Aloita uusi keskustelu

Raahen terästehdas tuottaa 7,5% Suomen päästöistä.

Aloittaja: Taskulasninmies Tiede ja luonto 9.9.2019 17:39

Miten suuren osan Suomen kaikki teollisuuslaitokset aiheuttavat päästöistä, jos yhden tehtaan osuus on 7,5%?
Miten paljon Tornion Outokummun jaloterästehdas aiheuttaa päästöjä, jos ex-rautatuukin osuus on 7,5%?
Pelkän yhden terästehtaan päästöt ovat kolminkertaiset suomalaisten lentämiseen nähden ja 1/3 suomalaisen kumipyöräliikenteen päästöistä.

Pystyttäsiinkö Raahen terästehtaan päästöjä leikkaamaan pienillä tontille sijoitettavilla ydinvoimaloilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 75 viestiä

Sen hiilipäästöt eivät tule käytettävästä energiasta vaan Prosessista raudan valmistus tarvii paljon hiiltä, ja jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

raahe on euroopan tasolla vasta sijalla 50+ päästöistä. Ja 11 suurinta eurooppalaista saastuttajaa (pääosin hiilivoimaloita, ykkösenä puolan Belchatowin voimala) tuottaa 3.5x koko suomen päästöt, Belchatow yksistään lähes suomen verran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos vain yksi Rautaruukki tuottaa 7,5% hiilidioksidipäästöistä, tarkoittaa se että on hyvin epämielekästä mittailla päästöjä auton pakoputkesta. Sen auton valmistamiseen on tarvittu Rautaruukin kaltaisia terästehtaita päästöineen. Ainoa järkevä ympäristöteko olisi olla ostamatta autoa. Kevytauto käy tässä mielessä vitsinä. Mehän haluamme vain lisätä autokantaa ja päästöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei autoja valmisteta ruostumattomasta teräksestä - autoja jotka kestäsivät isältä pojalle.
Turha vedota hintaan, kun olihan asbestikin ihan ylivoimainen materiaali monessa tarkoituksessa tai lyijy halpa ja tehokas voiteluaine moottoreissa ja rikkikin saatiin poistettua polttoaineista yhteisillä sopimuksilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Faktatietoa:
SSAB Raahen terästehdas päästöt vuodessa 3,8 miljoonaa tonnia, Helsingin energialaitos Helen Oy 3,3 miljoonaa tonnia ja Nesteen Porvoon jalostamo 3,0 miljoonaa tonnia.
Henkilöautoliikeenteen päästöt 5,9 miljoonaa tonnia.
Ketä rangaistaan? Henkilöautoliikennettä ja siellä mielestäni juuri köyhin kansanosa kärsii. Ei ole varaa uusiin vähäpäästöisiin autoihin eikä mahdollisuutta vaihtaa polttoainetta kuten eräs naiivi naispoliitikko ehti jo esittää.
Tuntuu tosi irvokkaalta, että juuri esimerkiksi Helsingissä asuvat ovat ensimmäsinä vaatimassa kaikenlaisia rajoituksia autoiluun. Itse he kuitenkin sikailevat eräinä suurimpien päästöjen aiheuttajina. Lisäksi heillä kulkevat bussit, ratikat ja metro joka nurkalla, joten helppoa on vaatia rajoituksia juuri henkilöautoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Helsinkiläiset lataavat akkuautonsa Helen Oyn kivihiilisähköllä 🤐. Helen on Suomen suurin kivihiilen käyttäjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raahen tehtaan vuosikapasiteetti on 2,6 miljoonaa tonnia ja vuosituotannosta laskettuna hiilipäästöt ovat 4,16 miljoonaa tonnia (2,6 x 1,6), jos heillä ei ole ruotsalaisista tehtaista poikkeavaa ja päästöttömämpää tekniikkaa käytössä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helen Oy on Suomen suurimpia kivihiilen käyttäjiä ja akkuautojen päästöttömyys valuu hukkaan, jos niihin ladataan Helenin tuottamaa kivihiilisähköä pääkaupunkiseudulla.

Miten estämme päästöttömän sähkön lataamisen akkuautoihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helenin omien tietojen mukaan kolmasosa sen myymästä sähköstä tehdäään fossiilisilla, ja siitäkin suuri osa maakaasulla joka on vähäpäästöisempää kuin kivihiili.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilastojen mukaan edellä mainitsemani 5,9 miljoonaa tonnia on ainoastaan ja vain 9 % kaikista päästöistä. Valitettavasti unohdin mainita tuon prosenttiluvun. Suomeksi siis alle kymmenesosa . Veroa saastuttajille-kommentin kirjoittajalle suosittelen lähdeteoksiksi muitakin kuin Vihreää Lankaa ja Sosialidemokraatti-lehteä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmasto-opas.fi: "Liikenteen osuus Suomen hiilidioksidipäästöistä on noin 20 prosenttia [1]. Liikenteen ilmastovaikutuksista noin 90 prosenttia aiheutuu tieliikenteestä [2]. (kuva 1) Henkilöautoliikenne aiheuttaa tieliikenteen kasvihuonekaasupäästöistä hieman yli puolet. Liikenteen kasvihuonekaasupäästöistä noin 0,5 prosenttia syntyy rautatieliikenteessä, alle 2 prosenttia kotimaan lentoliikenteessä ja noin 4 prosenttia vesiliikenteessä."

Tilastoissa ei ole Suomesta lähtevää ja Suomeen tulevaa kansainvälistä lentoliikennettä.
Kuorma-autojen osuus on noin 30-35% liikenteen päästöistä.

Eli henkilöautojen osuus Suomen päästöistä on noin 11% ja Raahen terästehtaan 7,5%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdeksän tai yksitoista prosenttia riippuen tilastotietojen julkaisuvuodesta. Henkilöautoliikenteen noin kymmenen prosenttia lienee kuitenkin suurelle osaa suomalaisista täysin yllättävän alhainen luku. Vaalitaiston aikaan monesta tuntui varmaan siltä, että juuri henkilöautoliikenne on se kaikista pahin asia ilmaston kannalta. Tarkoituksella jätettiin kertomatta tosiasioita. Ja jopa voitettiin vaaleja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministeri Bernerin aikana alkoivat numerot ja prosentit sotkeutumaan ja hyvän aikaa jo ennen vaaleja. Verneri joutui jopa myöntämään ettei liikenteen osuus päästöistä ollut kuin 20%.
Lisäksi, jos liikenteen päästöt jaetaan yksityis- ja hyötyliikenteeseen. Henkilöautojen päästöistä osa kuuluu hyötyliikenteeseen - liiketoimminnan piiriin.
Jotkut sankarit ovat jättäneet kansainvälisen lentoliikenteen Koyton ja Pariisin sopimusten ulkopuolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nappaan sun palkasta pois 10-20%, niin ei sillä ole mitään merkitystä maailmantalouden kannalta, mutta yksilötasolla muutos on merkittävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelä-Suomessa asuvat lentomatkustavat muuta maata enemmän, kuten myös edestakaista matkustamista pohjoisen Suomen välillä, jonka voisi korvata junakuljetuksin satsaamalla rataverkoston ja vuokra-autoihin kohteessa. Autot toimisi puhtaalla sähköllä vesivoimaloiden tuottaessa energiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

83 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi