Aloita uusi keskustelu

Viimeiset Homo sapiensi: Yal Noah Hatari.

Aloittaja: ohjatuilla ajatuksilla tuotettua Tiede ja luonto 6.2.2018 10:39

Ennen laulettiin viimeisestä mohikaanista, jolloin villiä länttä enää ole ei. Nyt voidaan laulaa viimeisestä Homo sapiensista, koska omia aivoja ole ei. Miten on, viekö nykymeno ihmisen lopulta turmioon.

"Historian professori, hittikirjailija Yual Noah Harari ennustaa nykyihmisen eli Homo sapiensin loppua. Harari varoitti myös digitaalisesta diktatuurista maailman talouseliitin kokouksessa Davosissa runsas viikko sitten, Tekniikka&Talous kertoo.
Israelilainen professori Harari on kirjoittanut kaksi suosittua teosta ihmisen kehityksestä, kirjat Sapiens: Ihmisen lyhyt historia ja Homo Deus, huomisen lyhyt historia. Nyt Harari arvioi Davosissa, että nykyihminen on viimeisiä Homo sapiens -lajin sukupolvia.
Hän ennustaa, että 100–200 vuoden kuluessa maapallon valtaavat uudenlaiset olennot, joiden keho ja aivot ovat siinä määrin muokattuja, ettei enää voi puhua ihmisestä. Tämä kehitys tapahtuu Hararin mielestä siksi, että ihmisen aivot, keho ja mieli ovat nousemassa talouden tärkeimmäksi kiinnostuksen ja muokkauksen kohteeksi esimerkiksi ase- tai tekstiilituotannon tilalle.
Harari on myös huolissaan datan ja algoritmien hallinnan keskittymisestä. Hänestä tulevaisuuden hallitsijoita ovat tahot, jotka hallitsevat dataa.
– Data on jo nyt tärkeintä omaisuutta. Ennen sitä oli maa, sitten koneet ja nyt data on korvaamassa koneet.
Professori on erityisen huolissaan ”ihmisyyden hakkeroimisesta”. Hakkerit voivat tulevaisuudessa päästä käsiksi esimerkiksi biometriseen dataan, joka kertoo, mitä ihmisen elimistössä ja mielessä tapahtuu.

Lue laajempi juttu Tekniikka&Talous-lehdestä." ote Uusi Suomi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 1 / 1 viestiä

Miten Harari ajatteli sitten, että kuinka ne lisääntyvät tai muuten lajina säilyttävät "geeninsä" tai olemisen ideansa jatkumisen, kun kuitenkin joskus nekin tulevat toimintakyvyttömiksi tai "huollettavan elinkaarensa päähän". Ei kai vain lisääntymällä? Jos noin on, siitähän se alamäki sitten alkaakin ehkä? Vai onko niillä semmoista tarvetta? Miten ne ideoi itselleen jonkin tarkoituksen olemassaololleen? Ohjelmoiko kuitenkin ihminen ne aluksi? Nämä 'kävelevät tietokoneet' tulevat jossakin vaiheessa "itsestään tietoiseksi", tekevät kapinan? Miksiköhän ne tekisi kapinan?...mitä ne sen kapinan jälkeen sitten tekee?? Alkaako joku niistä ajattelemaan olemassaolonsa tarkoitusta? Oi voi voi, siitä viimestään se alamäki alkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi