Aloita uusi keskustelu

Voiko koko päivän paahtava aurinko sytyttää maastopalon ?

Aloittaja: Tuntematon Tiede ja luonto 28.5.2013 23:32

jos metsään tai kuivaan ryteikköön on heitetty juopottelun loputtua tyhjä alkoholipullo?
Muistan aikoinaan poikasena , kun keväisin polttelimme suurennuslasilla negatiivipaperia, joita valokuvien kehityksessä käytettiin. Tarkoitankin jos pullo on oikeassa kulmassa maassa siten, että suurentava pullonpohja, auringon myötävaikutuksella tekee polttopisteen rutikuivaan näreikköön tai johonkin helposti syttyvään materiaan. Jos tämmöinen on mahdollista, niin olisi viipymättä päihdyttävien aineiden pakkaaminen lasitavaraan kiellettävä, ja siirryttävä käyttämään muovipulloja. Onhan totta sekin, että itsestään alkoholikin on jo polttavaa, koska itsekin joskus sitä maistellessa tuntuu että vatsassa palaa, eli polttelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 22 viestiä

Täälläpä Norjassa sattui huoneistopalo kun lattialampun jalka oli painunut koveraksi ja auringon siihen paistaessa sytytti sohvan päädyn palamaan, se saatiin kuitenkin sammumaan niin että isommilta vahingoilta vältyttiin. Messinkinen jalka muistaakseni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liuos ei syty vaikka sytkärillä sytyttää, liuotin syttyy että heilahtaa. Etanoli on liuos jos alle 50 proosaa väkevyys, jos yli niin sitte liuotin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tähän mitään höpö höpö myytinmurtajia tarvita – tiedettä ja ajattelua vaan!
Otetaampa tiede ja luonto mukaan selviää miten palot luonnossa oikeasti syttyvät! Suomessa se on mahdotonta, koska yö kaste on niin voimakasta aluskasvillisuus sitoo kosteuden tehokkaasti. Mutta jo Australiassa itsesyttymiset ovat totta ja niitä tapahtuu hellejaksoina.

Mikä sitten palot sytyttää? muistellaampas biosynteesiä mitä siitä kouluajoilla luimme tai jotkut itse opiskeluna. Yhteyttämisestä lähtien kuivuus lämpö ja biorgaaniset aineet niden vaikutus kasveissa. No nyt alkaa polttaa ja kohta savuaa!! Siis kasvit erittävät herkästi syttyviä biosynteesejä yhdessä kuivuuden ja armottoman paahteen ansiosta ITSESYTTYMINEN ON TOSI ASIA! Tiedemiehelle tämä on itsestään selvä käsite, mutta kerroinpahan sen nyt kansalle kansan omaisesti. OLKAA TIEDOSTA HYVÄ !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräitä yksityiskohtia lukuunottamatta biosynteesi noudattaa epäilemättä ideatasolla järjestelmän ulkopuolelle jääneitä epäonnistuneita prosesseja lisäksi biosynteesi kuvaa hyvin toimintamenetelmiä parannettaessa huomaamattomia haittatekijöitä. Yksilötasolla luulisi Timpallekin olevan selvää, että biosynteesi havainnollistaa hyvinvointimalliamme sekä peräänkuulutettua lakonisuutta.

Universaalista näkökulmasta katsoen Timpan kaltainen tiedemies antaa mahdollisuuden parantaa runsain määrin esiintyvää suurpiirteisyyttä sekä rauhattomuutta. Lisäksi on huomioitava, että on hyvin vaikea johdatella asioita siten, että Timpan kaltainen tiedemies pakottaa kohderyhmän huomioimaan vastuunalaisia kontradiktioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Timpan suurpiirteisyydellä, Timpan päre saattaa tosin palaa siinä määrin, jotta maastopalo voi saada alkunsa siitäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

RKP(b

Niin kuulehhan . . . . ihanko tosi löit sillä vasaralla vaan peukaloosi joka on keskellä kämmentä? Tosin siihen ON helpompi tähätä keskelle kämentä, kuin reunoille. Ettei vaan ottanut jostain kimmoketta ja osunut kupolliin - oliko silmin näkijöitä? Tuo kirjoitukseni jota halveerasit oli muistin varassa kirjoitettu viittaus väitöskirjastani optiikan alalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Limingan mies ei taida joutaa kokeilemaan asiaa laatuviinipulloilla risusavotassa, joten Myytinmurtajien heiniä tämä saattaisi todellakin olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se takuuvarmasti onnistu pullonpohjalla sytyttämällä. Lasin pitää sopivan polttopisteen muodostamiseksi olla optisesti virheetöntä ja sopivan kupera. Kossupullon pohja ei ole kumpaakaan.

Sitä vastoin rutikuivaan kuloheinään voi suurehkon taittovirheen korjaamiseksi hiotuilla silmälaseilla kyllä saada tulen. Kossupullo siinä tapahtumasarjassa on vain sivuroolissa. Sen tyhjentäminen nääs moninkertaistaa mahdollisuuden silmälasien hukaamiseen.

Ehkä todennäköisintä lienee kuitenkin aerosolipullon aiheuttama itsesytytytys. Ainakin joissakin aerosolipulloissa on nimittäin varoitus räjähdysvaarasta yli 50 asteen lämpötiloissa. Ja sellaiseen lämpötilaan lienee mahdollista kuumentaa peltiä täällä jänkhälläkin. Vaikkapa tänään, kun mittarisssa oli fantastiset (anteeksi Katainen) + 28 astetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Metsissä on aina tulipalon vaara, ilman ihmisen myötävaikutustakin. Metsässä liikuskellessani olen huomannut sellaisenkin seikan, jotta lähekkäin olevat kelottuneet puut hankautuvat tuulessa toisiaan vasten, ja eikös tästäkin aiheudu kitkaa , jopa tulipalojakin ? Salama on kuitenkin yleisempi metsäpalojen aiheuttaja, kuin tuo em.
Saimme taas uutisista lukea Pohjois-Suomalaisessa vapaa-ajan keskuksessa Saariselällä riehuneesta rivitalo tulipalosta, mutta mikähän siellä aiheuttanut palon, joku kitka, mutta mikä lie ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos muovipullossa on vettä sopivasti niin sekin voi toimia polttolasina. Aika harvinaista näin syttyvät palot on, mutta ainakin teoreettisesti mahdollisia. Niin monen asian täytyy sattua kohdalleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntematon . . .. TÄYSIN UTOPIAA TUO!

Ajattele jo vettä itseään sehän toimii jäähdyttimenä veden pitäisi olla höyrystyneessä tilassa ja yli 500 asteen lämpö. Että sen läpikulkevaja taittuva auringon valo kykenisi mitään sytyttämään. Älkää tuoko elokuvan maailmaa todellisuuteen AJATELKAA LUKEKAA TULKAA TIEDOSTA KYLLÄISEKSI!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerro milloin teorian tapahtumat ovat saaneet aikaiseksi toimen piteitä? Soitatko hätäkeskukseen kertoen "Teoriassa täällä on metsäpalo ja teoriassa täällä tarvitaan palokuntaa ja paljon sammuttajia, mutta todellisuudessa palokuntaa ei kuitenkaan tarvirta.

Tuo teoriassa sana joutaisi suomen sanastosta pois kokonaa! Sen taakse on helppo piiloutua melkein asiassa, kuin asiassa laiskottelemaan. Eikö teoriaa ole kaikki asiat jotka eivät toteudu - ainakin niin pitkään, kunnes toteutuvat? Sen kummemmin ilmoittelematta tai luennoimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos niissä koskispulloissa on vielä ainetta jäljellä, niin eiköhän pullojenkeruuexperttimme Risto, ole jo saanut keruutettua ne sieltä metsistä pois, vasemmistoliiton suosiollisella avustuksella tietenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En oikein usko tuohon pulloteoriaan, sillä pullo tai sen pohja on äärettömän huono polttolasiksi. Koverien partapeilien ja kiikareiden tiedetään sen sijaan sytyttäneen tulipaloja, joten niiden paikka pitää sisälläkin harkita tarkkaan, etteivät ne jää auringonpaisteeseen.

Tietysti jotkin materiaalit, esimerkiksi kuiva jyrsinturve, eivät tarvitse kovin suurta lämpötilaa syttyäkseen, turvekin vain 150 °C, kun puu tarvitsee muistaakseni jo yli 400 °C. Mutta helteisenäkin kesäpäivänä pintalämpötila auringonpaisteessa jää reilusti alle puoleen tuosta arvosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puun syttymislämpötila lienee jossain 247 asteessa,mutta edelleen muutkin vaikuttavat tekijät on oltava yhteydessä.Jokin inhibitio lienee se periaatteessa on joka katkaisee tapahtuman.
Kyllä kai ilman ylimääräisiä vempaimia aloittajan tarkoittama on satua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se mahdollista, mutta huomattavasti todennäköisempää on sen maastopalon syttyminen tupakantumpista tai kulottamisen ja roskanpolton karkaamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi