Aloita uusi keskustelu

Äärimmäisen epävakaa Venäjä

Aloittaja: olja Ulkomaat 24.8.2019 13:50

Kylläpä Venäjän valtaapitävät pelkäävät. Retuuttavat alaikäisen putkaan, kun hän on rauhallisesti lukenut Venäjän perustuslakia mellakkapoliisien edessä. Mutta tulevaisuus on nuorten ja nuoret haluavat todellisen demokraattisen Venäjän ilman korruptiota ja oligarkkeja. Toivottavasti tulevaisuus tulee pian.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 625 viestiä

Verkkouutisissa kerrotaan kuinka Venäjä siirsi useita ohjuspattereita Suomen rajan lähelle. Kaikille Natoa vastustaville tiedoksi että venäjä on jo huomannut Suomen olemassaolon - laittamalla pään pensaaseen jättäydymme täysin venäjän oikkujen ja mielihalujen vietäviksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VAURAUS VALIKOIVAA

Karjalankannaksen työmies söi aikanaan pettuleipää, mitä syötiin sellutehtaan patruunan salongissa on toinen tarina. Suomen kansantalous nousi eurooppaankin verrattuna rivakasti ja onneksi sillä elintason paranemisella yhteiskuntamme yhtenäistyi, ihme kyllä mutta herrat senkin asian lopullisesti sössi. Kauppamiehet olisivat tehneet duuman edustajien kanssa sopimuksen ja nykyisin Suomi röyhisi Ruotsin edellä, eikä kaupunkilaispojat näkisi painajaisunia. Kiitos Karjalais-maammot kun kasvatitte lapsenne avarakatseisiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luovutetun Karjalan osuus Suomen sokerinjalostuksesta oli 40 ja myllyteollisuudesta 30 prosenttia. Miksi työmies olisi syönyt pettuleipää? Vai tarkoitatko aikaa Kannaksella vuoden 1944 jälkeen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työmiehetkö ne itse keksi idean perustaa sellutehtaita esim. Mäntään? Työmiehetkö suunnittelivat kaikki koneet ja laitteet? Työmiehetkö kulkivat maailmassa myymässä? Työmiehetkö keksivät rakentaa rautatien tehtaalle? Suomella on kautta historian ollut hyvät kauppasuhteet Ruotsiin ja edelleen Eurooppaan. Venäjän osuus Suomen viennistä viisi prosenttia ja siinäkin on viisi prosenttia liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raideleveys on sama kuin Venäjällä.
Suomen teollistuminen alkoi kun saimme Autonomian ja itsenäisyyden.
Ruotsinvallan aikana Suomessa ei ollut mitään teollisuutta ja rantaruotsalaisilla muutama kartanotila. Se siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Teollinen vallankumous alkoi 1800-luvun taitteessa Englannista. Teollistuminen lähti siitä liikkeelle. 1809 Suomi liitettiin Venäjään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitään Ruotsinvallan aikaa ei ole koskaan ollut. Yhteistä aikaa Ruotsin kanssa on 700 vuotta. Tuolta ajalta Suomeen on periytynyt lainsäädäntö, demokratian perusta, hallintojärjestys, yliopisto, hyvinvointiyhteiskunnan perusta, yhteydet Eurooppaan jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ruotsinvalta on ollut. Suomi oli ruotsalaisten sotaväkireservinä monta sataavuotta. Suomalaisia kupattiin ankarasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katso Yle Areenasta dokumenttisarja Suomi on ruotsalainen, niin ymmärrät ehkä asioita enemmän, siis jos kykenet ja haluat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan samalla lailla ruotsalaisia kupattiin. Ainoa ero oli, että Suomessa oli enemmän köyhiä ja siten enemmän halpaa reserviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjän duuma oli lyhytaikainen laitos, jonka bolsevikit lakkautti vuonna 1917.

Venäjän duuma ulotti yleisvaltakunnallisen lainsäädännön Suomeen, mikä merkitsi autonomian lakkauttamista. Kansalliskiihkoisen oikeiston edustaja Vladimir Purskevits huuhdahti ikimuistoiset sanat; ”Finis Finlandie!” - Suomen loppu!

Että sellainen Duuma! Suomi kuitenkin yhdistyi sortovuosina kun venäläistäminen uhkasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä on vakaa - kova, mutta hauras. Näin oli myös Neuvostoliitto, joka särkyi yhdessä lyhyessä hetkessä.

Sillä hetkellä, kun Putinin kleptokratia menettää legitimiteettinsä, koittaa Venäjälle uusi aika ja uusi järjestys. Se, millainen se on, on mahdotonta tietää etukäteen, sillä Putin on siivonnut kaikki mahdolliset vallan haastajat pois tieltään hyvissä ajoin.

Jotain tulee tietysti aina särkyneen hallinnon tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä on kuin uppoava laiva joka voi viedä mukanaan. Kannattaisi sementoida oma turvallisuuspoliittinen perusta riittävän vahvaksi hyvissä ajoin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turvallisuustilanne on muuttunut,koska sitä on MUUTETTU
Tekemällä soppareita ohi Eduskunnan ja Presitentin.
Juttupa tukee selvästi tuota Ulkoparlamenttaalista toimintaa,julkaisemalla vain "tietynlaisia tekstejä".
Hyvää on se ,että niillä ei ole vaikutusta esim. Natokannatukseen!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen ja Naton isäntämaasopimus on yhteisymmärryspöytäkirja (MoU). Suomi ei siis sitoudu yhteisymmärryspöytäkirjalla vastaanottamaan Suomeen Naton joukkoja tai sallimaan sellaisten kauttakulkua. isäntämaasopimus on luonteeltaan niin kutsuttu sateenvarjoasiakirja, joka standardisoi isäntämaatukeen liittyviä hallinnollisia järjestelyjä vähentäen tarvetta erillisille yhteistyöpöytäkirjoille ja teknisille sopimuksille.

Isäntämaatuki on sovellettavissa normaaliolojen koulutus- ja harjoitusyhteistyöhön. Arjessa ja harjoitusyhteistyössä tapahtuva isäntämaan tukijärjestelyiden käyttö luo luonnollisesti valmiuksia myös poikkeusolojen tukeen.

Yhteistoimintakyky on rakennettava valmiiksi, jotta se toimii tosipaikan tullen. Viimesyksyisessä Ruotsin johtamassa Aurora-17-harjoituksessa avun antaminen ja vastaanottaminen oli yhtenä Suomen ja Ruotsin joukkojen harjoittelun pääkohteena.

Suomi ei sitoudu yhteisymmärryspöytäkirjalla vastaanottamaan Suomeen vieraita joukkoja tai sallimaan sellaisten kauttakulkua Niinistö ja ulkopoliittinen ministerivaliokunta päättivät heinäkuussa 2014, että Suomi allekirjoittaa yhteisymmärryspöytäkirjan Pohjois-Atlantin puolustusliitto Naton kanssa. Yhteisymmärryspöytäkirjan valmistelusta oli informoitu eduskuntaa ensimmäisen kerran vuonna 2010 sekä keväällä ja kesällä 2014 ratkaisusta tarkemmin ilmenevin tavoin. Tasavallan presidentin ja ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokous oli 22.8.2014 linjannut, että yhteisymmärryspöytäkirja allekirjoitetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis toimittiin,kuten 1941,jolloin Presitentti Risto Ryti alekirjoitti hyökkäyskäskäskyn Itään,ilman Eduskunnan lupaa,joka oli kesälomalla!
No,tuomio siitä tuli,mutta armahdettiin "Nokalta" n.3-vuoden kuluttu terveydellisistä syistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

139 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille