita uusi keskustelu

Syyrian sotaan sotillaallinen ratkaisu.

Aloittaja: Tilannekatsaus Ulkomaat 10.2.2018 11:12

Viime viikkoina on asiantuntioiden mukaan alkanut näyttää että Syyrian hallinto saattaa voittaa sodan. Tästä kielii myös se että nyt ollaan alettu vaatimaan kuukauden tulitaukoa jonka aikana Usa voisi aseistaa liittolaisiaan.
Ennen tulitaukoa Usan pitäisi painostaa liittolaisiaan osallistumaan vakavalla mielellä rauhanneuvotteluihin josta he ovat aiemmin jättäytyneet pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 28 viestiä

Turkki on alkanut lämmitellä suhteita Usaan. Tämän takia Syyria ja Venäjä ei tule hyväksymään Turkin sotaa kurdeja vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tauoton pommitus jatkuu.
Aina kun yksi sairaala tuhottu dronet seuraavat minne potilaat siirretään ja seuraava sairaala tuhotaan.
Länsi ei tee mitään.
Ce's lavie.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Usa tappanut satoja Venäläisiä ja Syyrialaisia pommituksillaan. Usa voisi patistaa malttillisia kapinallisia neuvottelemaan rauhasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Sota ei lopu ennen kuin A) siviilit loppuu tai B) Assad poistuu

Siviilien pommittaminen ja näännyttäminen jatkuu toistaiseksi.

Kapinalliset+USAn sanotaan tuhonneen jopa 600sotilaan venäläisarmeijan, tänään Israel sanoo tuhonneen puolet Assadin kaikesta ilmapuolustuksesta.
Assad ja Venäjä kostaa.
Jne.

Oma tarinansa on Kurdien lahtaaminen Turkin toimesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten on mahdollista että tämä amerikkalaisten, eurooppalaisten ja turkkilaisten syyrian miehittäminen hyväksytään länsimedioissa ja hallinnoissa sen enempää mutisematta. Eufratjoen itäpuoli joka on suvereenia syrian aluetta on amerikkalaisten miehittämä, samoin on osa irakin vastaisesta rajasta. Turkkilaiset höökii pohjoisessa afrinin alueella ja valtaa alueita syyriasta. Länsimaat taputtaa karvaisia käsiään ja vaatii että venäläisten on vetäydyttävä itäukrainasta. On siinä kyllä moraali korkealla ja ennen kuin vedätte henkeä niin miettikääpä miten demokraattinen tilanne on libyassa tai irakissa sen jälkeen kun länsimaat kaatoi niistä diktaattorit, miksi muuten saudit saa pitää diktaattorinsa jalustalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitatko ettei Syyriassa ole venäläisiä sotimassa? No kiitos selvennyksestä, minä hölmö olen uskonut uutislähteisiin. Nyt käännynkin sinun puoleesi kun tarvitsen tietoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäläiset on siellä laillisen hallinnon pyynnöstä eli sotivat laillisen hallinnon puolella. Aivan kuin amerikkalaiset nykyisin irakissa tai afganistanissa. Irakissa ja afganistanissa hallintoa vastaan sotivia kutsutaan terroristeiksi, kait se sopii syyriaankin. Kai tajuat eron vaikka kuinka tähdet vilisee silmissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan. Venäläisethän ovat tulleet "avuksi" hyvin useaan maahan kuten Itä-Saksaan, Unkariin, Tsekkoslovakiaan, Afganistaniin, tärkeimmät mainitakseni. Suomeenkin he yrittivät tulla avuksi Terijoen hallituksen kutsumana vuonna 1939, mutta jostakin syystä apu ei suomalaisille kelvannut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten myös amerikkalaiset hyvinkin herkästi, kuten libya, irak, muistat varmaan hyvin millä perusteella irakin diktaattori husseini kaadettiin, joukkotuhoaseet, ei muuten löytynyt yhtään vaikka niin oli varmat todisteet että niitä on, onko irak nyt parempi maa, en usko. Tuolla seudulla vain diktatuuri on toimiva hallintotapa. Se siitä.
Syyriassa joka tapauksessa venäläiset on kansainvälisen oikeuden mukaan oikealla puolella, olkoon itse hallinnosta mitä mieltä tahansa ja länsimaat yrittää kaataa terroristien avustuksella laillisen hallinnon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksiköhän nykäisit tuohon itäukrainan.
Sehän on selvää demokraattisen maan ryöstöretkeä.

Syyria paljon sekalaisenpi soppa. Lähtötilanne siellä oli huono ja huonommaksi menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demokratiassa ei kuule SP tehdä aseellisia vallankaappauksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sotilaallinen ratkaisu saadaan kun Venäjän, Syyrian hallinon, Turkin ja Iranin liittouma pakottaa Usan liittolaiset suostumaan rauhaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän näyttää siltä, että Syyrian hallinto ja kurdit ovat liittoutuneet ja Syyrian hallituksen joukkoja on jo saapunut kurdien avuksi Afriniin taisteluun Turkkia vastaan. USA on taas vetämässä joukkojaan pois alueelta, sillä se pelkää joutuvansa taisteluun NATO-kumppania Turkkia vastaan. Lisäksi Syyrian hallinto on jo kukistamassa viimeiset kapinallisten tukikohdat Damaskoksen lähellä Itä-Ghoutassa. Käytännössä sotilaallinen ratkaisu lähenee eli Turkin uhittelu on taas yhdistämässä syyrialaiset ja kurdit taisteluun yhteistä vihollista vastaa kuten aikaisemmin Isistä vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syyria on niiden monen valtion aseiden koekenttä , että ei se välttämättä vielä pitkään lopu. Turkki on tuonut sinne omat mausteensa, Israelkin on kuviossa mukana jne. Surkea tilanne, kun ulkopuoliset valtiot ovat päälle päsmäreinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha kuvitella, että Syyrian tilanteeseen on sotilaallinen ratkaisu. Kansanmurhaaja Al Assad Putinin tuesta huolimatta ei koskaan voi voittaa. Kansa on vahvempi, kuin diktaattori.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinäkö uskot vielä propagandaan Assadista. Samoinhan Irakin johtajaa parjattiin, Gaddafia libyasta. Mutta eiköhän kaiken takana ole öljy. Kuka hallitsee lähi-idän öljykenttiä. Kaksi saatiin lännen toimesta tapettua, Assadia olisi odottanut sama kohtalo, ellei hän olisi hakenut apua Venäjältä ja Iranista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos syyrialaiset saisivat palata takaisin n. 8 vuotta vuoden 2011 kevääseen ja heillä olisi tiedossa se, mikä nyt on, mahtaisikohan Al-Assadia ja hänen hallintoaan vastaan alkaa mielenosoituksia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko Suomi neuvotellut Venäjän kanssa rauhasta kuin täydellisen romahduksen partaalla. Häviävän osapuolen pitää tehdä aloite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joutuvatko Suomi ja Ruotsi Nato-asiassa puun ja kuoren väliin?

Erittäin suositeltavaa luettavaa tässä Nato-asiassa tarjoaa Into-kustannuksen julkaisema Vakaus vaakalaudalla. 20 eri al... Lue lisää...
Norbert Schaller

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi