Aloita uusi keskustelu

Sekarotuinen koira kaikkein tervein...

Aloittaja: Vienokaino Tiede ja luonto 25.6.2019 07:16

Sama pätee varmaan ihmisiin, mitä erirotuisemman kanssa yhdyt, sitä parempi mahdollisuus saada terveitä jälkeläisiä.

Huvittaa kun kennelin pitäjät ovat hyvin tarkkoja siitä, ettei koirissa ole sukurasitusta. Esittävät todistuksen monen sukupolven päähän, ettei rekussa ole serkku yhteyksiä ym. Mutta pienessä maassa, saman rotuiset koirat sukuloituvat lopulta vääjäämättä, jollei saada uutta verta ulkomailta.

Suomalaiset alkaa olla jo liian homogeenista porukkaa. Hyvä vain, että maahanmuutto lisääntyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 40 viestiä

Kyllä. Susi olisi paras geeneiltään. Suomalaiset ei pärjää geeneiltään hyvin. Nykyään ei ole olemassa luonnollista poistumaa joka muilla lajeilla parantaa geeniperimää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa sittenkin ihmisen olla tarkkana, kenen kanssa yhtyy ja tuottaa jälkikasvua. Luonne ja rotuominaisuudet kun periytyy. Kaunis ihmisluonne, millä ihmisrodulla ilmeneekään.? Eläinpuolen jalostusta luonteen kannalta kannattaa tutkailla. Sama pätee ihmiseenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Koira on terve, ikää jo 12 v. ja on puhdasrotuinen. Sairaushistoria on onneksi pieni. Koiraa on hoidettu hyvin, hampaatkin pestään joka ilta.
Isäntä ja emäntä ovat myös ihan terveitä ja sairaushistoria onneksi lyhyt. Ylipainoa ei ole ja muutenkin huolehditaan.
Emme ole serkuksia, mutta kaipa suomalaiset jotenkin ovat sukua keskenään, vai ovatko?
Miksi meidän olisi pitänyt yhtyä jonkin ulkomaalaisen kanssa, vain sen takia, kun sinä sanot mielipiteesi noin?
Saattaahan olla, että meillä on mukavaa sen takia, että on paljon yhteistä, terveyskin pysyy kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koirat pitäisi opettaa niin , että osaavat käyttää vessaa eivätkä kakkisi pitkin katuja. Jalostaa pitänee siis edelleen, että taso nousisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koirathan ovat periaatteessa sekarotuisia kaikki. Niitähän on kautta aikain jalostettu liiaalisuuksiin asti sekoittamalla eri rotujen ns. "parhaita" ominaisuuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rotukoira- siis puhdasrotuinen sen olla pitää. Vaikka eihän se ole koiran vika mitä on. Samanarvoinen henki sekarotuisellakin on , vaikka maksaa vähemmän.

Yksi, jota en ottaisi on Kultainen noutaja. Liian lepsu koira.
Koiran virka on luontaisesti vartiointi ja suojelu. Koiran pitää haukkua räksyttää ja vaikka näykkäistä persauksista jos outo kulkija tulee pihaan eikä heiluttaa häntäänsä ja nuolla kättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kultsu sopiikin ekaksi koiraksi ja varsinkin lapsiperheeseen, otekään en kultsua ottais, liian lepsu mun makuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En hanki koiraa. Vielä vähemmän rotukoiraa. Silloin eläinlääkäri tulisi liian tutuksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset muka homogeenisiä!? japanilaiset ne niitä homokeenisiä ovat, ja pitkäikäisiä sekä viisaita. Egyptiläiset, puolalaiset kreikkalaiset ja korealaiset myös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yli 50v koirakokemuksella sanoisin että jos jos kaksi sekarotuista koiraa laitetaan yhteen, niin siinä on melko monta rotua ja sairautta tulossa, joista ei kukaan tiedä mitään. Vähän kun ostais sian säkissä. Nykyään on helppo tutkia sukutaulut ja terveys netistä sekä ne kunnolliset kasvattajat jotka huolehtivat koiristaan ja pennuistaan alusta loppuun, kunnon kasvattaja on pentunsa tukena, antaa ohjeita, tarkastaa kodin yms. Itselläni vain rotukoiria, viimisimmällä pitkä sukutaulu joista kaikki tiedossa, ja terve oli koko 15v mitä eli, ei edes hammas ongelmia ollut, sekä oli mahtava kasvattaja jonka kanssa natsasi heti yhteen. Uusi elsu laki poistaa juurikin pentutehtailua ja vaatii kaikille sirun. Myös kissoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, mutta kun kyllin kauan sekarotuset pääsevät itse valitsemaan kumppanin, niin pääsee alkujuurille ja niistä syntyy..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susi ei ole sekarotuinen, se on 100 % susi geeneiltään, mutta koira & susi on koirasusi, sekarotuinen. Koirasta ei saa sutta tekemälläkään vaikka kuinka yrität. Ne on ne geenit nääs. Ja geenit määrävät myös sairaudet koirissamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä rotukoirilla on ongelmia, paljon, valitettavasti astutetaan väkisin vaikkeivat haluaisi, esim huonojen geenien takia, tutkittu fakta on ettei astuminen luonnostaan tapahdu jos jommalla kummalla on homot geenit. Kyllä sen huomaa lenkkipolulla jo, urosta ei kiinnosta edes juoksuiset huonugeeniset koirat, ja tutkittu fakta on myös ettei narttu anna huonogeenisen uroksen astua. Mutta ihminen on puuttunut, ja väkisin kiinni sitomalla astuttaa kun se on "muotovalio".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

235 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/