Aloita uusi keskustelu

TUULIVOIMAN INFRAÄÄNILLÄ EI TERVEYSVAIKUTUKSIA

Aloittaja: xpersu Tiede ja luonto 18.6.2017 13:16

Hallituksen teettämässä tuulivoiman terveysvaikutuksia koskevassa tutkimuksessa tuulivoiman infraäänen ja terveysvaikutusten välillä ei ole mitään yhteyttä. Tutkimus tehtiin persujen vaatimuksesta. Persu Matti Putkonen väitti infraäänillä olevan haitallisia terveysvaikutuksia. Hän perusteli tätä sillä että äänet räjäyttävät lepakoitta voimaloiden lähellä. Nyt valmistuneen ja aiemmin Turun AMK:ssa tehdyn selvityksen mukaan infraäänitasot tuulivoimaloiden lähialueilla ovat samaa tasoa kuin kaupunkikeskustoissa ja jopa huomattavasti alle sen mitä vallitsee esimerkiksi henkilöautossa ajon aikana tai asunnossa käveltäessä tai pesukoneen lingotessa. Ei siis ole viitteitä siitä että infraäänet näillä tasoilla aiheuttaisivat haittaa terveydelle. Paljonko tämäkin nollatutkimus tuli veronmaksajille maksamaan koska nämä samat tiedot olisi saatu maailmalla jo 30-luvulla tehdyistä tutkimuksista esim. USA:sta. Pitääkö meidän olla huolissaan seuraavaksi esim. maalämmön tuottamista sivuvaikutuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 21 viestiä

Aloittaja tarkoittaa ettei terveysvaikutuksia pidä mitenkään tutkia. Samaa hän suosittelee maalämpöjärjestelmille. Hänen mukaansa ne eivät voi aiheuttaa esimerkiksi pohjavesien saastumista 100 vuoden aikanakaan. Mitään ei pidä tutkia liian tarkasti, koska se estää kehitystä. Olen kuitenkin täysin varma ettei aloittaja mene itse asumaan lähellekään tuulivoimalaa puhumattakaan sen suojaetäisyyden sisäpuolelle. 30-luvun tutkimukset USA:ssa viittaisi toisaalta sarkasmiin sillä silloiset tuulivoimalat olivat niitä maatilojen hyrriä mitä näkee lännenelokuvissa. Ehkä se oli vitsi. Persuilla ei ole asiassa mitään tekemistä paitsi että ehkä perussuomalaisiakin kiinnostaa muukin kuin poliittinen kannatus ja hallituspaikat. Talvivaaran ympäristövaikutuksethan ja riskit jätettiin kunnolla tutkimatta. Nyt niitä joudutaan tutkimaan jälkikäteen ja se maksaa, eikä vahinkoja voi enää korjata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvivaaraa vastusti vihervasemmisto ja persut oli sitä mieltä että ne muutamat työpaikat pitää saada väkisin kainuuseen maksoi mitä maksoi. Ja nyt me veronmaksajat todellakin maksamme siitä. Kalliiksi tuli ne työpaikat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyse on samasta kuin rakennusten homeongelmissa eli niin isosta asiasta, että diagnoosia ei kukaan uskalla tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ohi kulkevat autot tuottavat enemmän infraääniä kuin tuulivoimalat mutta miten se on mahdollista että näihin ääniin ei kukaan Suomessa ole sairastunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nopein ja luotettavin tapa testata asia olisi aiheuttaa vastaava melu eduskuntasalissa, jos edustajat ei saa mitään oireita niin sitten se on turvallista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärtääkseni infraäänillä tarkoitetaan hyvin matalataajuista ääntä jota ei välttämättä edes kuule ja joka tuulivoimaloissa on jatkuvaa. Moni tehtaan lähellä asunut tietää kuinka häiritsevää tehdasmelu on ja kuinka kauas se voi kantaa. Melu on terveydelle haitallista. Pesukone tai auto, vaikka ne aiheuttaisivatkin infraääniä tuottavat ääntä vain hetken. Moniko kestäisi pesukoneen käyntiääntä edes yhtä päivää tai viikon ajan? Tuulivoimala humisee kuuluvasti joka ainoa päivä ja vaikka ei korvin kuuluvaa huminaa kuuluisikaan, voi infraäänet silti olla voimakkaita. Niiden terveysvaikutuksia on yritetty nyt tutkia. Tutkimustuloksena väitetään nyt ettei terveysvaikutuksia ole.

Mistään nollatutkimuksesta ei ole kyse vaan asia on oleellisen tärkeä voimalaitoksen lähistöllä asuville. Tuulivoimalat tuottavat infraäänten lisäksi normaalia ihmiskorvan taajuusalueen melusaastetta ja sen suojaetäisyys on yhä voimassa. En itse rakentaisi omakotitaloa puolta kilometriä lähemmäs tuulivoimalaa ja infraäänet saattavat vaikuttaa huomattavasti laajemmallekin. Ehkä niillä ei ole terveysvaikutuksia? Tutkimuksiin on kai syytä uskoa.

Norsut eli elefantit muuten viestivät toisilleen kilometrien etäisyydellä juuri infraäänten avulla. Norsun teho (kW) on aika paljon pienempi kuin 5 MW tuuligeneraattorin vaihteiston maaperään ja 100 metristen siivenlapojen voima ilmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunkialueella asuvat ovat koko ajan liikenteen infraäänien alistuksessa. Sairastuneita tälle äänelle on kuitenkin tasan nolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Infraääniä ja kuultavia matalia ääniä syntyy kun raskas ajoneuvo kulkee ohitse, mutta se on hetkellinen tapahtuma ja kuorma-autonkin tuottaman kuulumattoman infraäänen volyymi on paljon pienempi kuin valtavan tuulivoimalan. Ei se että kuorma-autojen ääni ei ole aiheuttanut terveysongelmia tai niitä ei liikenteen muusta melusta voi huomata, tarkoita etteikö tuulivoimalat voisi infraäänillään terveyteen vaikuttaa.

Olen aivan varma että jos asut rivitalossa ja naapurilla käy kuorma-auto tarpeeksi kauan tyhjäkäynnillä yhteisessä pihassa, alat siihen ärsyyntymään. Matala ääni kulkee maata ja rakenteita pitkin ja sen kyllä huomaa. Asumassani kerrostalossa tärisee ikkunatkin vaikka asun kolmannessa kerroksessa. Erään paperitehtaan matalat äänet kesäyössä kuuli 2 km päähän jossa silloin asuin. Tuulivoimaloiden infraäänet voi olla samanlainen asia ja jos voimalat on jo rakennettu, ei asialle enää mahda mitään. Ei ole mitään järkeä rakentaa voimaloita lähelle asuinalueita.

Hyvä asiahan se on jos infraäänillä ei ole terveysvaikutuksia. Itsestään selvää se ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukahan maksoi tämänkin tutkimuksen?Se kuka maksaa sen etuja tavoitellaan.Tässä on sama asia kuin ihminen on sähkölle allerginen mutta se ei näy vaan ihminen oireilee ja joku ihmettelee mikä häntä oikein vaivaa ennenkuin asia valkenee oireilevalle että se on ilmassa oleva sähkö.Minä en usko tällaisiin tutkimuksiin vaan niiden ihmisten sanomiseen jotka asuvat "rupellien"vaikutusalueilla.Turhia ja aina rikki olevia "härpäkkeitä" ne vain on ja maiseman pilaajia kaiken lisäksi.Ps.Ahvenanmaalla niitä käytetään myös lailliseen merikotkien metsästykseen,haaska rupelin alle niin rupeli hoitaa lopun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan uskonut vaihtoehtoiseen totuuteen enkä vaihtoehtoiseen lääketieteeseen. Huuhaata molemmat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuosta tutkimuksesta en tiedä, mutta täällä Iissä kyllä meillä ainakin tuntuu tuo kumma "humina" ja se aiheuttaa unettomuutta ja stressiä. Mutta ei meiltä ainakaan mitään kysytty kun tuota tutkimusta tehtiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on maailman ainoa kolkka jossa on näitä tuulivoimaloista aiheutuvia oireita. Mitä se kertoo suomalaisten asenteesta ja psykosomaattisista sairauksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on yksi maa kymmenien joukossa, jossa infraäänestä kärsitään, mutta suomalaiset tuntuvat ymmärtävän vain suomea. Maailmalla on tuhansittain ihmisiä, jotka kärsivät tuulimyllyjen infraäänestä. Monissa maissa on syntynyt isojakin kansanliikkeitä tuulivoimaa vastaan (esim. Saksassa lähes tuhat kansalaisyhdistystä), on myös tapauksia eri maista, jolloin lähistön asukkaille aiheutuneiden haittojen vuoksi myllyt on ollut pakko lain voimalla pysyttää yöksi tai peräti purkaa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän pitää olla huolissamme tiettyjen tahojen levittelemistä valeuutisista. Kansasta yli 90% ei ymmärrä lukemansa totuudellisuutta eikä heillä ole taitoja hankkia oikeaa tietoa. Juuri siksi kärsimme nyt oikeistolaisten saappaan alla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi