Aloita uusi keskustelu

Tuhoisa ilmastonmuutos näkyy selvästi

Aloittaja: Oletteko huomanneet saman? Tiede ja luonto 27.2.2018 13:54

Oulussa ei ole tuullut paljoa koko talvena, koska tuulet tulevat Siperiasta, eli ei mereltä vaan tavallaan koilisesta/ idästä meille päin. Tuulet ovat sisämaasta merelle päin ja sisämaassa kasvusto ja korkeuserot torppaavat tuulta. On ollut todella hyvä talvi ja aurinkoa riittänyt. Mutta tämä on juurikin merkki ilmaston lämpenemisestä. Pohjoisnavalla on plussalla otsonikerroksen ohenemisesta johtuvan aurinkoisuuden ja lämpimien etelävirtausten takia kelit ja napajäätikkö sulaa todella kovaa vauhtia, josta syystä sulamisesta vapautuva kylmä ilmanala vapautuu ilmakehään ilmavirtausten mukana keräytyvät Siperiaan, josta Barentsin ja Jäämeren tuulet painavat kylmät ilmamassat etelämmäksi. Kyseinen ilmavirtaus menee Siperiasta Suomen ja Baltian ja Alppien kautta Afrikkaan päin. Ennen Arikkaa kymä ilmavirtaus lämpenee ja siitä aiheutuu jopa myrskyjä ja tästä syystä Saharassa satoi lunta! Lämmin ilmavirtaus kiertää Atlantin kautta Etelä-Amerikkaan ja siitä Pohjois-Amerikan kautta sulattamaan lisää Pohjois-Napaa, josa alkaa "uusi kierros".
Tämä on selvä merkki ilmastonmuutoksesta, ja sitä pystytään hillitsemään ainoastaan väestön määrää vähentämällä syntyvyyden säännöstelyn kautta sieltä missä isointa hiilijalanjälkeä aiheutetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 89 viestiä

Ainakin keskisen Euroopan maissa se on juuri nyt näkyvissä.
Kymmeniin vuosiin siellä muutamissa paikoissa ei ole ollut pakkasta, eikä lunta.
Mutta nyt sitä on!
Muutosta on ilmassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ne kylmät talvet aikaisemmin on Euroopassa aiheuttanut?
Kymmeniä vuosia, sata vuotta, sataviisikymmentä vuotta sitten on ollut kylmiä ja lumisia talvia, nyt ne johtuu ilmastonmuutoksesta ja ovat ihmisen aiheuttamia. Korjauksena tilanteeseen on suomalaisten energiaverojen nosto. Joku ei oikein täsmää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen Euroopassa on todella harvoin ollut lunta muutananbtunkin ajan, nyt tulee laajalla alueella Euroopassa lunta ja ainakin kylmää. Energiavero, joka on Suomen päättäjien keksimä vero suomalaisille lampaille, ei muuta sitä tosiasiaa että ilmastonmuutos on täällä maailmassa tekemässä tuhoja!
Verot eivät ole ratkaisu ongelmaan, pitäisi muuttaa ihnisten ajattelua ja käyttäytymistä jotenkin muuten. Nämä rahana kaiken ajattelevat vain provosoituvat veroista ja alkavat kiistää tosiasioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastomuutoksen pysäyttämisestä.
Ansiokas, pitkäjänteinen uurastuksenne alkaa näkyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanat, eivätkä mitkään mittarit riitä kertomaan kuinka paljon ilmastonmuutokseen on vaikuttanut esimerkiksi energiatodistus, joka on voimassa viisi vuotta ja jonka pitää perustua laskelmiin eikä mitattuun kulutukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Etkö ole suojasäästä koskaan kuullut? Kyllä ne lumiukot ennenkin vaati muutaman lämpöasteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin ja ihmisen tekemisillä ei ole siihen kärpäsen p...an vertaa vaikutusta. Välillä on ollut paljon lämpimämpää mitä nyt ja välillä taas kylmempää, mutta nyt se osattu tehdä osaksi bisnestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä bisnestä? Nyt niitä lähteitä kehiin niin kuin olis jo? Jos tuollaisia salaliittoteorioita epäilette, niin Suomen yhteiskuntaa kannattaisi epäillä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota skeidaa suoltaa vain tyyppi joka ei osaa myöntää tosiasioita eikä tinkiä mukavuuksistaan, henkisesti tyhjä kun on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jopas sitä ollaan vihaisia? Ihanko oikeasti luulette, että ilmasto ei olisi aiemmin vaihdellut? Tästä on muilla kyllä ihan tietoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa. Tässä 10 kohdan ilmastopoliittinen ohjelma joka talouteen:
1. Vähennä autoilua.
2. Aja polttoainetta säästäen.
3. Siirry ympäristöystävällisempään autoon.
4. Säästä lämpöä.
5. Säästä sähköä.
6. Suosi uusiutuvaa energiaa.
7. Suosi lähellä tuotettua ruokaa sekä kasvisruokaa.
8. Käy lähikaupassa ja osta mahdollisimman suuri määrä ruokaa kerralla.
9. Vähennä jätettä.
10. Lajittele roskat ja vie ne kierrätykseen.

Mutta valitettavasti vieläkin esim. auto on monelle egon jatke: citymaasturi on muka välttämätön lyhyilläkin matkoilla. Yksi suuri päästöjen aiheuttaja ovat myös teolliset lemmikkieläinten ruoat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Mainitsemasi alat eivät ole pienipalkkaisten aloja, korkeintaan siivooja, en tiedä. Sunnuntait ja vuorotyöt nostavat tul... Lue lisää...
Varakas köyhä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi