Aloita uusi keskustelu

Robottiteollisuutta Suomeen?

Aloittaja: Ylikerpraali Tiede ja luonto 28.8.2018 21:01

Tulevaisuudessa sodat käydään robottiarmeijjoin ja kaukohjattavin dronein ja konein, ei hevosiin ja ihmisin kuten Suomen talvisota. Eikö Suomenkin kannattaisi santsata robottiteollisuuteen, onhan robotti taistelijana ylivertainen eikä häkelly sodan julmuuksia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 23 viestiä

Suomesta myytiin muutama vuosi sitten sen ensimmäinen suuri robottitehdas Japanilaisille. Nämä ymmärtävät robottien päälle. Suomen robottitarve on tosi vaatimaton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä se on ammatikoulun käyneen robotin tuntipalkka tätänykyä? Robotti jos menee inttiin niin maksaako KELA uudet patterit?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin robottiarmeija on mahdollinen nykytietämysellä ja tuskin edes tällä vuosisadalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Minusta Suomen kannattaisi laatia ohjelma, jolla olisimme vuonna 2030 johtava maa älykännyköissä, matkustajalentokoneissa ja urheiluautoissa.
Tavoite saavutetaan panostamalla voimakkaasti koulutukseen ja tutkimukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mene aikaa enää paljoa kun älysota, ym. teollisuus on arkipäivää. Eli ihmiskunnan loppu alkaa häämöttää, kun keksimämme teknologia tuhoaa meidät. Aikaa tosin on mutta ei paljoa. Suunta riippuu niin paljon siitä kuka ja kelle on annettu mahdollisuus viedä asiaa eteenpäin. Eli tekoäly on periaatteessa PIRU jolle ei tule antaa valtaa. Kuitenkin kun eri puolilla maailmaa kehitys menee eteenpäin, tärkeän tiedonjaon älyteknologian osalta rajoittamisen tuli olla ehdottoman tärkeää. Ja se tulisikin sallia vain tietyn sertifikaatin omaaville tahoille, tosin valvonta on vaikeaa.
Joka tapauksessa tekoäly tulee ja tuhoaa maapallon nykyelämän, se on varmaa. Jatkumo voi olla toisenlaista jonkin aikaa, mutta planeettamme on kohta kuin muutkin tuntemamme lähipallot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väitteet tekoälyssä ovat heikolla pohjalla. Taustana on vihervasemmisto älyn pelko ja viha, koska
älykkäät ihmiset ovat alusta alkaen vähätelleet näitä poliittisia liikkeitä. Tavallisen kansan ainoa toivo on älykkäistä ihmidisä, jotka vain voivat tehokkaasti vastustaa näitä korkean liinasoon ja vapaan yhteiskunnan vastustajia. Suomessa älykkäitä ja heidän mielipiteitä on pyritty leimaamaan vihapuheiksi. Neuvotoliitossa ja Hitlerin Saksassa mentiin keskitysleireihin ja murhaamiseen teollisessa mittakaavaassa älykkäiden hiljentämisessä. Tällaiselta taustalta on kasvanut tekoälyn vastainen viha, koska harva poliitinen liike kestää älykköjen tarkastelua kovin pitkään. Todellisuudessa tekoäly on vain työtätekevän työkalu vain kapealla toimialueellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Robotit ovat tulleet jäädäkseen jo muutaman kymmenen vuotta.
Vai oliko se sittenkin että jääneet tullakseen....? Hmm... Pitääpä miettiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan hallituksessa on robotti ! Tuo pikkumies Orpo hän on mielestäni robotti. Katseensa on kovin nuilottava, kuin kyynhakkelilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Suomessa robotteja valmistetaan. Myös Oulussa niitä suunnitellaan ja tehdään. Mutta ne eivät ole sotimista varten, vaan niitä käytetään ihan oikeaan rauhanomaiseen tuotantoon teollisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just autotallissa rakentelen robotinvalmistusrobottia. Tuon kun saan valmiiksi niin alkaa pukkaamana maailman täyteen robottiloita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sotaväen välttelijällä on uudet kujeet.robottiarmeijasta ei hajuakaan vielä olemassa. Ei ole vielä edes yksinkertaisella maantiellä selviävät autorobottia olemassa, että sotarobotit on pelkkää mielikuvitusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi tulee satsaamaan ensitilassa roboteihin, meillä on niin kallis ja laiska työvoima. Esimerkiksi meillä töissä 90% naisista ei tee mitään. Etenkin nuoret naiset todella laiskoja. Omia puhelimiaan vain päivystävät. Sitten on myöskin niitä jotka ovat niin lukeneet, että kaikki tehdään vaikeasti eli mennään perse edellä puuhun. Ehdottomasti tekoäly ja robotit käyttöön. On tämä niin dorgien maa. Vai onko Oulu vain tämmöinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Se aika, että ihminen elää vain työstä ja työlle on ohi. Huonosti on sellaisella ihmisellä asiat, jolla ei muuta ole kui... Lue lisää...
PORHO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille