Aloita uusi keskustelu

Puolukanpoimintaa tien varresta

Aloittaja: UtElias Tiede ja luonto 10.9.2019 22:40

Ostaisitko nyt puolukoita, jos tietäisit, että niistä osa on poimittu aivan metsätien varresta? Näin marjanpoimijan, joka todellakin poimi järjestelmällisesti melko vilkkaan soratien varresta puolukoita. Kiinnostaisi tietää, kuinka kaukaa tiestä on turvallista poimia syötävät marjat. Mitä saasteita ajoneuvoista voi marjoihin siirtyä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 7 / 7 viestiä

Ennen oli ne lyijypäästöt joita piti varoa, mutta nythän on jo kauan ajettu lyijyttömillä polttoaineilla. Pölyä toki lentää soratieltä. Hiilidioksidipäästöt on kasvien "hengitysilmaa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marjathan menee myyntiin, joten ei liene väliä vaikka poimisivat ydinjätelaitoksen vierestä. Itselle poimiessa pitää olla sitten tarkempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän riippuu tiestä. Eilen poimin tien varresta, josta ei henkilöautolla pääse ollenkaan. Siitä ajoi 4 tunnin aikana yksi rattori.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi marjanpoiminta tien varresta on moitittavaa kun suuret valtatiet halkovat viljavainioita. Samallalailla nekin sitten saastuvat autojen päästöistä kuin marjatkin mutta siitä ei kukaan nosta haloota!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tätä ihmettelen itsekkin, sillä Etelä-Suomessa esim. mansikka- , vadelma- ja perunatiloja vilkkaiden teiden varsilla.
Viljan kohdalla enempi sääntö kuin poikkeus, että viljaa tuotetaan vilkkaiden autoteiden varsilla, mutta "luotan" siihen, että Suomessa ainakin viljan suhteen terveysviranomaiset ovat ajantasalla ja tarkistuksia haittaaineista tehdään.
Toisaalta asiaa voidaan laajentaa myös maidon ja lihantuotannosta, sillä eläimille annetuissa viljoissa ja tuorerehuissa käytetään ns, rehun säilöntäaineita, joiden vaikutuksesta eläimeen tai maitoon/lihaan taitaan olla "salaliittoteorioita" eli virallinen tieto taitaa olla hakusessa tai pilvessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi